Bezár a GameTrailers

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 9.
  • Gyászhír
Link másolása
A GameTrailers csapata közleményben tudatta a közönségével, hogy a mai napon lehúzza a rolót. Az oldal kizárólag videós tartalmakkal operált, a YouTube-érában viszont már nem tudott labdába rúgni.

A GameTrailerst 2002-ben alapították, három évvel a YouTube, és kilenc évvel a Twitch érkezése előtt, a videojátékos sajtót pedig az írott cikkek dominálták ekkor - sőt még a nyomtatott újságokat is megvették az emberek. Akkoriban tehát úttörőnek számított az oldal, az egyszeri gamer nemigen találkozhatott játékokról szóló műsorokkal, hacsak az egyik tévéadó nem vállalta be, hogy foglalkozik a témával.

Ma már azonban a YouTube és a Twitch uralja a videós piacot, méghozzá sokszor egészen más megközelítésű tartalmakkal, így csak ideje volt, hogy a GameTrailers belebukjon ebbe. Míg 2005-ben a GameTrailers annyira érdekes volt, hogy az MTV-nek is megért egy felvásárlást, 2014-ben már úgy cserélt gazdát, hogy az új tulajdonos, a Defy Media kapásból elküldte a stáb kétharmadát.

Hogy is szokták mondani? Kár érte, kiváló ügynök volt.

8.
8.
felegyi
Akkor értékeljük igazán a dolgokat, amikor azok már nem elérhetőek számunkra... nos én jó ideje nem láttam már a GT-t, emlékszem amikor az E3 -as videókat a GK felhasználta, fasza kis GT E3 logóval kezdődtek, plusz valami iszonyjó techno szólt alattuk :) azért kár...
7.
7.
roli33
Nagyon jó oldal volt, de mióta teljesen megváltozott, azóta én is nagyon ritkán látogattam. Rosszabb minőségű videók, gagyi kinézet, macerás kereső stb. Pedig azelőtt szerettem a E3 Awards videóikat, a Game of the Year videóikat, és a heti GT TV-t, ahol Geoff Keighly interjúkat csinált a fejlesztőkkel és új gameplayeket mutattak. Nagyon jó review-kat csináltak, de aztán az is kifulladt a design váltás után.
6.
6.
amputius
Kb 3 eve felvasaroltak oket es akkor a torzsgarda nagyresze le is lepett onnan tiltakozaskeppen vagy eppen mert nem volt mas valasztasuk. A legnepszerubb musoraik igy meg is szuntek egyik naprol masikra. Gyakorlatilag azota vegetaltak es ido kerdese volt mikor lesz veguk.

Lehet enelkul is veguk lett volna, de elsodlegesen az uj tulajdonosi kor dontesei vezettek az oldal bezarasahoz.
5.
5.
De miert nem tertek at YouTube-ra csatornakent?
3.
3.
Sun9us
Egy újabb Nokiás történet. Uralom a piacot, és képtelen vagyok látni\felismerni, hogy új technológiák\igények jönnek. Nem tudok fejlődni, mivel túl nagyra nőttem.
2.
2.
McDuff
Régen én is csak erre az oldalra jártam,akkor még elképzelni sem tudtam hogy ilyen mint a Youtube letaszítja a trónról. Még itt a GK-n is az oda feltöltött videók voltak ide beágyazva. De az utóbbi 5 évben sztem már én sem jártam arra, azt se tudom mikor léptem be utoljára. Várható volt ez, mivel egyre inkább előtérbe kerülnek a játékok, ma már nem "gáz" ha vki kocka, így hát a mainstream médiában (ilyen a Youtube) is megvetette a lábát a "gaming" és ezzel sztem nincs is semmi baj!
1.
1.
Hardy
Remek oldal volt. Mikor fiatalabb voltam szinte tényleg csak ez az oldal létezett trailereket tekintve. Sajnos a mai világ senkit nem kímél...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...