A Microsoft leállítja az Xbox 360 gyártását

  • Írta: Shifty
  • 2016. április 20.
  • Gyászhír
Link másolása
Tizenegy év után végleg búcsút intünk a redmondiak legsikeresebb konzoljának, az Xbox 360-nak. A Microsoft megerősítette, leállítja a gép gyártását, viszont az online szolgáltatásokat nem lövi le.

Elképesztő karriert tudhat maga mögött az Egyesült Államokban 2005 novemberében megjelent Xbox 360. A Microsoft a gyengélkedő Xbox után ezzel a konzollal egyértelműen a konzolpiac egyik meghatározó szereplőjévé lépett elő, így érthető, hogy a redmondiak nagyon büszkék az elért eredményekre. Az Xbox 360 azonban elérte életciklusa végét, így a Microsoft úgy döntött, leállítja a konzol további gyártását.

A hírt Phil Spencer jelentette be, aki elárulta, hogy újabb szállítmányok már nem érkeznek a boltokba, így a még készleten lévő darabokra és kiegészítőkre lehet már csak rárepülni. A gyártás leállítása viszont nem jelenti azt, hogy teljesen elengedi a Microsoft a konzolt. Az Xbox Live, a Games With Gold és a Deals With Gold ugyanúgy elérhető lesz. ahogy az Xbox Support is élni fog, így ha gondunk támad a konzollal, nyugodtan kereshetjük őket.

És búcsúzóul néhány érdekes adat: több mint 78 milliárd játékórát töltöttünk a gép előtt, közel 486 milliárd Gamerscore-t szereztünk, 27 milliárd achievementet oldottunk fel és 25 milliárd órát töltöttünk különböző appokkal.

42.
42.
Tokodboy
Ja es heti kétszer volt bekapcsolva.
41.
41.
Tokodboy
z biztos jogy elso de meg második Szerbiából sincs egy darab sem. Nekem 2 feke boxom volt mindkettő maximum ket hónapot bírt ugy hogy ket óránál soha nem mentek tobbet. Mindkettő háromszor lett javítva tehát hatszor. Tobbet voltak szervizben mint nálam. Na adtam is el a picsaba. Es az osszes barátom aki vett 360at ugyanígy járt 1 kivétel sem volt pedig voltunk vagy 10n. 10 bol 10 beszart ez 100% hibaarany.
40.
40.
crashpipi
Egyébként nem egy év, hanem 3 év volt mindre. Csak sorozatszám alapján a gyártástól számítva. Így ha valakinek szerencséje volt közel 3 évet látott a honlapon, aki meg bevásárlóközpontban beragadt terméket vett, az csak 1-2 hónappal többet, mint 2 év vagy2 évet sem... Ezen mondjuk sokan morogtunk.
39.
39.
crashpipi
#38: Az előző posztban írtam, hogy 2006 év végén lett véve az enyém.
A 2.-ban, hogy ketten vettünk ugyanolyan fat fehéret...
És mindkettő polcon álló 2005-ös modell volt, mert már csak 2 évet írt ki a MS honlapja a 3 év gariból, amikor beregisztráltuk a gépeket...
Szóval erről ennyit.
38.
38.
dzsiádzsó
#37: Na igen csak a kamuddal itt le is buksz, én első szériás gépekről beszéltem, te meg elszólód magad, hogy a haverod egy év múlva vett Elitet, ami 2007-ben jött ki, tehát mégse 2005-ös gépekről beszélünk khm khm...
Nettó hülyeség az az, amikor mindig jön egy hozzád hasonló nagyokos, aki majd jól megmondja semmi baja a kezdeti gépeknek, csak oda kell figyelni bla bla, hülyíts mást és máshol légyszi, köszi...
Amúgy meg egyik ismerős újragolyózással foglakozott, kicsit volt rálátásom hány gép érkezett be hozzá, mennyit ér egy hűtésmodosítás stb stb
37.
37.
crashpipi
#16: Ez nettó hülyeség. Én egy kollégámmal vettem anno egy karácsony előtti Tescos akcióban. Ő nem sokkal utána meg is flasheltette és át lett alakítva a hűtése. Asszem akkor annyi történt, hogy nem szabályozta a ventiket a gép, hanem fullon mentek és a kikapcsolás után is forogtak x percig.
Ő sosem kímélte. Éjszakákat ment rajta a Tekken és a Forza szünet nélkül... Nem 15 percig. :DDD Sosem olvadt meg rajta egy forrasztás sem. Kicsivel több, mint egy évig nyúzta, aztán eladta egy fekete Elite-ért.
34.
34.
A Pulyka
#32: Hát amennyire magyar vagyok, azt hiszem van.

objektív = tényszeru, bizonyítható, tárgyilagos
szubjektív = saját megítélésu
32.
32.
greenmelon
#27: Szubjektív vélemény? Van objektív is?:D
31.
31.
br1Koo
Ahelyett hogy telehányom a kommentszekciót, hogy mentsem a butaságom.
30.
30.
br1Koo
Bár egyszerűbb lenne gondolkozni mielőtt írok
29.
29.
br1Koo
Ja, nem is nekem szólt, de rám is igaz SZERKESZTÉS GOMB
28.
28.
br1Koo
#27: Tudom, nem így akartam írni, csak ez a fránya gyereknyelv még mindig előjön néha.
27.
27.
A Pulyka
#24: "Bárki bármit mond"

Kinek mi a legjobb. Ez a te szubjektív véleményed!
26.
26.
br1Koo
Hashtagburkoltflamestartbocsi
25.
25.
br1Koo
#12: Ez ugyanolyan mint a pepsi vs coca cola. A pepsi barátságosabb, a coca meg jobb. Mindenkinek megvan a saját eszköze.
24.
24.
Vigohouse
Bárki bármit mond az előző generáció legjobb konzolja volt. Mondom úgy hogy mindig is Nintendo, PS-es voltam. Szóval R.I.P.
23.
23.
kopic
Ezt azert nagy sajnalattal hallom.:( Bar mar csak 10,5 eves gep, tehat ennek is el kellett egyszer jonnie.
Eszméletlenül kiraly gep volt. Jobbnal-jobb exkl. címekkel. GeoW, Halo, Fable, Alan Wake, Crackdown. Koszonom azt a rengeteg felejthetetlen élményt amit e konzol nyujtott !
21.
21.
GODL1KE
Nekem régen még kölyök koromban nintendóm volt és supernintendóm aztán vagy 5 éve vettem egy xbox 360-at amit nagyon szerettem. Szerintem ps mellett az egyik legjobb konzol volt tényleg R.I.P. ;)
20.
20.
godach
Én később csatlakoztam be a felhasználók közé, de mai napig nyüstölöm a 360-at is és a ps3-at is felváltva ;)
19.
19.
Extol
Még jó hogy az online szolgáltatás marad, be is b*szna ha törölnék
18.
18.
Őrnagy
Nagyon jó cucc volt, most is az. Még lehet, hogy veszek egyet a ps4 mellé. Sokáig bántam, hogy váltottam.
17.
17.
felegyi
#12: Nekem a mai napig van PS3 FAT gépem, első szériás. 360-ból sajnos alig pár darab első szériás van, azok is kb úgy voltak használva hogy megvették, nyüstölték fél évet... majd a polcon van azóta is. Előttem írták hogy összes tönkrement, egyértelmű hogy ingyen cserélik...

A hírhez meg annyit hogy hatalmas tapsot a gépnek, még tisztán emlékszem az első cikkekre amik a 360-ról szóltak, gyorsan telik az idő.
16.
16.
dzsiádzsó
#14: Ez nem odafigyelés kérdése, mert ha valóban 3 órát használnád egyhuzamban, még hűtésmoddal sem élte volna túl, mert konstrukció hibásak voltak a gépek, fél órán belül elérték a maximum hőmérsékletet, így ha csak nem 15 percet toltad, akkor már elkezdted a halál tusáját, de mindig van egy ember aki meg akar győzni minket erről a nekem van egy működő példányom :D hát hogyne...
15.
15.
dzsiádzsó
#11: Mi nem mondható el? Egy év garancia volt rá, mint mindenre a konkurenciára is, annyit meg úgy sem bírt a gép, nem értem mit akartál ezzel bizonyítani, a bővitett gari, meg ilyenek már csak tűzoltás volt, de mint mondtam engem nem izgatott fél évente új gépem volt.
14.
14.
crashpipi
#10
Biztos akad még megkímélt működő első szériás.
Abból kiindulva, hogy az én 2006 év végén vásárolt fehér fat 20 gigás Hitachi drive-os első gépem a mai napig használatban van a családban.
Sosem volt javítva és hűtésmodolva sincsen. Odafigyelve pihen 3 óránként. :)
Egyébként nagy tisztelet a vasnak. Nekem 3 különböző kiadásom volt és egyik sem hibásodott meg soha.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...