Kanadai befektetőktől vár segítséget a Ubisoft

Link másolása
Egyre veszélyesebb a Guillemot-család számára a Vivendi nyomulása a Ubisofton belül. Yves Guillemot elárulta, hogy kanadai befektetők bevonásával próbálják megtartani a függetlenségüket.

Múlt héten újabb részvénycsomagot vásárolt a Vivendi, így közel 15 százalékos részesedéssel bír a Ubisofton belül. A francia kiadó jelenlegi vezetése nem örül a médiaóriás nyomulásának, ezért próbálnak minél több részvényest maguk mellé állítani.

A Ubisoftnak rengeteg kirendeltsége van Kanadában, elég csak a legnagyobb, montreali fejlesztőstúdióra gondolni. A vállalat közel 3000 embert foglalkoztat az országban, épp emiatt Yves Guillemot szerint fontos lenne számára is, ha ezek a munkahelyek megmaradnának. Ha a Vivendi kanadai leépítésben gondolkodna (ez csak egy feltevés persze), az egyre nagyobb befolyásával könnyebben keresztülvihetné a terveit a cég igazgatótanácsán, Guillemot ezért érvel úgy, hogy a munkahelyek sokkal jobban biztosítva lennének, ha a Ubisoft független maradna.

Emiatt a szoros kapcsolat miatt a Guillemot-család szeretne minél több kanadai befektetőt megnyerni. A Ubisoft örülne, ha Québec tartomány kormánya is befektetne a vállalatba - Philippe Couillard miniszterelnök és Yves Guillemot már tárgyaltak is erről. Az idő sürget, hiszen a következő részvényeseknek tartott találkozó szeptemberben lesz, addig pedig minél több részvényes támogatását kell megszereznie a Guillemot-családnak, hogy erőfölényben legyenek a Vivendivel szemben.

A szakértők szerint veszélyes üzletre vállalkozott a Vivendi: ha nem sikerül közös nevezőre jutniuk a Guillemot-családdal, akkor nem csak őket, de a hozzájuk lojális szakembereket és fejlesztőcsapatokat is elveszíthetik.

29.
29.
kopic
#27: "hashajtotej"
:D
27.
27.
kimoderált üzenet
26.
26.
A guillemot egy penzehes segg.
Fel, hogy picsanrugjak, ezert felelemet probal kelteni hatha jon valaki aki rakinal a vivendire es akkor a szekeben maradhat (lehet igy akarja ravenni az ott dolgozokat hogy vegyenek papirokat ).
Gondolom kapott fulest.
Nem a melosok hanem o az akinek kiteszik a szuret.
25.
25.
Seggeszkexkluzív
Rayman, Prince of, Splinter cell, call of juarez, Naruto: Rise of a Ninja, No More Heroes...Lehet szidni Ubit, de rengeteg kiváló játékot letettek az asztalra az évek során amit végigjátszottam és újra előveszem őket. Ennyi erővel mehetne az EA és Acti is a levesbe a nintendo és sonyról nemis beszélve.
23.
23.
kopic
Teljes mértékben osztom mc sabotage véleményét. Rohadtul nem lenne kar értük.
22.
22.
Milyen aljas egy fasztest ez a guillemot.
Tudja ha a vivendie lesz a tobbseg akkor ugy kibasszak a picsaba, hogy csak ugy zorog.
Es azzal ijesztgeti az embereit, hogy ok lesznek kirugva (amugy nem artana megtizedelni mert sok a troger).
Milyen penzehes, szanalmas egy kripli.
18.
18.
Arbor
#16: Értelek. Ha 10 jó dolgot teszel velem aztán felpofozol akkor nem egyből azzal kezdem hogy utállak, gyűlöllek, hanem elgondolkozok hogy mi van. Rosszat tettem, megérdemeltem egyáltalán? Ha kiderül hogy nem akkor nyílván furcsább szemmel nézek rád. Ha sok pozitív és kevés ok nélküli negatív dolog történik akkor hajlamosabb vagyok a megbocsátásra. Szerintem az értelmes ember így működik. A példád valamilyen szinten helytálló de egy fokkal személyesebb.A ubi itt csak döntéshozó de figyelembe kell venni hogy ehy konkrét személy hanem befektetők, menedzserek tömege. Így sokkal könnyebb egy rossz döntést meghozni mint egy magánszemélynek.
16.
16.
l4cyk4
#15: A logikád szerint, ha tízszer megsimogatom a fejed, utána pedig adok egy jó nagy pofont, akkor nem fogsz haragudni rám? Így is hozzá lehet állni a dolgokhoz...

Ui.: Nem provokálni akarlak, csak próbálom megérteni amit mondani akarsz!
10.
10.
barackostej
Azt hiszem elég lesz ebből az alpári stílusból...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...