HWSW: Felkerült a GitHubra a CryEngine

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 30.
  • Hír
A cég korábbi ígéretének megfelelően mindenki számára elérhető a motor. Bár a használatához licenc szükséges, a "fizess, amennyit akarsz" konstrukcióban ahhoz akár ingyen vagy nagyon olcsón is hozzá lehet jutni - írja a HWSW.

A Crytek még az idei Game Developers Conference-en (GDC) jelentette be, hogy CryEngine játékmotorját a legújabb verziótól már egy nagyon kedvező licencelési konstrukcióban fogja elérhető tenni lényegében mindenki számára. A cég néhány hónap elteltével ugyan, de ennek megfelelően most felrakta a GitHubra a motor 5.1-es verzióját, természetesen teljes körű dokumentációval együtt.

A CryEngine így lényegében nyílt forrásúvá vált (műszaki értelemben, hiszen azt mindenki szabadon megnézheti), de nem szabad szoftver (licencelési értelemben), használata crytekes licenchez kötött, azt azonban minden eddiginél könnyebben szerezhetik meg a fejlesztők. A Crytek ugyanis mostantól "fizess, amennyit akarsz" üzleti modellben biztosítja a szoftvercsomagot, így akár teljesen ingyen is hozzá lehet jutni. A befolyt összegből a cég alapesetben 30 százalékot tart meg, a fennmaradó részből pedig az indie fejlesztőket támogató alapon keresztül a kis, független játékfejlesztői projektek támogatásába fekteti – az elosztási arányt a motor licencelője szabadon változtathatja.

Mit ad nekünk a githubos CryEngine? A HWSW cikkéből ez is kiderül!

2.
mocs4k
Leginkább, hogy ezzel a lépéssel elkéstek 2 évet.
1.
crytek
Valami baj csak van ezzel az engine-el ha alig akarják használni, pedig elég szépet lehet vele alkotni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...