A jövő héten jön a konzolos Gone Home

  • Írta: zoenn
  • 2016. február 3.
  • Megjelenés
Link másolása
Habár az észak-amerikaiak már január óta játszhatnak a PS4-es és Xbox One-os Gone Home-mal, addig nálunk az európai korhatár-besorolásért felelős beleköpött a levesbe. Szerencsére már nem kell sokat várnunk rá.

Végre Európában is tisztázódott a Gone Home megjelenési dátuma PlayStation 4-en és Xbox One-on. Észak-Amerikában már január közepe óta elérhető a belső nézetű kalandjáték, és ha minden simán halad, mi is megkaptuk volna akkor. Ám a PEGI visszatartotta a premiert.

Most már kiderült, hogy a csúszás hosszabb a vártnál. A The Fullbright Company a Twitteren jelentette be, hogy a Gone Home február 12-én landol a konzolokon digitális formában.

A kritikák alapján azonban megéri várni rá, elvégre igen ötletes indie fejlesztésről van szó. A történet egy fiatal lányról szól, aki egy utazásról hazaérve igyekszik rájönni, hogy hová tűnt a családja otthonról. Hősünk szépen végigjárja a házat, elolvassa a feljegyzéseket, fejtörőket old meg, így kerekedik ki a rejtély. 

5.
5.
Espio
#4: Hasonló háttérrel rendelkezem én is, jómagam is első kézből tudom.
Talán ez a történet a valóságszerűséget próbálta megőrizni, ezért nem tartalmazott semmi olyan extravaganza elemet, de nekem így is adta a feelinget.
Már régebben is voltak ehhez hasonló jellegű kalandjátékok, interaktív filmek. Ez szerintem egy interaktív mese akart lenni, nem feltétlenül kell, hogy a Myst szériához hasonló elemeket tartalmazzon. Bár töredelmesen nekem is be kell vallanom, hogy engem is zavart egy kicsit, hogy egyáltalán nincs rejtvény benne, de én elfogadtam annak, ami. Kategóriáját tekintve még így is a kalandjátékokhoz sorolható, bár kihívást nem jelent, még így is videojátéknak minősül.
Ez egy történetet akart elmesélni, nem szabad ennél több elvárást fűzni hozzá.
4.
4.
makkandis
#3: Szüleim elváltak, nagyon nem akarom részletezni de első kézből tudom milyen,. amikor annyira durván szétesik egy család, hogy egyes tagjai szoba se állnak egymással soha többet. A játékot úgy vittem végig, hogy mindent elolvastam, de attól még tartom, hogy ez így történetileg kevés, Legalábbis nekem. Plusz a játékban nincs semmi kihívás, sehol egy fejtörő, vagy bármi ami csak pár másodpercig is akár gondolkodásra kényszerített volna, ami azért egy kalandjátéknál elég lehangoló.
3.
3.
Espio
Hát, szerintem zseniális játék, abszolút reális, és semmiképp sem hülyeség. A teljes történet pedig abból épül fel, hogy a házban található különféle dokumentumok elolvasásával apró részleteket és utalásokat tudsz kiszedni, amiből a végén összeáll egy teljes kép. Ha csak az előrehaladáshoz szükséges objektumokat szedegeted fel, nem olvasol el mindent vagy nem teljesen, akkor igen, 1 óra alatt kipörgethető, de szart se fogsz érteni meg tudni.

Én viszont mindent megnéztem és elolvastam, és sokszor csak lestem, hogy mennyire szétesőben is van ez a család, mennyi titka van minden egyes tagjának.
Empátia kell hozzá, akinek nincs, annak persze, hogy érthetetlen.

*SPOILER* Például nem tudom, szülőként mennyire viselne meg titeket, meg mit reagálnátok rá, ha a gyereketek bevallaná, hogy meleg, vagy ha a partneretek, párotok készülne megcsalni, vagy egyszerűen gyerekként megélni, hogy a szüleitek házassága szétesőben van. De mint mondtam, empátia kérdése...
1.
1.
makkandis
Soha nem értettem, hogy mi olyan nagy szám ebben a játékban, kb. 3 óra kipörgetni, a történet szinte semmi, a fejtörők meg konkrétan nincsenek benne. Ha már kalandjáték akkor bármelyik Wadjet Eye Games laposra veri.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...