Bezárt a Woolfe: The Red Hood Diaries fejlesztője

  • Írta: zoenn
  • 2015. augusztus 11.
  • Hír
Link másolása
A Woolfe: The Red Hood Diaries mögött álló GriN Multimedia csődöt jelentett és lehúzta a rolót. A csapat túl nagy fába vágta a fejszéjét, finanszírozási problémákba botlottak, így a játék második epizódjáról is lemondhatunk.

A GriN Multimedia egy szomorú blogbejegyzésben adta a világ tudtára, hogy csődöt jelentettek és feloszlanak. Az alapító, Wim Wouters szerint már döntöttek, "nincs visszaút, megpróbálták, de kudarcot vallottak".

Pedig a Woolfe: The Red Hood Diaries Kickstarter-kampánya anno sikerrel zárult: a kért 50 ezer dollár helyett 72 ezret kalapoztak össze a fejlesztők. Az első epizód márciusban jelent meg, viszonylag langyos fogadtatás mellett. Mi sem voltunk elragadtatva tőle.

Az indoklás szerint a csapat túlbecsülte a képességeit, a 2 és 3D-s játékmenet közti váltás túl nagy diónak bizonyult: a főszereplő lány szabadon mozoghatott alkalmanként, így már nem szimpla oldalnézetes platformjáték volt a Woolfie, hanem félig nyitott akciójáték. A fejlesztés nehezen haladt, a költségek magasra rúgtak, és összedőlt a kártyavár.

Ez pedig azt jelenti, hogy az őszre ígért második epizódtól is búcsút mondhatunk, és a konzolos verziók sem jelennek meg. A készítők legjobban azt sajnálják, hogy azok sem kapják meg a fizikai jutalmukat, akik a Kickstarteren támogatták a címet. Minden poszter és matrica elkészült, a művészeti album készen állt a nyomtatásra, hasonlóképpen a filmzenét tartalmazó CD-t és a fejlesztés kulisszatitkait bemutató DVD-t is csak sokszorosítani kellett volna.

A játék jogait és a forráskódot most eladásra kínálják, reméljük lesz olyan cég, aki fantáziát lát benne.

4.
4.
crytek
#3: Mivel ugyanaz az ember vagyok igen :D
3.
3.
#1: Feltunoen hasonlo hozaszolas volt az iponon. Tan kopipaszta?
Amugy teljesen igazad van...
2.
2.
XuChi
Én nem csodálom, hogy csődbe mentek :) Kb 10 percig volt a gépemen a játék. Ronda, az animációk borzalmasak, unalom a köbön.
1.
1.
crytek
Sajnálom őket.
Vannak ennél sokkal de sokkal gyengébb indie szarok amiknek a fejlesztői még mindig fennmaradtak. Érdekes és egyben szánalmas is
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...