Plágiumvád érte a Naughty Dogot

  • Írta: zoenn
  • 2016. február 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Elég nyilvánvaló, hogy az Uncharted 4 legújabb előzetesében az Assassin's Creed IV: Black Flag egyik artworkjét használták fel a Naughty Dog srácai. A fejlesztő bocsánatot kért a Ubisofttól és lecserélte a videóban lévő festményt.

Bizonyára nektek is tetszett az Uncharted 4: A Thief's End tegnapi sztoritrailere, s talán fel sem tűnt, hogy a fejlesztő az Assassin's Creed IV: Black Flag egyik artworkjét használta fel benne. A tengerparti jelenetet ábrázoló kép a falon lóg egy festmény formájában.

A "lopásra" a Ubisoft sorozatának fejese, Azaïzia Aymar hívta fel a nagyérdemű figyelmét a Twitteren. A hasonlóság elég nyilvánvaló, a Naughty Dog nem is tagadta a vádakat: mint írja, az artwork egy "sajnálatos hiba" miatt került be az előzetesbe, teljes felelősséget vállal miatta, egyúttal elnézést kért a Ubisofttól, az Assassin's Creed-csapattól és a rajongóktól is.

A videót azóta frissítették, már az alábbi kép szerepel benne:

100.
100.
kamgecam
#98: Teljesen igazad volt.
98.
98.
Caleon
#97: Persze, igazad van és elnézést a szarkazmusomért. Kicsit hosszú volt ez a hét. :-)
97.
97.
Skygameboy
#90: Nem mondtam hogy nagy anyagi kár ért volna itt bárkit is , én csak leírtam a véleményem és egyet értek azzal hogy túl van lihegve a dolog ,de én még mindig tartom azt hogy más munkája az más munkája. a profilképemről annyit hogy ebből nem húzok hasznot hogy nekem el kelljen számolni vele.
#94 Erről meg inkább le se írom a véleményem
91.
91.
Caleon
Én még mindig ott tartok, hogy túl van lihegve a téma és ebből egy remek easter egg lehetett volna. :-)
De az UBI meg az ND már régen túlléptek rajta, az biztos.
90.
90.
Caleon
#89: Itt egy óriási anyagi kárt okozó lopás történt. Örülök, hogy még vannak feddhetetlen lovagok, mint te. Gondolom az összes játékod és programod jogtiszta. Gondolom a GK-s profilképedet is te készítetted, vagy megvan a jogtulajdonos beleegyezése, hogy használd.
88.
88.
Vigohouse
Lopás vagy sem én akkor is jobban várom ezt a játékot mint bármelyik Ubis címet. Előrendelve!!!
80.
80.
Caleon
#78: Én nem haragszom az UBI-ra ma sem.

AC: Syndicate egy teljesen jó, kiforrott, izgalmas és érdekes játékuk lett.

Division az open béta alapján úgy tűnik, hogy működni fog, mint parti-alapú mmo-shooter, és ha elég single player content lesz benne, akkor túlteljesít, mint megjelenésekor a Destiny, Driveclub, SF V vagy Battlefront.

Far Cry Primal egy megbízható minőségi szint annak, aki a hasonló játékokat szereti, és kockázatvállalás egy olyan korszak behozatalával, ami jelenleg egyáltalán nem populáris.

Ezen felül az UBI azon kevés cégek egyike, ami a remastered őrületbe szinte egyáltalán nem igazán szállt be, pedig ott van a legkönnyebb pénz.
76.
76.
Caleon
75.
75.
Caleon
#70: Értem a problémádat, és igazad ius van. Hát az ő efféle kommentjeit én élből ignorálom. Élőben normális, a múltkor is jót Driveclub-oztunk. :-)

@Yanez, NG mint Naughty Dog.
73.
73.
Yanez
#68: NG?

Am Ubitól számomra az új Rayman játékok a favoritok, méghozzá nem is akármennyire! Ezért kijár nekik a respect! Egyébként amúgyis van még a tarsolyukban nekik is!
72.
72.
godach
#71: nintendonál szokott, torzsalkodás*
70.
70.
godach
#68: Én nem azt mondom, hogy most is (vagy máskor is) igazuk volt/van. Csupán arra próbáltam terelni a szót, hogy cigány stílus valakire ráfogni, hogy Ő verte szét 100%-ra a matávos fülkét, csak azért mert részegen beb*szott egy kirakatot. Az Ubi egy pöcs, nagyon sokszor, de ne jöjjünk már ilyen idióta dumával mint ez a Sabotage gyerek, hogy nem volt érdembeli játékuk sosem. Neki a Kvékhárom való meg a Mórtálkomát (egyébként mind2-őt imádom) a többi mind idióta játék, ezek szerint. Azért ha az Ubi nincs, igencsak vakargathatnánk a fejünket néha :)
68.
68.
Caleon
Én szeretem az UBI-t, de easter egg-ként benne lenni egy NG-játékban, ennek lett volna PR-értéke. Négyszemközt meg megkéri NG-t, hogy máskor figyeljen jobban.
Így meg ők tűnnek kicsinyesnek, NG meg vállat von és kicseréli a képet.
65.
65.
Yanez
#64: Esetünkben inkább úgy kéne értelmezni a példádat, hogy maga a miniszterelnök ment be egy kis boltba, elvett egy 50 forintos csokit, de az eladó volt akkora paraszt, és rászólt. :)))
64.
64.
Skygameboy
Srácok most komolyan. Bemész a boltba, ellopsz egy 50 ft-os csokit, mindenki tudja hogy 50 ft semmit nem ér , de észreveszi az eladó és még őt kezditek el oltani ,hogy gyökér örülnöd kéne hogy elvettem. kb aki az Ubit szidja ebben a helyzetben az így gondolkodik. Amúgy nem lehet tudni mért került bele ,ha tisztelgés szólni kellett volna, ha csak egy ctrl+c figyelni kellett volna de szerintem csak a lustaság.
58.
58.
kamgecam
Hát én a Ubi helybe megtiszteltetésnek venném ezt.
54.
54.
Neo1989
Én olyan videót láttam ahol Chloe volt azon a képen hanyatt fekve.
42.
42.
Caleon
#40: Több lehetőség van:
a) szándékos easter egg-nek tette bele a grafikus, és nem gondolt rá, hogy erre engedélyt kell kérni
b) rákerestek google-on és betettek egy képet, nem ismerve a forrást, vagy ismerve de nem gondolva arra, hogy engedély kéne
c) véletlenül került bele
Biztos van még opció.
Azt gondolom, a játékiparban 10 évente van ilyen magas labda, amit az UBI marketingesei hihetetlen módon kihasználhattak volna. Ehelyett egy pillanat alatt elbalfaszkodták az egészet.

37.
37.
Caleon
#30: Így van. És többet meg ne lássalak egy torrentoldal közelében. :-)
35.
35.
Codehook1337
Szerintem ez legyen a legnagyobb plagium amit jatekfejleszto elkovethet... egyebkent valahogy az en szotaramba a plagium ennel durvabb dolgokra ertendo ez ilyan apro dolgokat kar annak nevezni. Megha lemodelleztek volna egy az egybe es jatszhato lenne akkor oke de igy. Persze igaza van az ubinak is de szerintem kicsit tulzo es hatasvadasz a szalagcim...
OFF:Tegnap este ment a frocsoges a ps fanoktol egy masik oldalon, hogy a ket kepnek semmi koze egymashoz es, hogy maximum csak hasonlit ezt a vak is latja :Dddd
33.
33.
Thor Vath
Kicsit túlzásba vitték már ezt a copyright-dolgot. Majd egyszer valaki levédeti az E betűt *s r*tt*ntő hüly*n fog kin*zni, amikor *zt mind*nkin*k k*rülgtni* k*ll :)
32.
32.
B.V.Ampire
Megesik, hogy a csiga elesik...nem tudom ebből miért kell cikket írni. Ha többmilliós kárt okoztak volna ezzel, azt mondom oké, de ez annyira jelentéktelen, hogy a bors se írná meg, ami azért tényleg minden szarról beszámol...
26.
26.
Caleon
Ez egyetlen kis kép a falon... Ennél az NG sokkal nagyobbat is meghúzott a Last of Us főszereplőnőjével, aki kísértetiesen hasonlít a Beyond Two Souls főszereplőjére... :-D
http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2013/06/last-of-us-heads-3.jpg
21.
21.
godach
Ez a sok hozzászóló, ugyan ezen a véleményen leenne akkor is, ha fordítva történik a dolog, vagy akkor már ott tartanánk, hogy az Ubi máshogy nem tudja eladni a játékait? ;)
18.
18.
Caleon
#17: "A szereplő mindkét szereplője korrekt volt"

A történet mindkét szereplője :-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...