Fallout 4 - PC-n internet is kell majd a telepítéshez

  • Írta: Shifty
  • 2015. október 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Azok a rajongók, akik a PC-s Fallout 4-et fizikai adathordozón rendelték elő, azoknak a telepítéshez sajnos internetre is szükségük lesz, a lemez ugyanis nem tartalmazza majd az összes telepítendő adatot.

Pete Hines, a Bethesda főnöke egy Twitteren kialakult csevegésre reagálva elmondta, a PC-s Fallout 4 lemezes változata nem tartalmazza az összes telepítéshez szükséges adatot, így ahhoz, hogy fel tudjuk majd tenni a gépünkre a játékot, mindenképpen szükségünk lesz internetkapcsolatra. A hiányzó telepítendő adatokat a Steamen keresztül szedi majd le a játék.

Ennek megfelelően a lemezes változat tartalmazni fogja magát a lemezt, illetve egy Steam-azonosítót, így ha nem rendelkezünk lejátszóval, akkor is tudjuk majd aktiválni a Steamen keresztül a játékot. A döntés mögött egyrészt a kalózkodás áll, ugyanis ahhoz, hogy a lemezről hiányzó adatokat leszedhessük, először aktiválnunk kell Steamen keresztül a terméket. Másfelől pedig fontos kihangsúlyozni, hogy a PC-s változat DVD-n érkezik - szemben a konzolos Blu-rayjel -, így arra nyilván kevesebb adat is fér.

Fallout 4 november 10-én jelenik meg PC-re (gépigény), PS4-re és Xbox One-ra.

15.
15.
patka21991
ezert kell megorizni a regi gepet ;-)
en kitakaritottam, majd folpackkal korbe vonva feltettem a padlasra
14.
14.
Csoki80
#8: Torrenten biztos fent lesz, a kalóz változatok lassan stabilabbak, mint az eredetik :-)
11.
11.
gyaloghuszar
#10: én ezzel úgy voltam a gépem összerakásakor mint a már előttem szólók is
minek tegyek bele lemezolvasót ha nem is használom? win-t nem arról telepítek és mást sem szóval nem láttam értelmét 10-15ért még egy meghajtót is venni
igaz nincs mindenhol csillió-billió Mbit/sec-es net de akkor is le tudod kapni steamről bármikor és telepítéskor nem kell 3-4-5 lemezt cserélgetni
10.
10.
Obiwan HUN
Hat engem spec. kiakasztott mar a Far Cry 4 3db DVDje is... sokkal jobban orultem volna egy BD-nek!
A mai jatekok siman megkovetelnek egy 100 rongyos VGA-t, de a 8-10e bluray olvaso a luxus?! :D
9.
9.
Stranger
#8: Nem hiszem, hogy a Steam megszűnne 10 év múlva. Inkább csak nagyobb lesz...
8.
8.
strike19
#3: Most még senkit sem zavar de ha majd 10 év múlva előveszem vajon elérhető lesz az a szerver amiről ezeket a fájlokat le lehet tölteni?
7.
7.
drat576
#6: Ja. Elég gyors már a net ahhoz, hogy ne kelljen lemezekkel tökölni.
6.
6.
mestermagyar
#4: Nem kell beraknod a DVD-t, az csak dísznek lesz ott, és hogy a síró gyűjtőket elcsitítsák.

Ami meg a bluray helyett DVD-t illeti, PC-n nemhogy DVD lejátszó, lassan semmilyen nem lesz. Én már öcsém gépébe nem is kértem amikor összeraktuk, semmihez nem kell. Teljesen felesleges a pendrive-ok és a hordozható merevlemezek mellett.
5.
5.
Khaszás
Tehát nov 10. steam szerver stress test? :D (5kb/s letöltés túlterheltség miatt! :D ) De messze van az még te jó ég :'D
4.
4.
drat576
ez viszont szerintem felesleges a végére:
"Másfelől pedig fontos kihangsúlyozni, hogy a PC-s változat DVD-n érkezik - szemben a konzolos Blu-rayjel -, így arra nyilván kevesebb adat is fér."

Természetes hogy a konzolos verziók érkezhetnek blu-rayen mert mindegyikhez van lejátszó alapból. Teljesen bevált dolog PC-n, hogy nagyobb adathalmaz esetében több DVD-n érkezik és ennyi. 30 giga körül lesz asszem a F4, szóval elég lenne 4 DVD. Tavaly a DAI is így volt csomagolva, bár ott Steam helyett Originhez volt kötve.

Igazat megvallva engem az sem zavarna ha csak egy Steam kód lenne a dobozban és egy DVD amin mondjuk a soundtrack lenne, artworkok stb.
3.
3.
drat576
Teljesen rendben van, engem nem zavar.
1.
1.
dzsiádzsó
Kalózkodás áll :D jó vicc! Arról szól idő előtt ne játsszon vele senki, ha van ami picit befolyásolja az eladásokat, akkor az az, hogy a fanok amennyiben játszhatnak vele előbb, akkor fognak is, így később kisebb az esély a megvételre. Egyébként meg nincs olyan védelem (pc-n) ami nem feltörhető és valójában lényegesen nem is befolyásolja az eladásokat a warez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...