Hat perc a Dark Souls III társaságában

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 4.
  • Videó
Link másolása
Tegnap streamelte a From Software a Dark Souls harmadik részét, ebből nézhetünk most vissza egy több mint hatperces gameplay jelenetet. Főszerepben a tolvaj.

Ahogy azt a tolvajok szokták, hősünk is egy tőrrel bűvészkedik, a megfelelő pillanatban lép félre az őt megtámadó csúnyaság elől, hogy hátba szúrhassa, és ezzel le is terítse azt. Ízelítőként ráadásul egy íj is van nála, így a távolabb álldogáló ellenfelek sem okoznak nehézséget neki.

A Dark Souls III április 12-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

44.
44.
PAtr0n
#35: "Meg az is, hogy ha meghalok, csökken a max életerőm."
A "Ring of Binding" a te gyűrűd akkor. :) Maximum 80%-ra esik vissza a HP-d, attól lejjebb nem tud amíg viseled. Viszonylag hamar meg lehet szerezni, ahogy a wiki-n olvastam. Addig meg próbálj meg ügyes lenni, és nem sokszor meghalni.

#42 kamgecam:
Kezdd el, hidd el nagy élmény. Én most 57-es szintű vagyok 25óra játék után. Bár tényleg kicsit összevisszaságnak tűnik a világ, ebben a DS1 tényleg jobb, de tele van lore-al, és nagyon sokféle karaktert össze lehet hozni. Meg azért a környezet sem rossz na.

Az online számláló ami Majula-ban van, már majdnem 100 millió halánál tart. Megmosolyogtam amikor először megláttam. :)

43.
43.
izolee69
#42: Jo dontes, szerintem kar lenne kihagyni, mert bitang jo. 100-150 orat siman el lehet vele tolni, mire total felfedezed az egeszet (nekem kb. ennyi kellett a PS platina trofeahoz, mondjuk en szeretek minden kis zugot felfedezni, lehet, hogy ossze lehet hozni rovidebb ido alatt is... de szerintem kar lenne vegigrohanni rajta, mert ez tipikusan az a fajta jatek, amit ugy jo jatszani, ha szep lassan te jossz ra mindenre... de hat nem kell bemutatnom, ha a tobbi From jatekot vegigcsinaltad).
41.
41.
kamgecam
#40: Ja,és én is azt gondolom hogy tuti jó lesz a Ds3, sőt a legjobb!
40.
40.
kamgecam
#39: Nem semmi vagy.Én 35 vagyok de nem mernék elkezdeni japánt tanulni!
Hajrá így tovább!(nézzél sok japán filmet, japán felirattal) :)
39.
39.
izolee69
#38: Tudom, kicsit elvakult a duma, de szerintem tuti jo lesz. En meg From jatekban nem csalodtam. Mindegyik kicsit mas, de mindegyiknek megvan a maga erossege, ami miatt lehet szeretni.

("Ven" fejemmel en egy eve tanulok japanul, talan egyszer eljutok oda, hogy eredeti nyelven jatsszam ezeket a gyongyszemeket, a tanarom szerint jol haladok. :-)


38.
38.
kamgecam
#35: Ja, azt én is utáltam amikor a karakterem bezombult! :D
Nagyon kiváncsi vagyok a 3.-dik részre vagy a legjobb DS lesz vagy a legrosszabb, nem látok más lehetőséget! :P
35.
35.
Caleon
#34: Nekem piszkosul tetszik, ahogy indul a DS2. Tetszik az intro, a kunyhó a banyákkal, a lepukkant kis település. A teljesen reménytelen, magányos hangulat. Ez piszokul beszippant.

Tényleg az a bajom, hogy a BB után a pajzsos, lassú harcrendszert egyszerűen képtelen vagyok igazán megszokni. Meg hogy a gurulás ennyi energiát levisz. Egyszer arrébb vetődök, aztán mire feltántorgok belőle, háromszor agyonvernek.

Nagyon tetszik a környezet, ezért nem adtam még fel... De attól sírni tudnék, hogy a karakterem, akin annyit dolgoztam, két perc alatt zombivá válik. Nekem ez nagyon élmény-romboló. Meg az is, hogy ha meghalok, csökken a max életerőm. Ezt inkorrekt szivatásként élem meg, és nagyon örülök, hogy ilyenek nincsenek a Bloodborne-ban.
33.
33.
kamgecam
#21: +1
"A Dark Souls 2 türelemre tanít. Minden mozdulatodnak következménye van"

Hát ebben egyetértünk!:D
Bár ez a Soul's széria összes részére igaz, és sosem gondoltam volna hogy lesz hozzá türelmem.
Én még a Demon Soul's-al kezdtem aztán majdnem összetörtem a cd-t de helyette fél évig tároltam.Ülepedett bennem és amikor elég érett lettem a játékhoz akkor újra nekiálltam és végigjátszottam.A legnagyobb játékos élményeim közé sorolhatom.:)
31.
31.
kamgecam
#16: Örülök hogy Te így élvezted a Ds2-őt és el tudtál mélyedni benne és valahol irigyellek is érte.Én a Ds1 zseniálissan összerakott pályái után egyszerűen nem tudtam megszokni a Ds2-nél az összefüggéstelen level design-t.Nálam a Souls széria nemcsak a kihívásról hanem a felfedezéről a lore-ról is szól(rövidítések,titkos helyek megtalálása,történet osszerakása stb.) de abszolut megértem a Te érveidet is.
A Bloodborne pedig szerintem teljesen más tészta, egy sokkal pörgősebb,élvezetessebb harcrendszer és nem olyan taktikus mint a Soul's szériákban megszokottak.A kettő ötvézése nagyon fasza lenne a 3-dik részben.

Viszont történetben szerintem messze a legrosszabb a Ds2 mindent a szádba rágnak,nincs olyan varázsa mint a többi részben vagy mint a Bloodborne-ban ahol neked kell felgöngyölítened a sztorit a világot.Ez adja a Soul's játékok egyik esszenciáját.
Na de hát nem teszhet mindenkinek ugyanaz szóval respect!Mégegyszer jó hogy ennyire bejött neked a 2.-dik rész és élvezettel csapattad végig.
30.
30.
Caleon
#29: Hát nem tudom, mire adta be akkor. Én Arianna cipőjében mentem, meg a Cainhurst felsőben (így szexy a hunterem :-D), egy hunter-kesztyű és a fejemen Master Logarius koronája...
Na erre nem adta be a kardot, csak eszelősen nevetett.
29.
29.
izolee69
#28: SPOILER:

Én nem tudom, emlékeim szerint én Ludwig-ot a Cainhurst Set-ben gyűrtem le, de így is megkaptam a Holy Blade-et.

28.
28.
Caleon
#27: Helyes. :-)

Amúgy rengeteg apró trükk van, pl. az első boss esetében...

SPOILER
Szóval Ludwig-nál, ha úgy mész be harcolni, hogy a Church set-ből bármi rajtad van, akkor egész más lesz a csata végén, amit Ludwig mond neked és megkaphatod a csodakardját is.
27.
27.
izolee69
#26: Én is mindenképpen egyedül akarom megcsinálni. Próbálkozom még egy darabig, aztán ha nagyon nem megy így NG++++ -ban, akkor kezdek egy új karaktert, mert olyan nincs, hogy nálam egy From játékban egyetlen egy boss is megússza (még ha opcionális, akkor sem :-)
26.
26.
Caleon
#23: Én a DLC miatt kezdtem teljesen új karaktert, mert NG+++-ban én is elég sokat szenvedtem és úgy döntöttem, a tanulási fázist szeretném kicsit nyugisabbra venni. De elég hamar fel lehet húzni 200+-os levelre a karaktert, főleg ha bemész másokhoz segíteni. Advent Plaza-nál levő szörny elég könnyen leverhető, elég sok blood echot ad. Végigmentem újra asz összes chalice dungeonon is, Great Isz legalsó szintjén 4-5 hunter's sign elhasználásával jó egymilliót lehet kaszálni.

Alapjátékban egy jól felhúzott karakterrel és akár 1-2 segítővel már megoldható az opcionális boss is, bár én egyedül vertem végül le.
25.
25.
Skygameboy
#21: Akkor megvárom a vigyori 10.-ét (fizetés) és lecsapok rá.
24.
24.
Caleon
#20: Nagyon megéri a DLC, igen.

@ADMIN, eben teljesen igazad van. Én már annyi beöntést kaptam a DS2-ben, hogy sikítófrász kerülget tőle. Szerencsére erre is igaz, hogy gyakorlással és karakterfejlesztéssel sokat lehet profitálni... na meg, ha találsz néhány jó fegyvert, ruhát, ETUS kiegészítőt...
Nekem a világa is tetszik, haa játék a BB technikai színvonalán lenne, akkor biztosan még jobban bejönne persze.
Én is azt remélem, hogy DS3 valahol a DS2 és a BB között lesz, egyfajta "mindenből a legjobb". Bár a BB lowecrafti világát nem hiszem, hogy nálam űberelni tudja.
23.
23.
izolee69
#21: Én is valami ilyesmiben bízom, hogy mindkettőből kiveszik, ami jó és szépen egybegyúrják.

Más: próbálzott már valaki innen BB dlc-vel sokadik végigjátszásos karakterrel? Azt olvastam pár fórumon, hogy a From kicsit amolyan visszavágásként húzta fel a dlc nehézségét, így akartak reagálni a "vádakra", miszerint a BB jóval engedékenyebb lett a DS-hez képest, mondván, ha kihívást akarsz, akkor csináld végig a dlc-t. Szóval állítólag már első végigjátszásra is jóval nehezebb, mint a BB alapjátéka (egyébként ez tényleg így van), NG+ -on pedig állítólag némelyik boss igazán vért izzasztó.
(((SPOILER: ami igazán szopatós tud lenni, hogy több bossnál is alkalmazták azt, hogy az életerejük fogytával megváltozik - értsd: szopatósabb lesz - az attack pattern-jük.))))
Namost én voltam annyira ügyes, hogy NG++++ -on kezdtem neki a dlc-nek, már a végéig küzdöttem magam, de az egyik boss-tól (!!! SPOILER: nem az utolsótól, hanem attól, amelyik opcionális SPOILER vége) lassan kezdem szálanként kiszedni a hajam, annyira durva, pedig egy lvl 200+ -os karaterrel masszírozom. Van még itt olyan őrült, mint én, aki szintén ilyen nehézségen próbálkozik, s ha igen, sikerrel járt-e? Érdekelne a trükk, már ha van. :-)
22.
22.
izolee69
#20: Hajjaj, bizony megéri. Ez is, mint általában a From játékainak DLC-i, baromi tartalmas. 15-20 órát simán el lehet vele lenni. Bár jobban jártál volna, ha múlt héten veszed meg, mert legutóbbi akcióban féláron, 2990-ért vágták hozzá az emberhez.
21.
21.
ADMlN
#17: Ízlés kérdése, ezt nem tagadom.

A történet meg szerintem is jó lett, nem is mondtam rá semmi rosszat, én a DS1-2 történetét hasonlítottam össze.

A Dark Souls 2 türelemre tanít. Minden mozdulatodnak következménye van. Figyelned kell a "cooldown"-okra, a gurulásra, hogy jó időben támadd az ellent, és hogy ne kapj vérszemet és időben elhátrálj. Ha pedig valamit elrontasz akkor megtudod mi az az análszondázás. Ezért lassabb a harc, mert több körültekintést igényel.

A Bloodborne ennél sokkal pörgősebb és nem is büntet annyira ha valamit elszúrsz.

Igazából mindkettő tud élvezetes lenni. Remélem a DS3 sokat merít a Bloodborne-ból, de azért ne túlságosan sokat.
20.
20.
Skygameboy
Szerintem is jobb egy leheletnyivel a DS2 mint a BB. Nálam ami DS felé billenti a lécet az maga a világa. Nem tetszett ez viktoriánus kor annyira, meg a kötelező lovaskocsi minden sarkon.Bár a BB-ben jó volt hogy minden fegyvernek 2 stílusa volt ami sokszor tényleg eléggé eltérő volt nem csak annyi volt a lényege hogy máshogy suhint de mégis a DS világa és a karakter tesreszabhatósága nálam az etalon. Tényleg érdemes megvenni a dlc-t a BB-hez ?
19.
19.
delphijos
Azért jó kifejezetten élvezetes, kultúráit vitát olvasni, a hol nincs anyázás, személyeskedés. Annak ellenére hogy van vélemény különbség (ami persze teljesen normális).
17.
17.
Caleon
#16: Nekem épp fordított a véleményem... Bloodborne után a DS2 igazi kínszenvedés a számomra. :-(

Ami a történetet illeti, a DLC-ről alkotott tapasztalatokkal kiegészítve a Paleblood Hunt egy eszméletlenül mély és zseniális hátteret tár fel.

https://www.reddit.com/r/bloodborne/comments/3vaq4r/the_paleblood_hunt_finalized_and_revised_with/

Igaz, sokoldalú a DS2, de lassabb harcmenete számomra a BB után túl nehézkes, egyszerűen nem érzem úgy a karaktert. Szerintem annak, aki a DS2-vel játszott előbb, a BB sok területen visszalépésnek hathat és így a DS2-t hozza ki, míg aki a BB-vel kezdett, annak a DS2 lehet fapados...
16.
16.
ADMlN
#9: Annyira nem volt rossz a DS2, sőt szerintem jobb mint a Bloodborne.

Bár tényleg igazán hangulatos a Bloodborne, a világa jól fel van építve, és remek bossfight-okkal van megtűzdelve, a DS2-t mégis jobbnak érzem, mert sokkal jobban testre-szabhatóbb, több karakterbuildet lehet összerakni, változatosabbak az ellenek és nagyobb a bejárható világ.

A Bloodborne-ban sokkal szegényesebb a választék páncélok és fegyverek terén, és még ezekből sem tudsz tetszőleges kombinációt összerakni (lőfegyverek a bal kézbe, közelharciak a jobba). Ez például lehetetlenné tesz egy csak pisztoly buildet, pedig DS-ben akár 2 pajzzsal is harcolhattál, ha ahhoz volt kedved. A lőfegyverek 20 töltényre vannak limitálva, a magic és a miracle meg ismeretlen fogalmak (legalábbis a játékos számára).

Bár igazából kedvelem a Bloodborne harcstílusát, szerintem elmarad mindkét Souls játék mögött. Ahol van rendes pajzshasználat és több a támadás (shield brake, parry, riposztok, hátbaszúrás, dual wielding, power wielding, kétkezes fogás...).

Bár a DS2 valóban romlott level desig-ban és nehézségben a DS 1-hez képest, de szerintem a történetmesélés sokkal jobb volt, változatos karakterekkel, és sorsokkal (a Bloodborne ilyen szempontból elég egyhangú, mindenki csak megőrül).

Amúgy ne érts félre, nem csalódtam a Bloodborne-ban, csak véleményem szerint nem lett olyan jó mint a DS játékok.
15.
15.
kamgecam
#14: Szuper, nem fogod megbánni.Ha mégis rajtam leverheted! :D
14.
14.
delphijos
#9: "Érdemes azzal kezdened."

Ugyan nem nekem írtad, de nekem kimaradt a cucc, meghoztad a kedvet. ( Meg egy gameplay video ) :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...