Beveszi a hazai mozikat a Hardcore Henry

  • Írta: zoenn
  • 2016. február 21.
  • Cooltúra
Link másolása
Bizonyára sokan hallottatok már a világ első teljes egészében FPS-nézetben játszódó akciófilmjéről, a Hardcore Henryről. A jó hír az, hogy a világpremierrel egy időben a hazai mozikban is látható lesz a film.

Igazából csak idő kérdése volt, hogy a gyártók mikor csapnak le a témára. A Hardcore Henry a világ első FPS-nézetben forgatott akciófilmje (igen, a Doom-moziban is volt egy ilyen jelenet), 2014 decemberében 250 ezer dollárt gyűjtött össze az Indiegogón a mögötte álló csapat. Tavaly novemberben a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon az egyik legnagyobb sikert aratta a film világpremierje, és elnyerte az Éjféli Őrület (Midnight Madness) szekció közönségdíját.

A Vertigo Média forgalmazásában április 7-én, a világpremierrel egy időben a magyar mozikban is bemutatásra kerül az alkotás, amit IIya Naishuller rendezett. A Hardcore Henryt teljes egészében GoPro kamerákkal vették fel, tökéletesen szimulálva a belső nézetű lövöldözős játékok nézőpontját.

Oké, a sztori nem egy nagy durranás: főhősünk a felesége segítségével visszatér a halálból, ám mindez hatalmas áldozattal jár: Henry nem emlékszik semmire, ráadásul gyakorlatilag robottá változott. Amikor a feleségét elrabolják, Henry Moszkvában a fél alvilággal szembetalálja magát, ahol mindenki holtan akarja látni. Henryt a bosszú hajtja, célja pedig az ellenség legyőzése mellett a felesége kiszabadítása.

13.
13.
br1Koo
Amikor a videójátékok diktálnak a filmek világának. Az érdekes az, hogy a trailert nézve is rohadt félelmetes volt, egy-egy jelenet, pont azért mert fps-be történik a szitu, így amikor moziban nézed ahogy a csóka leesik a sztrádáról a kocsiba, lehet kicsit összeszaratós lesz az élmény.
12.
12.
delphijos
Meg fogom nézni már csak kíváncsiságból. De engem is inkább zavart az FPS nézet. Egy videóklipp-nél jópofa, nem tudom itt hogy fog müködni.
11.
11.
markoci555
Doom film maga bejött, de pont az fps nézetes rész például nem annyira... Ezt inkább a vr cuccokra tudom elképzelni már, akár minimális választási lehetőségekkel, fejforgatással, nem pedig a moziba.
10.
10.
dante92
4DX-ben biztos a siker! :D abban fogom nézni, ha vetítik úgy :)
9.
9.
Extol
Jól néz ki, ha épp vetítik még a Kung Fu panda mellett megézem!
7.
7.
Yanez
#5: Lehet, hogy terhes vagy.

A film akár jól is elsülhet, de oscar-ra senki ne számítson! :D
6.
6.
B-Shaggy
Lesz új Call of Duty? *-*
5.
5.
DarkLord
Össze is hánynám magamat, ha végig kellene néznem, érdekes, de ha nem én játszok FPS nézetben, akkor kb. 5 perc után elkezd velem forogni a világ és hányingerem lesz :D Ha én tolom, akkor órákig elvagyok semmi probléma. Ez kb. olyan, hogy imádok vezetni és semmi problémám nincs, viszont, ha beülök más mellé ott is kezd hányingerem lenne 15 perc után... Így én kihagyom ezt a filmet.
3.
3.
godach
#1: Jaja, én is. Mosolyogva néztem végig a múltkor a trailert, mint egy kisgyerek.
1.
1.
RangerFox
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...