Így válik valósággá a Sword Art Online

  • Írta: fojesz
  • 2016. március 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Az IBM japán részlege azzal kísérletezik, hogy valósággá tegye a Sword Art Online-t. A manga-, illetve anime-sorozat története szerint a nem túl távoli jövőben az emberek VR-MMO-kkal játszanak, egy ilyet szeretnének most összehozni.

A  Sword Art Online: The Beginning egyelőre inkább tűnik látványos techdemónak, mint valódi játéknak, mindenesetre több szempontból is érdekes. Egyfelől VR és MMO, erre nem láttunk még példát, másrészt pedig említésre méltó, hogy a játékot nem kontrollerrel kell irányítani, a rendszer mozgásérzékelős lesz.

A játékot március 18-20. között tesztelik Japánban, és bár több mint 100 ezren jelentkeztek a tesztlehetőségre, csak 208 főt válogattak be közülük. A háttérinfrastruktúrát egyébként az IBM SoftLayer szolgáltatása biztosítja, míg a játékosok Oculus Rift DK2-t használnak, és a második generációs Kinect előtt kell hadonászniuk.

A teszt első képeit a galériánkban találjátok.

8.
8.
hadzsime
#3: Neeee, nem akarok fülsüketítő, irritálóan vinnyogó animepicsákat, sem pedig irreálisan nagy hajjal futkározó metroszexuális hülyéket sem. Eddig bármilyen JRPG-vel játszottam ezek az elemek mindig az idegeimre mentek.
7.
7.
Heldengeist
#5: Ha megcsinálják a tökéletes virtuális valóságot, azt már nem fogja korlátozni a játék műfaja, mint ahogy ezeket a szemüvegeket. De a játékmenetet/játékmechanikát is alapjaiban kell újratervezni hozzá.
6.
6.
giga321
Szerintem olyan 2026-ra már lesznek ilyenek. Csak nem tudom mennyire fog érdekelni ez addigra. Így is óvatosan kell figyelnem arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a szociális életem, hogy megférjen egymás mellett a család a barátok a szórakozás, kockulás, buli, kocsma, mozi.
Ez a ketyere durván betudná szippantani az embereket és életük nem lenne. De az MMO világban viszont igen :D.
5.
5.
Neo1989
Ha megcsinálják a tökéletes virtuális valóságot akkor emelem kalapom.
Bár én témájában inkább az FPS/TPS-t bírom. Nem a JRPG-t.
4.
4.
Heldengeist
#3: Amíg ez meg nem történik, addig ezek a VR szemüveges idétlenkedések megmaradnak múló divatnak és réteghobbinak.
3.
3.
azureknight0715
Higgyétek el nem most de később a japók lesznek az elsők akik megalkotják azt a bizonyos tökéletes virtuális világot.
2.
2.
Giga0509
Csak nehogy ők is bent ragadjanak :D
1.
1.
Heldengeist
Hát, ez még mindig nem egy NerveGear. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy háztartások tízezrei ilyen VR szobával legyenek felszerelve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...