Rettegni fogsz az Outlast II-ben

  • Írta: zoenn
  • 2016. április 23.
  • Videó
Link másolása
A nyitó képsorok alapján az Outlast II legalább olyan sötét atmoszférával bír, mint az elődje, és a vidéki közeg határozottan jól áll neki. Valami gonosz rejtőzik a csendes farmházak és kukoricaföldek között. Először mozog a horrorjáték.

A Red Barrels végre élesben is megmutatta Outlast folytatását. Két oknyomozó újságíró érkezik a csendes sivatagi városba, Amerika délnyugati részén. A helyzet úgy hozza, hogy hősünk magára marad, s egyetlen videokamerával vág neki a rejtély felgöngyölítésének. A falusiak őrültek módjára viselkednek, akár egyetlen konyhakéssel vagy kaszával is a jövevények torkának ugranak.

Valami sátánista szekta van a háttérben, tagjai minden betolakodóval végeznek. Elődjéhez hasonlóan a játék sötét: a kamera éjjellátó funkcióját bizony sűrűn igénybe fogjuk venni. Meglátogatunk egy dohos pincét is, ahol halmokban állnak a hullák, majd ádáz hajsza kezdődik a kukoricaföldeken.

Az Outlast II kiválóan adagolja a feszültséget, és első blikkre sokkal nyitottabbnak tűnik az elődjénél.

A terror még idén kezdetét veszi PC-n, Xbox One-on és PS4-en.

37.
37.
mad hatter222
Én is már nagyon várom,az első kettőt imádtam,remek hangulata volt,hátborzongató atmoszférával.Ha bár azon amikor azt olvastam hogy " Két oknyomozó újságíró érkezik a csendes sivatagi városba" kicsit elmosolyodtam,ennyire nehéz elszakadni az újságíró alapkoncepciótól?:)Lehetett volna pl:egy közeli szomszéd,aki furcsa dolgokat tapasztalt éjszakánként,a szomszédos faluban,és elhatározta hogy a végére jár,vagy akár lehettek volna sima turisták akik nyaralni indultak,de lerobbantak(tudom ez a magoldás kicsit sablon),de ez az újságíró dolog..:D Na mindegy,amit ettől a játéktól várok,az nem feltétlen,a grandiózus történet:)
36.
36.
crytek
#31: Ne hazudozzál már ember. A dokis részről nem is írtam.
Az első 15 percbe volt talán 2 db jumpscare ami király volt onnantól nulla az egész.
NULLA = csak hogy felfogjad végre láthatóan eddig nem ment, semmi félelemkeltő nem volt az első 15 percen kívül.

Ezért is írtam kár ,hogy nem jumpscare-elték akkor tele méterenként akkor legalább horror lett volna.
35.
35.
godach
#34: Nekem nagyon tetszett. A végefelé meglepődtem, milyen irányt vett a játék, de kellemesen tettem le a kont..öhhöm billentyűzetet és egeret ;)
A kiegészítő pedig.... hmmm mint anno amikor a Half Life után Barney-vel teljesen más szemszögből meglesni a Black Messa-t.
Szerintem kár kihagyni, de volt már, hogy ami nekem nagyon tetszett, az másnak nem. Fordítva is ;)
34.
34.
kamgecam
#31: Megmondom őszintén a játék elejéig jutottam, mert megakadtam egy résznél és annyit töketlenkedtem hogy meguntam az állandó rettegést hogy folyamatosan észrevesz.:D
Igazából már túl sok volt a feszkó, pedig nem vagyok az az ijedős fajta.

Viszont Te és HUNrova felkeltettétek a kíváncsiságomat, és azt hiszem teszek vele egy próbát ha valóban a cselekmény ill. az atmoszféra erőteljes.Letöltöm megint aztán hajrá.
32.
32.
godach
#31: Vagy amikor elemtakarékosságból kikapcsoltad az éjjellátót. Hányszor volt olyan, hogy csak a hangokat lested és hevesen verő szívvel azon gondolkoztál, hogy na akkor kapcsold be a nighvisiont vagy ne? :D :D
Butaságot ír és kész. Max végigszaladt akkor rajta és nem élte át, nem élvezte ki a játékot.
31.
31.
godach
#29: Na de az Outlastben nem csak jumpscare volt. Nem fedi a valóságot az állítása. Hányszor volt olyan, hogy az őrült (doki) a kis csontvágó fűrészével csak minket keresett? És lassan sétált, közben pofázta a hülyeségét. Te meg csak hallgattad az asztal alól vagy csak a szekrényből és reménykedtél, hogy nem nyitja rád az ajtót.
Szerintem ez nem jumpscare, mint ahogy azt Ő állítja. :)
29.
29.
kamgecam
#28: Biztos megvan a jump scare-nek is létjogosultsága,főleg ha alkalmazni és normálisan tudják ütemezni,azaz meglepik az embert.Viszont egyetértek veled,nekem is sokkal jobban bejön ha nem jump scare az egyetlen erőssége egy horror játéknak, hanem nyomasztó és különleges atmoszférája van mint pl a Silent Hill.
28.
28.
crytek
#26: A jump scare az tud félelmet/ijedtséget kelteni mivel a nevéből adódóan a semmiből a nagy nulláról kurva hirtelen történik valami.Ez a legegyszerűbb horror elem nem is kell szörny vagy bármi hozzá sokszor elég egy hanghatás...

10 perc után abszolút nulla félelem/ijedtség keltő dolog nem volt benne.
27.
27.
#26: Egyetértek, én majd beszartam rajta, nagyon jó játék volt.
26.
26.
Aki itt azt irja h nem volt para, meg h az elso 10 perc volt felelmetes az szerintem 10 percig jatszott csak vele. Hangemberek vagytok, kurva jo horror volt es johet a kovetkezo resz!!! en varom :-)
25.
25.
logic5
#5: Te ilyenkor gondolom rendkívül intelligensnek érzed magad... :D Hihetetlen :D
24.
24.
bitbandita
#16: Kevered a szezont a fazonnal. De nagyon. Amit te a "civilizáció műremekeinek átmentésének" hívsz, az szimpla rablás. Azok az értékek brutális szintű rombolás és gyilkolás eredményeképpen lettek "átmentve" Rómába, keresztes hadjáratok és egyéb egyházi mahinációk következményeképp. A művészetpártolásuk -pl az, hogy Boticellik és Michelangelókkal van tömve a Vatikán- sem valami magasztos kultúrmisszió eredménye, esetleg a köz magaskultúra való oktatása (sőt, ha rajtuk múlna még ma is csak az elit tudna olvasni). Amit te kulturális, művészeti értékmentésnek tartasz, nem más, mint a pompa őrült hajhászása, a fényűzés királyokon túltevő beteges hajlama. Egyetlen pozitív hozadéka van a keresztény egyház korabeli szerepének, hogy létrejött egy geopolitikai tömb, a Ny-i keresztény egység. Azonban ez szimplán egy hatalmi struktúra, ezt valós értékekkel, kultúrával az ember tölti meg. Amit te ködös víziódban eltemetett kincsesbányaként aposztrofálsz, nem más, mint egy letűnt érdekszféra, amit te valós értéknek gondolsz nem szólt másról, mint dogmatikus irányításról. Ne keverjük a vallást, a hitet az egyházzal. Úgy hasonulnak egymáshoz, mint az alma a lócitromhoz. Érték a hitben van, de ettől nem lesz értékes az erre rátelepülő szervezet, aki a saját vallását a legalapvetőbb pontokban csúfolja meg (pl szentek, Szűz Mária imádása=bálványimádás, de ne is menjünk bele, hitelméleti előadást már nem tartanék) Azt javaslom Európa igazi értékei a felvilágosodásban keresd, mert az tette naggyá, élhetővé. Demokráciát, liberalizmust már meg sem merem említeni, mert hogy több ezer éves tudás-, az európait durván megelőző magas szintű aranyműves- és egyéb művészeti alkotások elpusztítását, egy komplett nép kiirtására te a másik laza lekomcsizásával reagálsz, hát az barátom sokat elárul, hogy milyen ember vagy.
22.
22.
godach
#20: Ha azt mondom, hogy az első 10 percben mutat újdonságot, akkor mi a tökömre asszociáljak, minthogy monoton? :D
Egyébként megfelelő beleéléssel, szerintem végig tökéletes volt. Sztori és a lelki terror amit az elvetemültek okoztak, 10/10.
20.
20.
crytek
#19: Egy db szóval se írtam ,hogy monoton szimplán lószar. Egy 3 óra 50 perces "horror " játék ne csak az első 10 percbe ijesszen meg. Akkor végig legen jump scare centinként ha máshogy nem képesek a félelmet/ijedtséget imitálni
19.
19.
godach
#18: Ezt a hsz-t nem először olvasom, de szerintem nem igaz. Végig nyomasztó hangulata volt, más és más BOSS-okkal. Van sok hibája de az hogy monoton, az szerintem nem igaz a játékra.
18.
18.
crytek
Csak nehogy az legyen vele mint az elsővel, hogy az első 10 percbe volt két jumpscare ami meg tudja ijeszteni az embert az onnantól lószar.

De látom itt is lesz olyan szerencsére ,szeressük.
14.
14.
kamgecam
#12: Sajnos egyesek az Egyházon belül valóban üzletnek gondolják a vallást, ezért voltak olyan reformátorok mint pl Assisi Szt.Ferenc.
Viszont általánosítani és ráhúzni a vallásra hogy üzlet az nem fedi a valóságot.
12.
12.
Claymen
#5: 1. bigott
leegyszerűsítem a kedvedért. Olyan ember aki a vallást csak mocskolódásra használja, példálózik vele, anélkül, hogy komolyabban követné. Kedvelem Ferenc pápát, mert nagyon jó ember. Lassú tűzön tudnám sütögetni a westboro baptista "egyház" minden fanatikus véresszájú kreténjét. Az, hogy valaki vallásos vagy nem, választás kérdése, aminek nincs köze humanizmushoz.
2.
Pogány nép vagyunk, akikre rá lett tuszkolva a kereszténység, mint szükséges rossz. Éppen azzal léptünk át hagyományaink és történelmünk tisztelete felett, hogy felvettük a kereszténységet.
3.
A legjobb üzlet a vallás. Ha ezt nem érted, hiába magyaráznám.
11.
11.
Seggeszkexkluzív
Remélem valami Masonék szerű szektával lesz dolgunk.
10.
10.
kopic
#5: +megvan mai nap wtf kommentje.
9.
9.
Drazhar
Hmm, nekem ebből ez is elég volt, a szívem nem bírná :D
7.
7.
kopic
#5: *facepalm*
6.
6.
Chrysh
#5: Mindig örömmel látom a kötelező mélyértelmű erkölcscsőszködést egy szórakoztatni képes játék hírének a beszélgetései alatt...
5.
5.
kamgecam
#3: Azt ugye tudod hogy Európa a görög-római humanizmus és a katolikus kereszténység (az általad a bigott csürhének nevezett hitrendszer....)alapjain nyugszik?
Ha nem is vallásos, vagy hívő mindenki,attól még tiszteletben kéne tartani kulturális örökségünket...azt az örökséget amely egyébként mérhetetlenül gazdag és amit idegen országok szülöttei is csodálattal tanulmányoznak,amiből merítenek,csak éppen azok nem akik itt élünk,...ezért tartunk ott ma ahol tartunk.Nem kell idegen haderő hogy tönkretegye Európát, csinálják azt maguktól is az itt élő elbutult és műveletlen barbárok.
Olyanok vagyunk mint akik egy kincsesbányán ülnek és arról panaszkodnak hogy nincs kedvük kiásni a kincset mert túl sok vele a munka.Aztán meg nyavajognak,és magukat áltatják hogy igazából nem is kincsen ülnek hanem szarkupacon.Remélem minél előbb pusztul ez a társadalom (itt nem emberekre gondolok hanem az egész mostani európai rendszerre)és észrevesszük ezt a kincses bányát, akkor kellő tisztelettel építkezhetünk a hagyományokra, és talán újjászülethet Európa is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...