Úgy néz ki, ennyi volt a True Detective

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 26.
  • Cooltúra
Link másolása
Lapértesülések szerint az HBO már nem szeretne folytatást a True Detective-hez, a sorozat mögött álló Nic Pizzolattót pedig egy teljesen új projektre állítanák át. Ez persze a második évad fogadtatása után nem meglepő.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint két évaddal a háta mögött érhet véget a True Detective. Mivel az egyes szezonok függetlenek voltak egymástól, nem érheti csalódás a rajongókat - kaptak ők gyomrost amúgy is, elvégre a második évad közel sem sikerült úgy, mint az első.

A True Detective kaszálását állítólag az HBO új programigazgatója, Casey Bloys erőlteti, aki a lap szerint azt szeretné, ha a sorozat mögött álló Nic Pizzolatto egy új projektbe vágna. Pizzolattót amúgy 2018-ig köti szerződés a csatornához.

A második True Detective-évad bukását Bloys elődje, Michael Lombardo vállalta magára, állítása szerint ő hibázott azzal, hogy szigorú határidőhöz kötötte Pizzolattót, aki így nem tudott nyugodtan dolgozni és kiteljesedni.

11.
11.
apax3
Szerény véleményem szerint jó volt a a második sorozat is-kicsit mélyenszántóbb,de akkor is jó! Míg az első évad happy end-del végződött (gyilkos letudva-megölve,főszereplőink száz sebből véreztek,de éltek),addig a második megmutatta milyen beteg és mocskos világban élünk! Tisztában vagyunk azzal hogy mi is az igazság,de vagy meghalunk ha kiállunk mellette,vagy elmenekülünk és hallgatunk nehogy szeretteink/családunk fizessen meg azért mert mi törvénytisztelő polgárok vagyunk. A rendszer/hatalom ellen nem tehetsz semmit!
Nem egy beteg ember ámokfutását mesélik el,hanem sok hatalmon lévőét akik a mi kis szürke életünket (észrevétlenül) is irányítják!
9.
9.
redsovi
Mestermű az első évad. Nálam a legjobb sorozat(os élmény). Az abszolút pure 10.
8.
8.
Grabowsky30+
Az első részt imádtam, volt benne valami megmagyarázhatatlan borzongás az egész sorozat alatt! Nekem ez nagyon hiányzott a második évadból! Nem mondom, hogy rossz volt, de sajnos közel sem tudott felnőni az elsőhöz! Nagy kár, hogy nem kapnak a készítők egy harmadik lehetőséget amiben javítanák a második évad hibáit!
5.
5.
gomba56
Az első évad komor hangulata, színészi játék, zene, vágás és a történet! Ezektől volt baromi jó!
A második évad nagyon rossz volt! Szerintem ott a történet miatt volt rossz! A helyszín is rossz választás volt! A színészekkel nem volt baj, de valahogy kevés volt!
4.
4.
bema695
#1: Én is azt hittem, le is rágott, hogy nem :D

Legalább a Fargo tartotta a színvonalat.
3.
3.
GD_Bálint
A második évad nekem sem jött be, a feléig sem jutottam...
2.
2.
dvs00
Nem értem. Elindult egy divat-fikázási hullám a második évad indulását és fináléját követően és erre a vonatra mind a közönség, mind pedig a legtöbb nemzetközi "szakmai" sajtóorgánum is felült sajnos, minekután akarva-akaratlanul az amúgy tényleg zseniális és vitathatatlan első évaddal állították szembe, holott nem kellett volna, mert önmagában totálisan megállja a helyét napjaink jól ismert moslék kínálata között. Lényegében ez okozta a sorozat vesztét.
Teszem hozzá, hogy USA nézettségi adatokat nem ismerek, de nyilván közrejátszott az is az úgynevezett "bukásban" nem csak az eszement értelmetlen és dilettáns fikatenger. Pizzolatto egy zseni, mindkét évad mind hangulatban, mind atmoszférában mind sztoriban, tematikában és szereposztásban is hibátlan volt, Vince Vaughn-nak is sikerül felnőnie a feladathoz egyszóval mindkettő egy szuper hamisítatlan minőségi zsaru-krimi sőt napjaink egyik legkiemelkedőbb sorozata a Fargo mellett. Ráadásul szerintem több alkalommal is fogyasztható anyag mindkét évad.

Remélem nincsen veszve a folytatás véglegesen mivel antológiáról van szó, és az HBO is az egyetlen olyan csatorna mely nem kaszál el folyamatban lévő progjekteket 1-2 évadot követően, például a Vinyl-től kirúgott Terence Winter kitűnő lenne a feladatra.
1.
1.
felegyi
Kár érte, pedig a napokban gondolkodtam h mikor jöhet a 3. évad. Első évad nagyon erős lett, a második érezhetően más... pedig az elején a halott faszi+a bagoly szobor után azt hittem h még jobban belemennek ezeknek a beteg embereknek a hétköznapjaiba... nem úgy lett, teljesen más útvonalat járt be.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...