Hátborzongató lopakodós játék lesz a Tangiers

  • Írta: zoenn
  • 2015. július 31.
  • Bejelentés
Link másolása
A független Andalusian Games egy groteszk, szürreális világban játszódó lopakodós játékot készít, ami tömve van horrorelemekkel. Sandbox környezetben nyomulhatunk, de ha a helyzet úgy hozza, harcolhatunk is.

Akár az év egyik nagy meglepetése is lehet az Andalusian Games lopakodós horrorjátéka, a Tangiers. A fejlesztők bejelentették, hogy a végleges változat november 16-án érkezik PC-re, ám szeptember 3-tól már bétázhatunk vele.


Miről is szól a Tangiers? Olyan, mintha a Thief találkozna a Dear Estherrel. Egy tolvajt alakítunk, aki ugye sandbox környezetben lopakodik, csak életképes stratégiával kerülhetőek el a konfliktusok. Amire gyakran sor kerül, ha nem vigyázunk, hiszen a címadó város kellően szürreális és groteszk, ráadásul a képzelet és a valóság határa gyakran elmosódik. Az épületek elrendezése fittyet hány a térre és az időre, valódi betonpurgatóriummal lesz dolgunk.


Ha minden kötél szakad, akkor a fegyverek nyelvén is érvényesülhetünk. A képeken szereplő lények nem túl bizalomgerjesztőek, ráadásul a komor hangulat szinte észrevétlenül tör utat a szívünkbe.

29.
29.
blnt
#24: Király lesz.bizony megérdemeljük pc-re :D
28.
28.
Drraco
#27: Nem látom, hol írtam ilyet. Várj, segítek a szövegértelmezésben: arra gondoltam, mennyire irritáló, amikor körülötted mindenki a telefont bújja, és leszegett fejjel áll-ül, miközben te beszélgetnél.
27.
27.
qwaeszrdxt
#26: Te az ellenfelekkel szoktál azonosulni??? Grat... :D
26.
26.
Drraco
Kövezzetek meg, de nekem tetszik ez a szürreális világ. Mint amikor álmodsz, és nem tudsz felébredni. Egy próbát megér. Esetleg ha a kazetta-fej helyére egy mobiltelefont raknának, többen tudnának azonosulni a karakterrel :D
25.
25.
logic5
#23: Ezt a kommentet gondolom konzolról írtad :D Tehát te nem használsz PC-t... :D
24.
24.
xICEMANx
23.
23.
Egy valami nagyon tetszik benne,hogy csak pécére jön :D mert megérdemlik..
20.
20.
gomba56
Az elképzelés nagyon jó. Eléggé elborult, és fantáziadús.
19.
19.
Red-E-Kamp Van
Engem inkább az érdekel, hogy mi a francért érdemes betörni ide a semmi közepére valami diktatúrában épült panelházakba?
18.
18.
qwaeszrdxt
Ha az a kazettafejű kiugrik a sötétből és lejátszik egy kis grofo számot, na attól halálra rémülnék. :D
17.
17.
logic5
Marha nagy horror egy kazettafejű pálcikával :D
15.
15.
br1Koo
Egyébként a cikkírónak üzenem, hogy az nem Dead Esther, hanem Dear Esther. Elég nagy baki, illene pontosan ismerni a játékok címeit ha már egyszer egy játékokkal foglalkozó oldalnál vagyunk cikkírók.
14.
14.
br1Koo
#12: Igen, első ránézésre viccesnek hat, de lehet hogy a játék magyarázatot ad a dolgokra, ami ebben a szürreális világban zajlódik. Lehet hogy egy teljesen más formában indul neki a horrornak, és nem a megszokott úton, én így látom ezt a videót, ha a zenét hallgatom például. Valószínű, hogy egy aberált értelmetlen világot próbál kialakítani, és hogyha belegondolsz miket álmodik az ember ez egyáltalán nem tűnik nevetségesnek, inkább egy megelevenedett rémálomnak (persze ha a végjátéknak sikerül elérnie azt az atmoszférát amitől ez furcsa és ijesztő lehet).
13.
13.
wolfwarrior
#12: A Slough feg egyik borítóján is egy végtagokból álló ember van. jutott eszembe.
12.
12.
piskóta
#9: Azért egy végtagokból álló lény mégis csak ijesztőbb, mint egy ember formájú lény, akinek a feje helyén egy magnókazetta van ill. maga a fej egy magnókazetta. Attól függetlenül, milyen cím alatt fut. Ezt úgy mondom, hogy nem volt szerencsém a Silent Hill 4-hez. Abban viszont igazad van, hogy nagyon fontos az, hogy hogy van tálalva az egész. Bár akkor sem igazán értem ezt a kazetta dolgot.
11.
11.
Extol
Nem is tudom, ki kéne próbálni majd
9.
9.
br1Koo
#4: Persze. Viszont ha belegondolsz, hogyha a Silent Hill 4 lábból álló teremtménye nem a Silent Hill-ben van, hanem valahol máshol, akkor teljesen más az egész pofája. Minden azon múlik hogy van a játékos elé rakva, mert a Silent Hill sem a jump scare-ek miatt volt szaratós soha (gyakorlatilag semmi olyan dög nem volt benne ami komolyabb kihívás lett volna, mégis a legjobb, legnyomasztóbb horror volt).
7.
7.
wolfwarrior
Para nagyon para, egy rettenetes lázálmomra emlékeztett amire már nem is emlékszem,de az érzések felkavaróak.

#az nem sonka volt sőt a fej 80% hiányzott amit láttál az csak keresztmetszete a megmaradt résznek.
6.
6.
drat576
Elég jó a képi világa, meglátjuk.
2.
2.
azureknight0715
Jól láttam hogy az ellenség feje helyén egy magnókazetta és a másikon egy nagyobb sonka volt? wtf?
1.
1.
Gumiember
Szeretem az ilyen borulásokat! Várós!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...