Xbox One - okosodott a visszafele kompatibilitás

  • Írta: zoenn
  • 2016. május 16.
  • Hír
Link másolása
Már a többlemezes Xbox 360-as játékokkal is megbirkózik a Xbox One. Az első ilyen cím, amit támogat a konzol visszafele kompatibilitás funkciója, a Deus Ex: Human Revolution. Hamarosan még tovább bővül a lista.

A Microsoft mérnökei az utóbbi időben szorgosan dolgoztak azon, hogy az Xbox One a többlemezes Xbox 360-as játékokat is elfogadja. A felhasználók emiatt már régóta rágták a redmondiak fülét, s most végre megszületett a megoldás - tudtuk meg Major Nelsontól.

Az első ilyen cím a Deus Ex: Human Revolution - Director’s Cut, amely annak idején két lemezen érkezett. A konzol visszafele kompatibilitásának köszönhetően hamarosan még több olyan játékkal bővül a felhozatal, amely Xbox 360-on két vagy több DVD-n látta meg a napvilágot.

Hasznos funkció ez, epekedve várjuk az újabb előző generációs címeket Xbox One-ra.

58.
58.
ADMlN
#57: "Amúgy az említett exluzívok 99%-os valószinűséggel jönnek PC-re is"
Mármint úgy érted, hogy Windows 10-re. Ami mellesleg szintén Microsoft platform.
57.
57.
delphijos
#56: Nem tudom olvastad-e, de én minden PS OS update-nél panaszkodtam, és elmondtam hogy miket kéne javítani, milyen funkciók hiányoznak, ne az legyen a szuper új funkció hogy a 184. videómegoszó oldalra is lehet share-elni. Vagy bejöttek a community-k, de keresni nem lehet.... És még egy csomó ötletem lenne, Mondjuk nekem a psn-el nem nagyon szokott gondom lenni, kivéve amikor lehal az egész, és sajnos többször van ilyen mint szbadna. Ez sem jó. A Live mérföldekkel stabilabb. Szóval hidd el egyáltalán nem vagyok elégedett a Sony-val.

Blogot nem írtam róla, de nem, nem vagyok elájulva a remaster őrülettől sem. ( Itt azért említettem, és remélem véget ért )

Ha az xbox közösség a visszafelé kompatibilitást tartja elsődleges funkciónak, akkor hajrá.

Amúgy az említett exluzívok 99%-os valószinűséggel jönnek PC-re is. ( Ami még eddig nem jött )
56.
56.
ADMlN
#55: Milyen logikai síkon van kapcsolat az Xbox One OS-ének az egyik funkciójába és az exkluzív játékok fejlesztésébe ölt energia között? Szerinted a játékfejlesztő stúdióik csinálják, vagy mi? És mit értesz "reszelgetés" alatt? Zavar, hogy az MS tovább csiszolja az XO szoftverét? Hogy őszinte legyek, a Sony-ra és ráférne, hogy nekimenjen a PS4 OS-ének egy qrva nagy ráspollyal, mert nevetséges, hogy a PSN napjában többször hibaüzenetekkel bombáz, a konzolom meg a mai napig azzal a hibával küzd, hogy ha standby-ból a lemezkiadó gombbal ébresztem, akkor újraindításig nem hajlandó egyetlen lemezt sem felismerni.

És azt milyen adatokból vontad le, hogy a visszafelé kompatibilitás nem prioritás? Az MS-nek van egy weboldala amit azért tart fenn, hogy az Xbox felhasználók megoszthassák, hogy milyen új funkciókat szeretnének az Xbox-ban látni. És ezután szavazhatnak is bizonyos funkciókra. Na ezen az oldalon a visszafelé kompatibilitás toronymagasan az első.

Az exkluzívokkal se értem mi bajod, nem láttalak tavaly a második félévben panaszkodni, mikor a PS4 háza táján csend volt és hullaszag, miközben XO-ra sorban jöttek (Forza 6, Halo 5, Tomb Raider). Azóta is volt Quantum Break, és most olyan játékokat várunk mint a Gears of War 4, Halo Wars 2, Crackdown 3, ReCore, Sea of Thiefs és a Scalebound.

Azt is megjegyezném, hogy nekem többször annyi remastered játékom van PS4-re mint exkluzív, téged mégsem láttalak sose panaszkodni, hogy a Sony miért nem az új exkluzívokra tolja rá az energiáit.
55.
55.
delphijos
#54: "Őszintén csalódtam benned, hogy ennyire gyerekes vagy."

Igaz, ez nem volt elegáns, elnézést is kérek érte.

Lezárásként úgy érzem még mindíg félre vagyok értve. Nem sajnálom én senkitől a BC-t, és nem tudom honnan jött, de nem az a bajom hogy miért van. Hanem hogy miért szinte csak ez van mostanában. Azt hogy sok játékórát lehet vele eltölteni, azt sem vitatom ( de olyannal amit csak itt tehetsz meg már kevésbé ) de igenis haragszom az MS-re hogy ennyire elengedte a dolgokat, és továbbra is csak ez a szó jut eszembe, hogy "reszelgetés" megy.

Amúgy én nem sértődtem meg semmin, ( általába egyébként Te vagy elképesztően lekezelő másokkal , érdekes hogy akkor nem tűnik fel ) csak felbosszantott hogy "fikázást" olvasol ki az írásomból, meg azt hogy bárkitől sajnálnék egy funkciót, vagy megkérdőjelezném a hasznát. Amit írtam, az az hogy HÁROM ÉVVEL A GENERÁCIÓVÁLTÁS UTÁN, SZERINTEM NEM KELLENE ENNEK EKKORA PRIORITÁSÁNAK LENNIE, INKÁBB NATÍV EXKUZÍVOKNAK KÉNE EZT ADNI. 360-on is volt BC, de ott jöttek garmadával az exkluzívok, és nem ez volt a hír.
54.
54.
ADMlN
#53: Felőlem, annak nevezel, aminek jól esik, bár a logikád alapján te a Sony lovagrend lelkes tagja vagy, mert merted megvédeni őket mikor kényelmetlennek és drágának neveztem a remastered politikájukat.

"szinte már csak ennek lehet"
Ezzel én nem értek egyet, de hát ki vagyok én, hogy ellentmondjak? Azzal a sok száz játékórával Xboxon biztos jobban tudod. Ja nem, megint csak nulla tapasztalattal fikázol.
De csak a vita kedvéért tegyük fel, hogy így van, szegény Xbox tulajok már csak a visszafelé kompatibilitásnak örülhetnek és te komolyan még ezt is elvennéd tőlük?! Ez az egyetlen örömforrás az életükben, és neked meg piszkálja a csőröd, hogy "epekedve" várják? Nem tudom te hogy vagy vele, de ez így elég aljas húzásnak tűnik, kicsit már bánom is, hogy egy ennyire toxikus emberrel beszélgetésbe elegyedtem. :S

"figyel a konzol megtáltosodását a DX12-es játékoknál"
Őszintén csalódtam benned, hogy ennyire gyerekes vagy. De legyen, igen tévedtem. Én ezt teljes mértékben vállalom, előfordul és nem kezdek ilyen hisztis, sértődött vagdalkozásba, mint te.
53.
53.
delphijos
#52: Te vagy a fórum MS grál lovagja kivont karddal. Kár ezt ilyen vehemensen tagadni. Megjegyzem, hogy ha Te lennél a sajtósuk, lehet kevesebb lett volna a bal*szkodás.

Azt meg még egyszer mondom, hogy nem az a bajom hogy örülnek a régi játékoknak, hanem hogy szinte már csak ennek lehet.Ha egyszer megcsinálták volna a full BC-t, akkor ez a hír nem is létezne. De nem akarom elrontani senki örömét, sajnálom hogy a kommentem ekkora traumát okozott, lehet örülni. Közben ne feledkezz meg figyel a konzol megtáltosodását a DX12-es játékoknál a "rengeteg hardveres trükknek" köszönhetően.

52.
52.
ADMlN
#51: Megint csak cherry pick-eled a dolgot, mert egyrészt nem minden témában vagyok pozitív véleménnyel az MS-ről, másrészt pedig sok minden mást is "megvédek" amiről pozitív a véleményem. Arról már nem én tehetek, hogy neked csak az MS-sel kapcsolatosak csípik a szemed.

Az meg vicc kategória, hogy te azzal kezdted, hogy milyen dolog már, hogy emberek örülnek a régi játékoknak, mikor az újakkal meg nincsenek megelégedve, meg akinek ez kell az ne adja el a régi gépet. Most meg exclusiveokról gajdolsz. Magyarázhatod a hülyeséged, attól még hülyeség marad.

A visszafelé kompatibilitás jó dolog, szabad neki örülni. Pont.
A PC tudja, a Wii U tudja, a 3DS tudja, az XO tudja, a Sony meg szégyellje magát, hogy a PS4 nem tudja.
51.
51.
delphijos
#50: Ugyan már, ezt Te sem mondod komolyan. Nem csak rólam van szó, ha bárki bármit "negatívat" mond MS témában, rögötön ott vagy, és anyatigrisként nekiugrassz a delikvensnek.

Hidd el bennem nincs semmiféle "előítélet" se konzolok se pc irányban. Azért van konzol, mert céges laptopom van ami játékra, hmm nem a legjobb. Még egy pc-t nem akarok. És azért ps mert annak az exkluzívjai jobban érdekelnek. Nem foglalkozom hogy melyik gyorsabb, szebb, stb... Nagyon jó a visszafele kompatibilitás, és sajnálom hogy PS-en nincs. De ha lenne, annak már nem örülnék ha kis túlzással a Sony annak a reszlgetésével töltené még mindíg az idejét, hogy az a hír, hogy megint van egy régi cím ami megy rajta. Ahogy a remastered őrület sem volt a szivem csücske. Mert akárhogy nézem, PS4-en PS4-re készült játékokat akarok, ezért vettem. Talán ennek az örületnek már vége. Ha jönnének a fasza exkluzív címek, akkor MELLETTE nem rossz a régi címek "bővítése". De hogy szinte csak ez legyen..... Értelem szerűen a third party multi címeről most nem beszéltem. Ennyi lett volna a mondandóm.
50.
50.
ADMlN
#49: Se nem személyeskedtem, se nem voltam indulatos. Amivel te kevered ezeket, az a gúny.
Amihez egyre gyakrabban fogok folyamodni, mert már nagyon fáraszt, hogy amint kezdene kicsit komolyabbra fordulni a vita, egyből jössz ezzel a hadjárat dumával. Komolyan mintha nekem kellene sajnálnom, hogy leírom a véleményem.
Szívesen beszélgetek, ha vannak még értelmes érveid de ha csak hadjáratozni tudsz, akkor kíméld a klaviatúrád.
49.
49.
delphijos
#47: Nem kicsit süt a konventedből az indulat, némi személyeskedéssel fűszerezve. Bennem nincs semmiféle bizonytalanság, elégedett vagyok. Én Nálad érzem hogy minden MS cikknél személyes hadjáratnak tekintsd a "védelmez" akkor is van nincs is "támadás". Nem ócsároltam semmit, ahogy nem is magasztaltam. Jo lenne a visszafelé kompatibilitás ps-en is, de elfogadtam hogy valószínűleg nem megvalósítható, vagy túl nagy munka lenne. És ha tetszel ha nem, ha box-om lenne se azt várnám "epekedve" hogy újabb régi címekkel lehet játszani rajta. Még ha a funkció amúgy jó is. PS-en se a remastereeket várom. Ez van.
47.
47.
ADMlN
#40: Nekem csak annyi jött át, hogy elég szubjektíven véleményezed a dolgot, mert bár szerintem egyértelmű, hogy ezen a területen az Xbox megközelítése sokkal felhasználóbarátabb a Sony-énál te azt mindenáron lefele húzod, miközben a Sony remastered politikáját meg magasztalod.
Itt megjegyezném, hogy Xboxon is ott vannak a remasteredek akik erre vágynak, PLUSZ még a visszafelé kompatibilitás is.

Amúgy meg
https://www.konzolvilag.hu/playstation4/beyond-two-souls-heavy-rain
https://www.konzolvilag.hu/playstation4/the-last-of-us-remastered
https://www.konzolvilag.hu/playstation4/uncharted-the-nathan-drake-collection

De én amúgy sem 20 ezer forintról, hanem 10-20 ezer forintról beszéltem, csak gondolom könnyebb cherry picked érveket kovácsolnod mint belátnod, hogy nincs igazad.

Azt pedig egy szóval sem mondtam, hogy a remasteredek átverések lennének, ezt már csak a saját belső bizonytalanságaid látják bele. Lehet mégiscsak átverve érzed magad és az önigazolás késztet arra, hogy itt ócsárolj egy amúgy remek funkciót? Ki tudja...
44.
44.
Norbiii
#38: Egy kiigazítás a tisztesség kedvéért. Tapasztalhatja...hát nem. Én úgy tudtam, hogy igen, hogy van, de végül nem vették meg a ps4et. A vélemény igen, a zárójeles rész akkor így sajnos nem stimm, elnézést! :(
40.
40.
delphijos
#23: Való igaz, lehet nem az jött át ( vagy rosszul fogalmaztam ) amire gondoltam. Még egyszer mondom, nem rossz a visszafelé kompatibilitás ( gondolom a Sony a nagyon eltérő hardver miatt nem tudta megcsinálni ) a cikkből is az "epekedve" szó bántotta a fülemet. Lassan 3 éve van kint a ONE, és az nagy durranás hogy megint van pár 360-as cím amivel játszani lehet. Kicsit nagyobb prioritása van ennek a funkciónak úgy érzem mint kihozni jó ONE-os címeket. És ha ki is jön valami akkor meg mindenki elégedetlen hogy vacak a grafika.

Ami meg a másik oldalon a remastered címeket illeti, szintén igaz hogy drágábbak mintha megvenné az ember a régi verziót ( és nem is jön ki mind ). Megértem, és elfogadom ha valakinek ez nem tetszik. Amit én megvettem ( UC 1-2-3, Last of Us, Heavy Rain, Beyond Two Souls például ) mivel láttam a PS3-as verziókat, nem érzem átverve magam, mert látom a hozzáadott értéket. És szó sincs 20 ezer forintokról, az utóbbi 2 cím együtt se volt 6 ezer forint, és az UC 1-2-3 is 29.90 dollár volt. De ez csak egy vélemény természetesen.
35.
35.
Winter
#31: Evvel pont így voltam. Volt PS3 is, de a 360 meggyőzött. Gen váltásnál nem is volt kérdés, hogy maradok a MS mellett. S bár most XO-m van, ha nem lenne, megvárnám az új PS-t. Vagy az új X-et :D
33.
33.
zozo76hun
ja meg ha csak 1000ft emeltek volna de 15-rol 19-re nem semmi... :)
32.
32.
#30: az kemeny. milyen kis kedvesek..
31.
31.
#28: az az igazsag hogy en is inkabb boxos vagyok. lastgenbol volt 360 am es ps3 am is...sosem birtam megkedvelni a sony gepet.
ellenben a pres. gen ben kicsit jobban tetszik a ps4. meg nem vettem ..de fogok..
es hat most ebbena katyvaszban nem tudom melyiket lenne erdemsebb..egyenlore varok. viszont ha jona ps4,5 szrintem nem koveti el azt a hiba a sony hogy a rendes ps4 et nem adja olcsobban, hacsak minimalisan is ...azzal megint novelhetne az eladasokat, lenyeg hogy nem tom mit vegyek... grrr
30.
30.
Winter
Tegnap jött e-mailben:

Köszönjük, hogy az Xbox Live Gold közösség tagja vagy! Miután gondosan ellenőriztük Magyarországon a valutaárfolyamok változását, és figyelembe vettük, hogy ajánlatainkban mindig olyan szolgáltatás-érték arányt kell nyújtanunk, amely megfelel ügyfeleink igényeinek, úgy döntöttünk, hogy módosítjuk az Xbox Live Gold előfizetések árát.

Ezért nőni fog az Xbox Live Gold előfizetési csomag ára, amellyel jelenleg rendelkezel. 2016. június 20-tól a 12 havi Xbox Live Gold előfizetés ára 15 000,00 Ft-ról 19 850,00 Ft-ra változik.

Köszönjük szépen...
29.
29.
zozo76hun
#28: ps-esek=pc-seknek
28.
28.
zozo76hun
#27: pont ez a baj hogy jon egy erosebb ps4. ezzel megosztva a felhasznaloi tabort. persze a sony szerint nem lesz igy, dehat... amugy meg nem.biztos hogy a sima ps4 sokkal olcsobb lenne, ellenben az uj sokkal dragabb lesz (gondolom). de ha magambol indulok ki es majd most akarnak ps4-et venni, tuti hogy nem vennem mar meg a regit hogy aztan szopjak a gyengebb optimalizacio/grafika/butitott jatekokkal (persze a sony cafolja hogy igy lenne, dehat...), inkabb megvennem az ujjat. Marha eleve egy (a jovoben) valoszinuleg megosztott platformra akarnek valtani. Jo lett a ps4, szerintem hulyeseget csinal a sony az erosebb geppel.

ja ez maganvelemeny, bar xbox-os vagyok, elismerem hogy jo gep a ps4, nem vagyok elvakult xbox-os (ps-seknek xbox vagy konzol-buzi) es mindenki kapja be! :)
27.
27.
nem biztos higy jo helyre irom ezta kommentet, de most mia szitu azzal hogy
ha nyaron kidobja a sony a ps4,5 et akkor aza alap ps4 nyilvan sokkal olcsob éesz...
nem lesz ez igazi kenterbeveres a x one-nak?
ha jol tudom eladasi adatok alapjan a ps4 igy is igazza x onet.
miert nem ujit amicrsoft? miert nem hoznak egy slimet (nem csak digitalis) hamarabb es probalnak valamit valtoztatni? Neha ugy tunik mintha phil spencer ota a microsoftnal direkt elfelejtettek volna mi az a marketing. ovodas szint..
26.
26.
Norbiii
#25: Igaz! Természetesen elfogadom, és mindig is elfogadtam. .:)
25.
25.
ADMlN
#24: Értem amit mondasz, csak akkor fogadd el, hogy ez visszafele is működik. Tehát ami számodra észrevehetetlen különbség, az más számára óriási lehet.
Nálam ilyen különbség a 30-60fps. Sokan mondják, hogy nem látnak különbséget, de számomra nagyon zavaró a 30. Nem mondom, hogy ez megállít abban, hogy élvezzek egy jó játékot, de közben folyamatosan ott motoszkál bennem az érzés, hogy ez nem az igazi.
24.
24.
Norbiii
#21: Te így látod, tiszteletben tartom, nem haragszom érte! Én játszom, nekem kell tetszenie...:)

Természetesen van különbség, de kinek mi számít nagy különbségnek...Ha Ps3 ps4 között nagy a különbség, akkor ps3 ps2 között mekkora? Vagy egy ps4 ps1 között? Na az valóban nagy különbség...:)

Egy Barcelona és egy Chelsea közt is nagy különbség van, de nem olyan eget verő, mint egy Real Celtic között. .Egy Blu-ray Dvd minőség között? Vagy egy blu ray videokazetta között?
Tudom, hogy rossz példák, tudom, hogy külön generációk, kategóriák, de a lényeg talán ott van.
23.
23.
ADMlN
#4: Nekem sose volt se PS3-am se X360-am, de vannak játékok amikkel szívesen játszanék ezen platformokon. Xboxon ez most úgy zajlik, hogy 2-4 ezer forintért beszerzem ezeket a régi címeket és játszom. PS4-en ez úgy történik, hogy imádkozhatom a Sony-hoz, hogy kiadjon egy remastered-et, majd költhetek rá 10-20k pénzt, hogy megvegyem és játszhassam. Aki ebben nem lát előnyt, ott bajok vannak.
Azt meg végképp nem értem, hogy attól, hogy értékelem a régi a játékokat, miért ne lehetnének elvárasaim az új játékokkal szemben? Szerintem azért újak, hogy valami újat mutassanak, nem?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...