Skylanders Imaginators - tudják még csavarni

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 2.
  • Bejelentés
Link másolása
Miután a Disney kapitulált, azt gondolná az ember, nem lehet már valami jó üzlet toys-to-life játékot fejleszteni. Nos, az Activision ezt egészen máshogy látja, a Skylanders-széria gőzerővel dübörög tovább.

A Skylanders nemcsak zsánerteremtő sorozat, de arra is képes volt, hogy évről-évre megújuljon. Idén sem lesz ez másképp: a nagyméretű figurák, a cserélhető testrészek, a csapdázás és a járművek után a Skylanders Imaginators a teljes mértékben testreszabható karaktereket dobja be a közösbe.

Bizony: a játékhoz jár majd egy műanyag "kristály", ha ezt helyezed fel a jól ismert portálra, akkor te magad alkothatod meg a harcosodat. Lényegében mindent a saját ízlésed szerint lőhetsz be; tíz kaszt közül választhatsz, megszabhatod, hogy milyen fegyvereid és mozdulataid legyenek, és természetesen a külcsín is rajtad múlik.

A játékmenetből még nem mutattak túl sokat a fejlesztők, érezhető tehát, hogy mennyire fontos fícsörnek tartják a karakterek testreszabását. A rendelkezésre álló és a játék során feloldható lehetőségek korlátlan mennyiségű kombinációkat ígérnek, így jó eséllyel nehezen fordul majd elő, hogy a kooperatív módban játszva két hasonló hős küzd egymás mellett.

"Oké" - gondolhatod - "de a Skylanders üzleti modellje a külön megvásárolható akciófigurákra épít, miből lesz így pénze szegény Activisionnek? Nos igen, a játékosok által generált karakterekhez nehéz lenne előre figurákat gyártani, a jó öreg Bobby Kotickék azonban találtak erre is megoldást: a játékkal együtt érkezik majd 31 szenszei harcos is.

A szenszeiek a különböző kasztok mesterei, előre megtervezett szereplők, így pedig saját figurájuk is lehet - az alapcsomag mellé például mindjárt kettő jár majd. Hogy legyen hasznuk is, csak ők rendelkeznek majd az úgynevezett Sky Chi szupermozdulatokkal, és csak velük oldhatók fel bizonyos képességek és fegyverek, amelyek egyebek mellett arra is jók, hogy kitolják a játékoskarakterek szintsapkáját.

Az Activision tehát részint a szenszei-figurákból remél pénzt, másrészt pedig a már említett kristályokat külön is megvásárolhatjuk majd: miután egy kristály csak egy karaktert képes eltárolni, erre talán szükségünk is lehet.

A Skylanders Imaginators egyébként a korábbi portálokat és figurákat (ezekből úgy 300 létezik jelenleg) is támogatja majd, egyedül a járművekről kell lemondanunk: habár lesznek járműves részek a játékban, a hozzájuk tartozó figurákat nem használhatjuk.

Az Imaginators október 16-án kerül boltokba, és PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, valamint Wii U-ra készül majd el. Az alapcsomag 75 dollárba kerül (ez két szenszeit és egy kristályt tartalmaz), míg a további szenszeiek 15, a kristályok pedig 10 zöldhasúba fájnak. Mobilos verzió nem lesz, az Activision teljes mértékben a Skylanders Battlecast kártyajátékra koncentrál ezeken a platformokon.

További érdekesség, hogy egy ideje a Skylanders-sorozatot is felváltva fejleszti két fejlesztőcsapat: míg a Superchargerst a Vicarious Vision hegesztette, az idei felvonáson a Toys for Bob szorgoskodik.

2.
2.
NECROSMOKE
#1: Ja. LOL

Amugy nekem az osszes megva, PS3-PS4
Most ez mar kotelezo darab lesz :)
1.
1.
Instict99
Szegény Spyro..mit tettek veled
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...