Fallout Shelter - 5 milliót hozott két hét alatt

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 17.
  • Biznisz
Link másolása
Habár a legtöbben valószínűleg úgy tekintenek a Fallout Shelterre, mint ötletes promójáték a Fallout 4 előtt, valójában azonban a Bethesda kiváló pénzt keres az egyelőre iOS-exkluzív címmel.

A SuperData jelentése a Fallout Shelter két hét alatt 5,1 millió dollárt hozott a Bethesda konyhájára, ami nem rossz pénz egy olyan játéktól, amit csak úgy mellesleg jelentett be a cég az E3-as konferenciáján.


Habár a Fallout Shelter olyan free-to-play játék, amely talán kevésbé pénzhajhász a modell többi képviselőjéhez képest, úgy tűnik, a játékosok még így is hajlandóak az ebédes dobozokért fizetni.

A cím egyébként iOS-exkluzív egyelőre, de ha minden jól megy, hamarosan az androidos változat is befuthat, amely szintén hozhat néhány milliót a fejlesztőknek.

18.
18.
logic5
17.
17.
Chrysh
#16: Jajj a fene, menne bele az véletlen elírtam, a lényeg, hogy sokat adtak el a CoD-ból csak az usában, szal sztem gond nélkül veri a clash of clanst
16.
16.
Chrysh
#15: Igen, igazad van, elnéztem 2014-ben a CoD: AW vitte a pálmát és csak az USA-ban 5,5 millió példányt adtak el, szal már az megvan uszkve 3 Mrd, és még a többi országot nem is írta
15.
15.
randall13
#14: Csakhogy a GTA5 2013-as játék, és abból a 21 millióból kb 15 még az évben ment el. Meg ugye az sem mindegy, hogy a fejlesztésre mennyit költöttek...
14.
14.
Chrysh
#10: Nah nem szöszölök a linkkeresgetéssel, de igaza van, a Clash of Clans a 2014-es évet 1,8 milliárd dollárral zárta, míg a LoL éppcsak, hogy megugrotta az 1 mrd-t, azonban a legnagyobb számban eladott játék 2014-ben a GTA V volt 21 millió eladott példánnyal és már az első hét után átlépte az 1 mrd-os határt, szóval azért az AAA-s játékok maga mögé utasítása erős túlzás volt, de LoL-t tényleg beérte. Aki akar az olvasson utána, én már fáradt vok hozzá :D
13.
13.
randall13
#10: Tavaly, azaz 2014-ben 1,7 milliárd dollár volt a Clash of Clans-ból jövő bevétel. A Rockstar 2014 májusában 1,98 milliárdos bevételről számolt be (ennek jelentős része ugye nem '14-ben jött), későbbi adatot nem találtam. A durva inkább az, hogy a mobiljáték bevételei duplázódtak a '13-as évhez képest.
12.
12.
dzsiádzsó
#9: Azt ugye tudod, hogy a GTA V nem tavaly jelent meg és amikor megjelent ötödét se hozta a CoC a GTA 2 milliárdos bevételének.
A másik meg, hogy a GTA példányszám eladásból él, a CoC üzleti modellje a mennyiségre épít, a kettőt nem lehet összehasonlítani. Teljesen más tészta a két iparág, de garantálom neked a Fallout 4 sokkal többet fog hozni, mint akármilyen ráépített mobiljáték :)
11.
11.
Chrysh
#9: Az állításod az eddig találtak alapján csak az iPhone-os játékok között állja meg a helyét, ott tényleg a clash of clans-nak van a legnagyobb bevétele
10.
10.
medson
#9: linkelj már valamit, ezt kötve hiszem :)
9.
9.
Sun9us
Azt ugye tudjátok, hogy tavaly a legnagyobb bevételt nem a GTA V, vagy egyéb AAA-s konzol\pc játék hozta, hanem a Clash of Clans nevű mobil játék? Visszaszorítva a 2. helyre a League of Legends-et.
8.
8.
dzsiádzsó
#2: Ugye tudod, hogy egy AAA+ cím alapján készült mobiljátékról van szó, ami ingyenes (-en is lehet játszani).
Tehát a badarságot sikerült így hatványozni jelen esetben ;)
7.
7.
Mortician
#2: Ezt azért te sem gondoltad komolyan. :D
6.
6.
XuChi
Nekem elvette a kedvemet az, hogy ha nem veszel benne uzsis dobozokat, akkűrob 3-5 óraután nem tudsz tovább haladni benne. 5 percenként támadnak a Raider-ek, csótányok, tűz stb stb. Szóval ingyen van, de kötelezően rákényszerit a vásárlásra!!!
5.
5.
Red-E-Kamp Van
akkor még androidra ki sem jött.
a probléma, hogy engem is megfertőzött, de mivel fizetnem nem kötelező érte, na meg okostelefonom sincs, így talán nem viszi el a gatyám.
majd barátnőmén fogok menedéket menedzselni.
4.
4.
gomba56
#2: Ez egy keresetkiegészítés. Tudják a marketinget a srácok.
De ennek semmi köze az AAA-s címekhez.
3.
3.
Terawatt
#2: Ekkora hülyeséget....
2.
2.
Sun9us
És akkor csodálkoznak egyesek, hogy egyre jobban hanyagolják az AAA-s játékokat. Simán benne van, hogy a Shelter több pénzt fog hozni, mint a Fallout 4.
1.
1.
PaulMarloW
nem hittem volna ennyir ejó fogy
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...