GC 2015: DX12 alatt fut az UE4 Elemental demó

  • Írta: Shifty
  • 2015. augusztus 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A Windows 10 megjelenésével hamarosan a DirectX 12 is teret fog hódítani magának, de hogy pontosan mire is lesz képes az új DX, az még mindig kérdés. Talán az Unreal Engine 4 jól ismert Elemental techdemója választ ad.

Ismerős képsorok, ütősebb látvány. Pontosan ezt kínálja az Unreal Engine 4 legutóbbi techdemója, az Elemental, ami ezúttal DX12 alatt fut.

29.
29.
randall13
#28: Azért egy tech-demó alapján sok következtetést ne vonj le a jövőre nézve. Ezt az alig 3 perces jelenetet arra tenyésztették ki, hogy megmutassák mit tud az UE4. Ergo csurig van olyan effektekkel (számításokkal), amiket a kártyád hardveresen lehet nem is támogat, ezért inkább emulálja. Ezek akár felezhetik is az fps-t, és a kész termékben nagy valószínűséggel kikapcsolható beállításként lesznek jelen, ha egyáltalán jelen lesznek. De ez csak találgatás a részemről, lévén nem ismerem az UE4-gyet és a demót sem töltöttem le.
Másrészről a kiadók sem hülyék (bár vannak ellenpéldák bőven). Le vannak nekik vezetve feketén-fehéren, hogy hány darabot kell eladni a játékból és milyen áron a max profithoz. A Steam hardveres felmérése pedig egy elég jó támpont lehet nekik, hogy milyen szintre lőjjék be a rendszerkövetelményt, hogy mindenki elégedett legyen. Az UE3 Samaritan tech-demót (2011) sem közelíti meg semmi a mai napig, mégis tök jól futnak az UE3-as játékok.
27.
27.
dcba
#24: Igen a Laptop hulye otlet volt, de azert mertem azt venni, mert ez mar a 3dik laptopom es eddig kb 3-4 evente kellett cserelnem csak es baromira belezugtam a meretebe es abba, h nem kell egy hatalmas dog gephazat elhelyeznem. A lecket megtanultam, ha veszek kovi PC-t akkor csak is asztalit. SLI meg azert lett, mert rengeteg jatek csak akkor megy minden full-on ha SLI rendszered van es ha van tamogatas, akkor semmi gondom nincs, csak vmiert kezdik kivenni az SLI tamogatast a jatekokbol es emiatt sokat veszitek a teljesitmenybol.
26.
26.
dcba
#23: En is csipem a regi jatekokat es ez az egyik nagy huzoja a PC-nek, h itt alapbol van visszafele kompatibilitas es pl a 60 fps erdekeben en is inkabb lehuzom a grafikat, de a kozepestol lejjebb mar nem veszem le. Eddig ilyen gond nem volt, eddig minden frankon ment 50-60 fps-sel, de ez a DX12-es demo elegge el vette a kedvem, mivel 50 fps-rol szepen lezakkant 19-re. 19 az nagyon keves, az mar nem jatszhato. Ps2-3-t es xbox 360-t en az exkluzivok miatt vettem es a multiplatform cimeket mindig is PC-n jatszottam, kiveve ha veletlen az jobb volt konzolon. Xbox 1-t a Destiny miatt vettem, meg a kesobb megjeleno exkluzivok miatt, de ha a PC-m keves lesz a mostani jatekokhoz, akkor inkabb atmegyek Xbox-ra, mert azert ha ott kapok egy kozepes grafikat 30 fps-sel meg mindig jobb, mint a mai szar portok PC-re, ami hacsak nem 900-as geforcod van, akkor sok jora ne szamitsal.
24.
24.
Stranger
#9: Nem laptopot kell venni és akkor nem lesz eleged a "PC" gamingből... Több videokártyás rendszer eddig is hülyén skálázódott. Erős egy videokártyás rendszerrel jobban jártál volna. Miért kellett hordozható eszközt venni, ha láthatóan elég konzol játékra?
23.
23.
Chrysh
#18: Ez szép és jó, de némely ember (és tegyük fel, hogy előítéletes voltam veled szembe) épphogy azért baszogat már lassan- mert már másképp nem lehet mondani-, hogy egyszerűen játszhatatlan szar a PC és mindenki menjen konzolt venni, mert aki nem, hát annak baromira ciki lesz. És ezt veszem észre a környezetemben, hogy én vagyok a gonosz, hogy ráérvelek az ő véleményére, miszerint nincs semmi értelmes régebbi játék, mert azok már úgyse olyan szépek, tehát akkor keressünk újat. Jah, hogy pocsék a PC-m hozzá, akkor kalap-kabát és veszek konzolt, mert azon simán megy a 60 FPS.

Ha egy kicsit nehezen követhető volt a gondolatmenet, akkor nagyon jól látod a helyzetet, ugyanis néhány konzolt vásárló egyénnek ilyen nonszensz gondolatmenete van, aminek baromira semmi értelme nincs. Mert már inkább veszünk egy PS4-et vagy XONE-t a nehezen összekapart pénzünkből, hogy mutassuk, hogy egy "felsőbbrendű" társadalom tagjai vagyunk, jóllehet játékvásárlásra már nem maradt zsé, meg még koplalni kell. Vagy hasonló okból kifolyólag vesz egy iAlmát, részletre, meg köt rá biztosítást is, miközben szerencsétlen a diákhiteléből tengődik éppcsak.

Szóval engem az zavar, hogy pusztán azért kezdenek engem kihaló állatfajként kezelni, mert még akad számomra vmi régi vagy vmi élvezetes dolog a régebbi játékrepertoárból, ami még érdekelhet, vagy amit még akár hajlandó vagyok kompromiszumokkal, grafikai megkötésekkel játszani.

Remélem így már érthetőbb az előbbi (talán indulatosabb) megjegyzésem.
22.
22.
dcba
#20: A stilusod zavar. Latom, h mindig beleallsz vkibe. A turett szindroma amugy az akaratlan rangas es egyeb testi zavarok, amit keresel az a diszlexia.

Lent kerdeztek, h milyen gepem van, h 30 fps-t bir. Arra irtam, h mivel ez a tendencia megy most, jobban jarok, ha Xboxon jatszom, mivel a PC-m valoszinu fel ev mulva mar a 30 fps-hez is keves lesz, ha ilyen iramban "fejlodik" a jatek ipar.

Rajtad kivul senki nem erezte azt, h belem kell allni, de ahogy lattam mashol is a hozzaszolasaid, neked mindig meg kell mondani a frankot.
21.
21.
#18: Amugy jo jatekot hozza.
Es akkor senki sem volt bunko.
20.
20.
#18: Szerintem egy kicsit tulreagalod a dolgot.
Kurvara senki nem baszogat te meg habzol.
Mi frusztral?
Talan legbelul ugy erzed hulyeseget sikerult csinalni?
19.
19.
#16: Mar bocs de nem kotottem bele senkibe.
Csak nem ertem azt amit irsz es nem azert mert turett szindromas, vagyok hanem mert nem sok ertelme van...
18.
18.
dcba
#14: Mar van konzolom kosz szepen. Amugy miert faj az sokaknak, h ha az ember sokat kolt a hobbijara, akkor zavarja ha nem tudja kimaxolni azt. Ha neked nincs erre penzed, attol meg nem kell leoltani azt akinek van. Mindjart azert is le leszek oltva, h miert nem warezolok le minden jatekot, ahelyett, h megveszem oket 12-15 ezerert. Szanalom a kobon.
17.
17.
randall13
#10: Hát, mégiscsak Unreal a motor neve.
16.
16.
dcba
#13: EMBER!! Neked miert kell mindenkibe bele kotni?? Ha fogalmad nincs arrol, h vki mit miert csinal, akkor inkabb kerdezz, de ez a mindenki leoltasa nagyon gaz.

Van Xboxom, mert a Destiny mint az kozismert, nem jott ki PC-re en meg nagyon ra voltam kattanva a Halo utan. Halo 5 sem jon PC-re, Halo Collection sem, Quantum Break sem. Ha minden jonne PC-re, akkor soha nem vennek konzolt.Van meg kerdes?
15.
15.
Chrysh
#14: #9-nek ment khm...sorry :)
14.
14.
Chrysh
#12: Így van, vegyél konzolt, legalább egy grafikagüzüvel kevesebbnek kell a könnyeit törölgetni.

Mellesleg ekkora baromságot mondani, hogy a Doom olyan lesz mint egy Painkiller ritkán lehet hallani.
13.
13.
#10: Az unreal motor mindig mu kinezetet adott.
Ez azota sem valtozott.
A cryengine ad a legelethubb megjelintest.
12.
12.
#9: Ez azert necces. Itt sirsz, hogy csutkan jatszol pc-n, de keves a geped ezert boxot veszel ami pc-n kb a minimum beallitas....
Vegyel konzolt.
Mindenki jobban jar.
11.
11.
GAMEROD
Nem lehet valahogy a demóban grafikát állítani? Mert elég homályos, mintha nem Hd-ban menne.
10.
10.
GAMEROD
Szép, de valahogy nem élethű, inkább mű.
9.
9.
dcba
#8: Fantasztikus!!! Sajnos mar most is a boromon erzem a dolgot, mert ha egy jatek nem tamogatja az SLI-t, akkor kb 30 fps-em van, mig egy SLI-s jateknal rohogve jatszom 60 fps-sel ultran.

Sztem akkor nekem ennyi volt a PC gaming es az ujabb jatekokat majd Xboxon fogom tolni, mar ha egyatalan jelenik meg meg olyan jatek ami erdekel, mert eddig a 2016-ra igert jatekok kozul sem nagyon keltette fel semmi igazan a figyelmem.

Ok lesz Doom, lesz Mafia, de vhogy sztem mar ezek sem fognak semmi ujat adni, ugyan az lesz a Doom is mint egy Painkiller, a Mafia meg mint egy GTA.

Kicsit elszomorit, h ennyire csak a penz szamit, emlekszem amikor sok eve megvettem egy 8800 gts kartyat evekig nem volt gond a teljesitmennyel, most meg 1 ev utan mar csak kozepkategoria vagyok, pedig tavaly meg orultem, h vegre olyan gepem van ami ultran viszi a Crysis 3-mat.
8.
8.
Stranger
#7: Épp most cikkezték, hogy az UE4 nem támogatja majd normálisan a több GPU-s rendszereket, úgyhogy ez ilyen lesz sajnos.
7.
7.
dcba
I7 4810m 2,80ghz 16gb gtx780m SLI 500 as SSD. Alkatreszekbol rakattam ossze. Tudom, h laptop es nem bir annyir mint az asztali, de ahogy leirtak, a dx12 mennyit ki fog hozni a kartyakbol, meglepodtem, h csak 30 fps es a vegen a jegszornynel mar 15 fpsnel volt.
6.
6.
Stranger
#2: Nem az a lényeg, hogy mikor vetted, hanem hogy mennyiért.
5.
5.
Starkiller89
#2: Alkatrészenként raktad össze, vagy egybe vetted? Írd le milyen géped van, érdekelne, hogy mi az ami 30 FPS-t tud ez alatt.
4.
4.
headhunter86
#3: Eléggé lecsúnyították. Hazaérek kipróbálom, kíváncsi vagyok mennyire vagyok elég.
Aki próbálta leírhatnál az FPS mellé a gépét is.
3.
3.
carangulia
Ez nekem még valamiért mindig jobban néz ki, de lehet bennem van a hiba: https://youtu.be/dD9CPqSKjTU
A fenti videóban a textúrák is furcsák/csúnyák.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...