Problémásan rajtolt a PC-s Quantum Break

Link másolása
Tegnap végre megérkezett a régóta várt Quantum Break, melyről pár hónappal ezelőtt tudtuk meg, hogy PC-re is érkezik. A Remedy számítógépes múltja ellenére sajnos az átirat nem sikerült valami jól.

Csalódottak lehetnek azok a játékosok, akik PC-n szerettek volna játszani a Quantum Breakkel: a Windows Store-exkluzivitás miatt a címet nem lehetett előrendelni PC-re (kizárólag az Xbox Store-ból, az Xbox One-os változattal együtt lehetett ezt megtenni), mivel a Microsoft online boltja egyelőre nem ismeri ezt a funkciót. A kiadó csak az Xbox One-os változatból biztosított tesztpéldányt, ezért csak tegnap derült fény arra, hogy az átirat felemásra sikerült.

A Quantum Break, ahogy az várható volt, a Universal Windows Platformot használja, melyet még a Windows 8-cal vezetett be a Microsoft, azonban nagyobb játékokhoz csak idén, a Rise of the Tomb Raider megjelenésével kezdték el használni. Az akkor kibukott hibák (nem lehet kikapcsolni a vertikális szinkronizációt, nem lehet moddolni, nem működik vele a FRAPS) továbbra is megkeserítik a játékosok életét, emellett a játék optimalizációja is hagy némi kívánnivalót maga után.

A beszámolók szerint a játék teljesítménye ingadozó és akár egy GTX 980-at is képes 1080p-ben megfektetni. Egyes helyszínek jól optimalizáltak és nincs probléma a 60 fps elérésével, máshol azonban alacsony beállítások mellett is csak 30 fps körül mozog a teljesítmény. Többeknek feltűnt, hogy a kép a konzolos változathoz hasonlóan mosottas, így arra gyanakodnak, hogy az Xbox One-hoz hasonló technikát alkalmaznak a fejlesztők a PC-s kiadás esetében is, azaz gyakorlatilag csak 720p-ben fut a játék az 1080p-s beállítás ellenére.

A PC-s változathoz kapcsolódik még, hogy a Remedy elrejtett egy kis "ajándékot" azoknak, akik illegális úton szerzik be a játékot. Ahogy a lenti képen is látható, a főhős a játékoshoz hasonlóan kalózzá változik. A játékból egyelőre még nem tűnt fel tört változat, de a "büntetés" a legális változatot használóknak is felbukkanhat akkor, ha kijelentkeznek a játék indítása előtt a Windows Store-ból. Egy újraindítással megoldódik a probléma.

76.
76.
Stranger
#75: Azért kell net mert a videokat streamelik, mondjuk akkor nem értem hogy miért 200gigás.
72.
72.
Caleon
Legyünk azért őszinték, nem ezt vártuk, pedig erre a játékra kiváncsi voltam én is:
- 6 órás végigjátszás (kicsivel több, ha gyűjtögetsz) - mit kapott a The Order ezért?
- néhány ellenféltípus és ezek ismétlődnek - mit kapott a The Division ezért?
- hangproblémák még konzolon is (http://techfaqs.net/games/quantum-break-no-sound-in-on-xbox-one/): "Right now gamers around the world face with the problem of no sound in Quantum Break and in this article we provide working solutions and fixes to this issue."
- problémás PC-s port és Windows Store exkluzivitás.

Hát srácok, a játék lehet jó, de ez nem egy sikersztori.
68.
68.
ADMlN
#64: Na ezzel ne is erőlködj, olyan erő még nem született, ami a tag véleményét befolyásolhatná. Ha egy játékot fejben szarnak bélyegez, akkor az csak az lehet és előás minden negatívumot a netről, majd előadja teljes meggyőződéssel.
De ha szerinte egy játék jó, akkor jajj annak aki másképp látja, mert hát mindenki hülye, csak ő a helikopter.
52.
52.
Stranger
#50: Pedig ha beírom pont hogy kidob egy csomó oldalt hibaleírásokkal. Amúgy a kásás kép a 720p-s trükközés miatt (is) van, digitalfoundry csinált róla elemzést.
47.
47.
Dízel
#33: Persze, hogy nem írták, hogy szar gépeken is jol fut, az se írták, hogy ingyen kiscicákat kapunk a játékhoz... Azért az mi már hogy egy 980-as kártyán nem hogy droppol, de még össze is omlik a látvány. Ez normális szerinted? A Rage-nel irták hogy az ATI kartyasok ne is almodjanak a játékról, mert azt rohadtul nem támogatja a játék? persze hogy nem... Itt arról van szó, hogy senki sem tudta milyen lesz a pc-s port. Nézhettetek akármennyi videot youtube-on meg még egy demot is összelehetne úgy vágni h. a jobb részek legyenek benne. A végeredményt meg csak akkor latjuk ha megvettük a játékot és játszunk vele. Ez mi ha nem szín tiszta félrevezetés?? Tényleg baromság előrendelni manapság barmilyen pc-s játékot. Majd tesztek után kiderül minden.
46.
46.
koviprog
#44: és szintén egyetértek
45.
45.
Codehook1337
#43: Te remenytelen eset vagy, de tenyleg :D:D
44.
44.
Stranger
Soha többé nem hiszek tech oldalaknak. "OMG, na majd a DX12." Elvileg 20 éves elavult koncepciókat cseréltek le. De tökmind1, már a DX11 egy 7 éves történet. Elvileg a videokártyák régóta többet tudnak a DX11-nél. Na majd a rajzparancsok növelése meg a több CPU idő! Hol vannak ezek? Hol a nagy Windows 10-es WDDM2.0-s csoda erőforráskezelés? Sőt, még a Windows Store-nál is meg lett magyarázva, hogy milyen jó egységesítő felület lesz majd, hogy ne legyen semmilyen probléma.
Ha ennek a fele igaz lenne már nem lennének teljesítmény gondok. Ennyire nem lehet elcseszni az optimalizálást, bár konzolon is szartak rá. Nem igaz hogy trükközni kell már megint a felbontással. Szarjuk már le a grafikát, első dolog legyen a minőség. Stabil 30FPS, 1080P, trükközés nélkül. Ha ez nem megy, akkor butítsák le a grafikát. Még mindig jobb mint a szétfolyt képernyő, FPS droppokkal.
38.
38.
koviprog
#32: Nem kicsi az agyam ;-) köszönöm. Egyébként sem vettem meg a játékot másoknak akarok pont jót, akik tapasztalatlanul rohannak a boltba vagy az online store-ba és fizetnek orrba szájba minden megjelenésért, mert BÍZNAK az adott kiadóban aki mondjuk 10-15 éve jobbnál jobb címeket tesz le az asztalra. Továbbá tavalyi évre, vagy akár az elmúlt időszakra írjon valaki címeket, amik megérték tartalmilag, játékidőben, és kivitelezésben is a kiszabott áraikat Witcher 3.-on kívül. Ez a szaros kulcskereskedelem is csak azóta virágzik, mióta öntik a kiadók a szánkba az összecsapott mocskokat. Régebben bementél a boltba elolvastad a tok hátulját és vették egy celofános lemezes játékot ami jó is volt valamiért nem értem sajna :(. Csak pár példa játékokra amik annyiba kerülnek amennyit érnek: Watch Dogs 2430 Ft.-, Batman AK: 3125 Ft.-, Mortal Kombat X: 2861 Ft.- Paybay 2: 1344 Ft.- lehetne reggelig írni szóval ezek a címek a megjelenéskor is ennyibe kellett volna hogy kerüljenek és mindenki befoghatná a száját. Az árak pedig csak azokat bántja, mint például engem is aki saját szórakozására, kikapcsolódásra vesz évi max 2 címet! (mellette családja van és dolgozik). Nem hetente 7-et mondjuk. Na egy szónak is száz a vége a játékipar főleg a PC-s jelenleg teljesen el van hanyagolva olyan mint 35 éves zsiguli, amivel senkinek nincs ideje és pénze foglalkozni.
37.
37.
supair
Mar ritkan jarok ide:-)
De ez evi kellemes csalidasom Mr. HUNRova.
33.
33.
Tokodboy
#30: Miert vezettek volna félre bárkit is? Szerintem egy szóval sem mondtak hogy szar gépeken jol fog futni sot azt sem hogy 980on nem fog droppolni. Ha ezt igy kijelentik es nem tartják akkor ertem a felrevezetest de igy nem.
32.
32.
crytek
#31: ". Tovabba ki kellene vegre talalni mindehova egy EA access hogy bele lehessen kostolni a jatekba potom osszegert es nem egybol bukni 19.000 ft.-ot. "

Nem kell semmiféle fizetős "demo" szimplán használni kéne a kis agyadat és nem vaktába vásárolni. Mi van akkor ha vársz 1 napot a megjelenés után és látod a véleményéket hogy egy rakás szar? Gondolom összedőlne a világ ... Aki meg hülye az csak költse a pénzét mert megérdemli
31.
31.
koviprog
#30: Egyetértek. Tovabba ki kellene vegre talalni mindehova egy EA access hogy bele lehessen kostolni a jatekba potom osszegert es nem egybol bukni 19.000 ft.-ot. Jah es egy kulcs es egy komplett dobozos jatek kozott legyen mar 20-30% ár differencial. "Mobilrol gyorsan irtam sorry ekezeteke miatt"
30.
30.
Dízel
Az ilyenek után még van pofájuk a kalózokra fogni a pc-s játékok bukását! Nem mondom, hogy semmi közük hozzá, de nem igaz nem latjak be, hogy ez a fajta hozzáállás csak ront a helyzetükön. A legszomorúbb, hogy azok szívnak a legnagyobbat akik pénzt adnak ki érte. Mert az, hogy nincs törés egy játékhoz, max nem játszik vele az illető, de aki pénzt áldoz rá, az jogosan érzi úgy, hogy igenis át lett b@szva!! Nem voltak ilyen gondok a denuvo és társai elött. Kiváncsi lennék egy valós statisztikára, a denuvo elötti jatékok mennyire fogytak és a mostaniak. DE mellékelve azért megnézném a felhasználói véleményeket is. Az meg, hogy szimplán nem optimalizálnak pc-re már zsigerből kivágja nálam a biztosítékot. Nem hogy pénzt, de örüljenek h. nincsenek szarrá perelve a felhasználók félrevezetése végett. Szégyenletes.
29.
29.
Mekee85
Az első hülyeség amit az ms csinált h a saját használhatatlan storejaban lehet csak beszerezni.
Mivan, félnek hogy steamen még meg is vennék az emberek?
25.
25.
Caleon
Én imádom az Alan Wake-t, PC-n az egyik leggyönyörűbb játék volt és szerettem a Stephen Kingbe oltott Twin Peaks-es hangulatát is. Nagyon sajnálom, ha minőségi problémák vannak ezzel a játékkal és nem is értem. Senkinek sem jó ez. Előbb a Warner Bros a Mortal Kombat-tal és a Batman-nel, hát mi van itt? :-(
24.
24.
Codehook1337
Nekem bejon eleg egyedi a latvanyvilag es szep is (bar ezt a szemcses szurot nem ertem talan valamit eltakarni akar). Nem a legszebb de kielegito szvsz. A sztori jo a jatekmenet is. Ugy, hogy az ember elolvas mindent eleg hosszunak tunik. Nekem az Alan Wakek kimaradtak anno igy 19ezerert van 3 jatekom. Ezt kitolom ketszer es eladom kb 15ezerert. Sztem igy tokre megerte :) Mondjuk ha nagyon jo lesz es megfog nem adom el, de hangsulyozom nem azert adom el mert nem tetszik, hanem mert igy vehetek erte minimalis raforditassal egy uj gamet.
23.
23.
AfterLife
#15: Ha ez lenne a stratégiájuk, az üzleti szempontból, elég nagy gáz lenne... A Witcher 3 a bizonyíték rá, hogy PC-n is lehet sikeres egy játék, csak megfelelően kell hozzáállni az egészhez. Garantált lett volna a siker, ha a QB jól optimalizáltan jön ki. Gondolom a Remedy nem kapott extra fejlesztési időt, mikor a MS benyögte a cross-platform okosságukat. Sajnos simán kinézem belőlük... látszik, hogy a nagy vezetőknek fogalmuk sincs arról, hogy mi mennyi időbe telik és hogy hogyan működnek a dolgok a valóságban. Csak hoznak egy átgondolatlan döntést, majd mondanak egy határidőt, aztán olyan lesz a végeredmény, amilyen. Az őket igazából nem érdekli(ezek szerint)... majd a reklám úgyis eladja az egészet. De az a gond, hogy a vásárlók a hülyék, mert újra és újra bedőlnek a marketingnek. Nem csoda, ha lassan minden egyes nagy kiadó így áll majd hozzá a játékokhoz.

Egyébként úgy érzem, az emberek óriási csodának tarthatták, hogy egy eredetileg XOne exkluzív cím, PC-re is megjelenik. Mintha ezzel felértékelték volna bennük a játékot, pedig ez is csak egy a sok közül. Én is PC-s vagyok, de hála az égnek nem rohantam a falnak, csak mert a MS milyen rendes volt hozzám, hogy az én platformomra is elhozta a QB-et.
22.
22.
dcba
#16: Tesztek es gameplay alapjan. Foleg a tomentelen mennyisegu cut scene az ami miatt be vagyok ragva a "jatekra". A Max Payne alkotoitol nem azt varja az ember, h egy meh jatekot adnak ki, foleg, h pcn meg 980on is droppol.
20.
20.
PaprikaJancsi
#14: Nem mondta, hogy nem szídhatod.
Itt mindenki értelmezési problémában van. :D
19.
19.
anarchoid
tetszik, hogy nincs QUIT a menuben csak elt + F4 el lehet kilepni ;)
17.
17.
crytek
"A PC-s változathoz kapcsolódik még, hogy a Remedy elrejtett egy kis "ajándékot" azoknak, akik illegális úton szerzik be a játékot. "

Ez meg abból a szempontból fasza, hogy a Remedynek senki nem szólt hogy az MS Store "feltörhetetlen" ?
16.
16.
Codehook1337
#7: Nem is jatszottal vele akkor, hogy csalodtal? :)

Crytek hol vagy???
15.
15.
crytek
Kezdem érteni a MS üzleti stratégiáját. Eddig 2 ből 2 xbox one port hulladék lett = Le akarják járatni szándékosan a pc-t ,hogy majd fényezzék a One-t hogy ugye mennyire raj ott nincsenek gondok. :D
MS mondjon le.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...