Knights and Bikes - bringát bekészíteni, csatára fel!

  • Írta: [Ates]
  • 2016. február 5.
  • Bejelentés
Link másolása
A Kickstarteren keresztül gyűjt az első játékára a mindössze két főt számláló Foam Sword Games: a Knights and Bikes című kooperatív akció-kaland a nyolcvanas évek gyerekfilmjeinek hangulatát igyekszik megidézni.

A Knights and Bikes nem csak címében, hanem első ránézésre is furcsa. A két tagot számláló fejlesztői csapat - akik más cégeknél olyan játékokkal foglalatoskodtak eddig, mint a LittleBigPlanet vagy a Rachet and Clank - egy gyermeki fantáziával megálmodott világba kalauzol el minket.

Egy kis sziget csaknem teljes bevételi forrását jelentik a területén lévő középkori relikviák és a hozzájuk fűződő legendák. Egyfelől a történelem szerelmesei és a régészek/kutatók előszeretettel járnak ide tanulmányozni őket, másfelől ez a sziget a turisták egyik kedvenc helye. Viszont az egyik ilyen középkori ereklye hamisnak bizonyul, aminek következtében mindenki elhagyja a szigetet. Kivéve két főhősünk, Nessa (a frizbis lány) és Demelza (a pocsolyába lépő lány), akik elhatározzák, hogy a végére járnak a hamisnak vélt legendának. Ja, igen! És felveszik a harcot az élőhalott lovagokkal…

Az egész játékra rányomja a bélyegét a kézzel rajzol 3D-s látványvilág, ami a ’80-as évek híres gyerekfilmjeit (E.T.: A földönkívüli, Kincsvadászok) idézi meg. A fejlesztők nem titkoltan az SNES-korszakban gyártott akció-RPG játékok mintájára építették fel a Knights and Bikesot, megfejelve ezt néhány változtatással. A két főszereplő mellett még gyarapíthatjuk társaságunkat néhány másik taggal - például a Demelza háziállataként tartott libával -, és ezen kívül a bringánkat is a saját szájízünk szerint bütykölhetjük, fejleszthetjük.

A játék előreláthatólag 2017 tavaszán jelenik majd meg Windowson, Linuxon és Macen (de lehetnek kisebb-nagyobb csúszások persze). Addig a kétfős stúdió próbál minél több pénzt összegyűjteni a Kickstarter berkein belül - a céljuk a 100 ezer font elérése.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...