Januárig ingyenes a magyar 6Quest

  • Írta: zoenn
  • 2015. november 24.
  • Hír
Link másolása
De mi is az a 6Quest? Egy magyar startup webes felületen játszható "lapozgatós könyveinek" gyűjteménye. A csapat a Kickstarterre tör, és így az összes magyar interaktív kalandjátékukat ingyenessé tették januárig.

A kilencvenes években nálunk is nagy népszerűségnek örvendtek a lapozgatós könyvek, egy magyar startup pedig úgy gondolta, hogy ezek az interaktív kalandok online felületen is megállnák a helyüket. Az egyedi, máshol nem olvasható történeteket a döntéseinkkel saját magunk alakítjuk, ráadásul sok olyan játékmenetbeli funkciót tartalmaznak, amiket nem lehet a hagyományos, papíralapú könyvekben megtalálni.


Kapunk hubokat, ahová bármikor visszatérhetnek a játékosok, egy kalandhoz többféle befejezés társul, rejtett tárgyakat és eseményeket kutathatunk fel, illetve a karakteralkotási rendszer is sokkal összetettebb, mint mondjuk a Kaland, játék, kockázat-könyvekben.

A fejlesztők ráadásul egy saját fantasy világot alkottak a 6Questhez. Ez Felorian, a darabjaira hullott világ, melynek minden szegletét bejárhatjuk, és ahol különféle teremtményekkel és NPC-kkel találkozunk.

De miért is írunk most róluk? A magyar nyelvű interaktív kalandokért alapesetben fizetnünk kell, ám a fejlesztők most mindet ingyenessé tették 2016. január 4-ig.

Mire fel ez a gáláns gesztus? A srácok egy Kickstarter-kampányt indítottak, amely során 10 ezer angol fontot szeretnének összegereblyézni ahhoz, hogy a regényeik angol nyelven is hozzáférhetőek legyenek.

Mint írják, "a nemzetközi piacon, angol nyelven sokkal nagyobb számú játékos érhető el, mely azonos fejlesztési költségek mellett sokkal jelentősebb bevételt jelenthet a projektnek". Ráadásul így havonta több tartalmat tudnak megjeleníteni a jövőben. A kalandokat először magyarul készítik el, és csak utána fordítják le angolra. 

Jelenleg 17 interaktív regény érhető el a 6Quest oldalán és további kettő előkészületben van. Regisztrálj, próbáld ki és támogasd a srácokat! Az angol nyelvű demó itt érhető el.

2.
2.
Csoki80
1.
1.
julatheone
ez már igen, nagyon jók a kalandok :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...