Mikrotranzakciók az új Metal Gear Solidban

  • Írta: fojesz
  • 2015. augusztus 26.
  • Hír
Link másolása
Egyelőre nem sok konkrétumot tudunk róla, de biztos, hogy lesznek mikrotranzakciók a Metal Gear Solid V: The Phantom Painben. A Konami a megjelenés környékén árulja majd el az első részleteket.

A nyugati sajtóban már megjelentek az első tesztek a Metal Gear Solid V: The Phantom Painről, miután a helyi újságírók a Konaminál, a kiadó felügyelete mellett tolhatták a játékot egy héten keresztül. Nem mindegyik funkció volt a tesztelt verzióban elérhető ugyanakkor, ennek köszönhető, hogy a japánoknak már akkor mentegetőzniük kellett a mikrotranzakciós rendszer miatt, amikor még be sem mutatták azt.

A GameSpot ugyanis arról számolt be a tesztje után, hogy a játék Forward Operating Base módja (amiben a játékosok megtámadhatják egymás bázisát) fizetős lesz, ahhoz ugyanis, hogy bázist építhessünk, kezdésként területeket kell vásárolnunk a tengeren, méghozzá úgynevezett MB Coinokkal, amit fizetős szolgáltatásként emleget a játék. Mindehhez bizonyítékul egy screenshotot is lőttek a srácok (ez az), de kipróbálni már nem tudták a játékmódot, ezért nem is nézhették meg, hogyan működik a rendszer pontosan.

Ami - lássuk be - első blikkre nem tűnik barátságosnak, nem véletlen, hogy a Konami azonnal közleményt adott ki. Ebben azt írják, a GameSpot cikkében írtakkal ellentétben nem lesz fizetős a játékmód, ahhoz bárki szabadon hozzáférhet, viszont egy mikrotranzakciós rendszert tényleg beépítettek a játékba, amely egyfajta gyorsítóként szolgál. Habár a cég a következő napokban több részletet is elárul majd minderről, azt még megjegyezte, hogy az első bázis ingyen jár mindenkinek, és az újabbakért kell majd fizetni.

Kenichiro Imaizumi, a Konami producere nem sokkal később azt írta, a kampányban is kereshetünk majd pénzt, tehát valószínűleg nem kell valódi pénzt költenünk a játékra, ha nem akarunk.

10.
10.
PS4jacksony
A Gamespotnál 10 pontos a játék !

7.
7.
DON GONDOCS
https://www.youtube.com/watch?v=ox1zFhamcoY
6.
6.
Spectrum
#2: Én valami keveset szívesen fizetek játékokban, ha ettől egyedibbé tehetem a karakterem.
2.
2.
Egyetértek, sőt, én azt mondom, hogy még a különleges festések meg az egyéb egyedivé varázsoló cuccok is ilyenek, hiába nincsenek hatással a játékmenetre, akkor is a multi meggyalázói.
1.
1.
dcba
Sztem a multis jatekok legnagyobb gyilkossaga a mikrotranzakcio. Aki elvbol ellenzi, h pluszban fizessen vmiert, amit ingyen is elerhet kemeny munkaval, talan eselye sem lesz egy olyan ellen, aki ezerrel szorja a penzt a jatekban, csak azert, h az epenisze 2cm-rel nagyobb legyen. Pofatlansag ahova fejlodik a jatekvilag.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...