Meghalt David Bowie

Link másolása
Nem sokkal 69. születésnapja és új albuma megjelenése után elhunyt David Bowie. A sokszínű művész nem csak a zenére, de a videojátékokra is hatással volt. A 90-es évek végén még egy játék is készült a közreműködésével.

69 éves korában, pár nappal a születésnapja és hosszú betegeskedés után elhunyt David Bowie. Munkássága mellett nem lehet szó nélkül elmenni, mely nem csak a zenékre, filmekre, hanem a játékokra is nagy hatással volt. Az 1969-es Space Oddity sikerei után a következő évtizedekben is meghatározó alakja maradt a zenei életnek. Folyton változó külseje, és az általa kitalált karakterek mindig feszegették az adott korszak határait. Zenéje hasonlóan sokszínű - szinte nem találni két egyforma albumot a munkásságában. Legutóbbi albuma, a Blackstar épp pár nappal ezelőtt jelent meg.

Legemlékezetesebb találkozása a videojátékokkal talán az volt, amikor 1997-ben a Quantic Dreammel együtt elkészítette az ambiciózus Omikron: The Nomad Soult. A játékban nem csak szerepelt, de a zenét is ő szállította hozzá – később ezek a számok a „hours…” című albumon is megjelentek.

Bowie különleges, mindig változó stílusa a játékfejlesztőket és a dizájnereket is megihlette. Hideo Kojima híresen nagy rajongója a zenésznek, így szinte minden játékában találhatunk egy-egy utalást Bowie valamelyik karakterére vagy zenéjére. Egy régi vicc szerint szinte az összes Metal Gear Solid-karakter egy-egy David Bowie-karakter másolata. A tavaly megjelent MGS V: The Phantom Pain nyitózenéje például Bowie híres számának, a The Man Who Sold the World feldolgozása volt, de maga a Diamond Dogs is utalás a zenész egyik albumára.

Csütörtökön még az új videoklipjét ünnepeltük, mára pedig már csak a gyász maradt.

Nyugodjék békében!

17.
17.
AlexSchneider
Az Omikron-ról szóló játéktesztek annak idején lenyűgőztek, de sosem jutottam el, hogy kipróbáljam. Kiindulva a mostani GOG.com-s kritikákból, bár a koncepció abszolút eredeti és különleges volt, maga a játék sajnos nem sikerült jóra.

Ettől függetlenül ez csak egy újabb megnyilvánulása volt Bowie kreatív zsenijének. Igazi fenomén volt.
16.
16.
X-COM
Elindult utolsó világkörüli turnéjára, most tart Oslo-ban.
R.I.P. mester :(
15.
15.
Nothing
Ég veled, Manókirály! :(
13.
13.
Caleon
'Look up here, I'm in heaven'
David Bowie: Lazarus
https://www.youtube.com/watch?v=y-JqH1M4Ya8
A géniusz búcsúja. Most már odaát zenél.
12.
12.
Wolverine
Hát igen, ha nincs a rák, egy jó 10-15 év még biztos benne lett volna, nagy forma volt és hatással tudott lenni sok mindenre és mindenkire, amin manapság nagyon el kell gondolkoznom, hogy van-e még ekkora karakter, mint amilyen ő volt.
Volt valami plusz az ő karakterében, de ez elég megmagyarázhatatlan, hogy mi, az is lehet, hogy nem is ember volt, mert terjengtek róla ilyen hírek is, de az biztos, hogy ő is egy utánozhatatlan karakter volt. :)

Nyugodjon békében.
11.
11.
Extol
A nagy emberek felett is eljár az idő
10.
10.
barackostej
#9: Nem nálad van a gond, le lett tiltva a kommentelés.
9.
9.
drat576
Kár érte, megint egy elképesztő emberrel lett kevesebb a világ.

off: a Golden Globe-os cikk alatt nem látom a kommenteket és nem is tudok írni, gondolom nálam van a gond, mert fel van tüntetve h 39 komment van.
5.
5.
markoci555
Csak reménykedek, hogy ne nagyon legyen most legalább egy kis időre megint egy nagyobb halál...
4.
4.
Norbiii
Bár csak néhány számát hallottam, de azt tudom, hogy nagyon nagy sztár volt, ami meg nagyon emlékezetes volt a számomra, az a Fantasztikus labirintusban betöltött szerepe...

Nyugodjék békében! :(
3.
3.
Vigohouse
R.I.P. David Bowie :( :( :(
2.
2.
Futu-Retro
Béke poraira.
Nagyon bírtam a Labirintus című filmben.
1.
1.
Caleon
Reggel láttam a hírt. Nagyon szomorú vagyok. :-(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...