Tervben volt egy Tokióban játszódó GTA is

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 26.
  • Pletyka
Link másolása
Egy Rockstarhoz közel álló forrás szerint egy ideig tervben volt, hogy a GTA egyik része a japán fővárosba látogat el. Egyébként pedig nagy rá az esély, hogy már készül hatodik rész, de egyhamar nem játszhatunk a folytatással.

Noha a Grand Theft Auto-sorozat csak egyetlen egyszer hagyta el az Egyesült Államokat (GTA: London), a Techradar informátora szerint a Rockstar egy ideig azt tervezte, hogy a sorozat egyik részében Tokiót járhatjuk be. A fejlesztőkhöz közel álló forrás szerint a csapat egyszer el is utazott feltérképezni a japán fővárost.

A magazin megjegyezte, hogy a Rockstar már 2003-ban levédette a GTA: Tokyo és a GTA: Bogota márkaneveket, szóval az elmúlt években komolyan elgondolkodott azon, hogy új országokba látogat el a népszerű bűnözőszimulátor.

Habár a sorozat arról volt híres, hogy az amerikai kultúra és társadalom elé állított görbe tükröt, nagyon kíváncsiak lettünk volna arra, hogy a recept működne-e egy teljesen másik atmoszférában is.

A forrás szerint GTA VI már fejlesztés alatt van, de hogy hol fog játszódni, azt nem tudni. Két GTA-rész között nagyjából öt év telik el, így ha a történelem ismétli önmagát, akkor 2018-nál vagy 2019-nél hamarabb ne számítsunk a megjelenésre. Persze az elképzelhető, hogy a stúdió egy-két éven belül bejelenti az új iterációt.

17.
17.
Beniciodeltoro
Inkább a RDR 2-n dolgozzanak, az rohadt jó volt.
16.
16.
Nothing
Imádom az USA-t, tökéletes terep a GTA-nak, de azért egyszer kimozdulhatnának egy merőben más kultúrába is friss levegőért. Egy Tokió-GTA valószínűleg a valaha volt legdrágább project lenne a videojátékok történetében - alighanem a Rockstar Japan-t is újra kéne éleszteni hozzá. A nyelv is kérdéses - folyamatos japán szövegelés és kalligrafikus feliratok mindenhol vagy a kézenfekvőbb, de illúzióromboló japlish? A rádiókkal mi lenne? Ez azért húzós!
Mindenesetre csoda egy látvány lenne a Shibuya crossing a folyamatosan hömpölygő embertömeggel - mi meg ott állnánk egy rakétavetővel a kezünkben a sarkon...

De mindenekelőtt egy jegyet HD Vice City-be!
...csak oda!
15.
15.
markoci555
Szerintem meg nem is muszáj a görbe tükör, csinálhatnak egy full komoly játékot, nagyon bejönne Tokió.

#10 Tegnap néztem meg a Scarface-t, és te jó ég, hogy átadta a Vice City a hangulatát annak a világnak, nem véletlenül a kedvenc GTA-m.
14.
14.
Brenor
Szerintem is biztos Vice City lesz a következő város, de gondolom az is a napjainkban fog játszódni, ami nem lenne baj, mert most is nagyon hangulatos az egész Miami.
Viszont a GTA 5-höz kiadhatnának már végre legalább egy sztori dlc-t, mert ha jól emlékszem tervbe volt véve, online ide vagy oda a gtakat mindig is single playerben szerettem.
Egy tokiós gta nem lenne rossz, de nem hinném, hogy megvalósulna, mert a rockstar csak usan belül tervez.
13.
13.
ollie92
Vice City, 80-as évek. Bár Miami még jelen korban is menő lenne...
12.
12.
GAMEROD
#2: El se élsz addig. Különben nekem tökmindegy, a PC-s változat fényévekkel előrébb jár a konzolosnál. Közepes gépemre olyan grafikai modot raktam hogy még így sokat látottan sem hittem a szememnek mennyire élethű lett.
11.
11.
GAMEROD
Vice City lesz, régebben hallottam hogy azért rakták előrébb San Andreast az ötödik részre, mert a VI római szám jobban hajaz a VIce Cityre. London kizárt a bal oldali közlekedés miatt. Az újabb városok pedig csak a klasszikus városok után lehetnek kilátásban.
10.
10.
x360player
#9: Ezt támogatom,maga lenne a mennyország. Tele Scarface,meg Miami Vice utalásokkal,valamint a 80-as éveket meghatározó zenei világgal. Első napos vevő lennék,addigra talán PS4-em is lenne. :)
9.
9.
ATi0021
Vice City-t kellene megcsinálniuk a környező Everglades mocsarakkal és Kubával. Annó San Andreas volt, most lenne Vice Country. :)

8 - A forrásban azt írják, hogy tervben volt, de elvetették Tokió bonyolult úthálózata miatt.
8.
8.
giga321
Úristen mióta várok már egy teljesen bejárható open world Tokyo GTA-ra. Én remélem megvalósul majd.
7.
7.
PrimYaz00
#2: De először butított grafikával, hogy az akkori szarokon is elfusson :)
6.
6.
kopic
Kíváncsi vagyok, hogy hol fog játszódni a 6. rész. Egy európai városnak tudnék leginkább örülni.
5.
5.
Heldengeist
"nagyon kíváncsiak lettünk volna arra, hogy a recept működne-e egy teljesen másik atmoszférában"

Valószínűleg úgy nem, ahogy az amerikai részek esetében. Maximum felületesen, sztereotípia szinten tudnák parodizálni, vagy különben az észak-amerikai, (nyugat-)európai játékos bázis nem értené a kulturális utalásokat.
4.
4.
dvs00
#3: Nagy kérdés persze az hogy új grafikus motort kap e majd a játék vagy használják e a meglevőt, mivel ha új motort használ, az nyilván kitolhatja a fejlesztési időt, illetve Leslie Benzies távozása is kérdés milyen hatással bír majd a jövőbeni fejlesztésre.
3.
3.
dvs00
Nyilván valóan muszáj még egy Vice City-t készíteni, mert gyakorlatilag elkerülhetetlen, a III érában a legnagyobb közönségkedvenc a San Andreas mellett, de mivel ezutóbbi 2013-ban elkészült, Liberty City-t is megreformálták az elmúlt évtizedben, ezért nyilván Vice City-n van a sor hogy a HD érában is megelevenedjék végre, melyben tengernyi a lehetőség még laikus szemmel is. Nyilván már a 2013-mas megjelenés előtt megkezdődőtt a fejlesztés, gőzerővel, általában 4-5 évente jön új GTA, az eddigi gyakorlatnak megfelelően a hivatalos bejelentés+trailer idén várható a papírforma szerint, és jó esetben 17 végén vagy 18 végén (mindig ősszel) a konzolos megjelenés, ha a szokásos több hónapos késést nem számoljuk bele. (PC+pedig ezekhez kb + 1 év)

Mindez persze kizárólag akkor, ha nem jön végül a sztori DLC az V-höz, mert akkor szinte biztosan még tovább kell várni mivel azzal fogják be a mocskos pofánkat egy ideig mivel az online kiegészítőket rendkívül üresnek találom.
2.
2.
anarchoid
Kijon majd kb 2019 -ben konzolokra es 2025 -re pc -re is ;)
1.
1.
roli33
Végülis nem lenne rossz, de nem hiszem, hogy kapunk ilyen részt, vagy ha igen, az nem számozott lesz. Most hagyják a GTA-t. Jöjjön egy új Red Dead vagy egy új Manhunt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...