A Warcraft az eddigi legsikeresebb videojátékos film

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 20.
  • Cooltúra
Link másolása
Hiába osztja meg a közönséget, a jegyárbevételeket tekintve a Warcraft: A kezdetek minden idők legsikeresebb videojátékos filmje. Az előző csúcstartó a Prince of Persia volt.

A Box Office Mojo összesítése szerint a Warcraft az eddigi legsikeresebb videojátékos film, a premierje óta 377 millió dollárt hozott a készítőknek, míg az előző csúcstartónak, a Prince of Persiának összesen 336 millióra futotta.

Érdekesség, hogy Amerikában nem megy valami jól a mozinak, ott alig 38 millió dollárt kaszált, a jegyárbevételek nagyja az Államokon kívül, jórészt Kínában keletkezik. Ott az első nap rántott össze 47 milliót az alkotás, amivel még az új Star Wars eredményeit is felülmúlta.

A film (kritika) 160 millió dollárból készült, ha ehhez hozzávesszük a marketingköltségeket (az általános megközelítés szerint számoljunk még 160 millióval), 320 millió dollárra rúghat a teljes büdzsé.

35.
35.
#34: totál nem értek egyet veled. mit vársz egy mozifilmtől? minden benne is egyen unalmas se legyen esetleg egérrel te irányítsd ?:D teljesen rendben van a warcraft movie...noha természetesen nem adja vissza jatek-feelingjének mélységeit, épeszű mozinéző ezt nem is várja el tőle, lehetne jobb, sőt lehetne sokkal jobb, viszont legalább nem volt rossz. ha trilogy lesz remélhetőleg még jobban elkapják a fonalat készítők. Nekem tetszett.
34.
34.
user101
Nah, tegnap megnéztem 3d-ben és sajnos azt kell, hogy mondjam iszonyatos nagy csalódás a film minden tekintetben. Történet mesélés, színészi kvalitások, látványvilág, egyszerűen borzalmas.

- Az egész egy értelmetlen rohanás, mintha random eseményeket dobáltak volna össze egymás után. Semmit nem mutat be rendesen, semmit nem bont ki egyszerűen nem tudja megfogni a figyelmemet, csak nézek bután és azt érzem, hogy folyamatosan unatkozom.
- A karakterek teljesen érdektelenek, kapcsolataik laposak és a motivációik is sekélyesek. Könyörgöm, Azeroth királya olyan, mint valami utolsó paraszt a barátok-köztből ( sehol sincs egy Aragorn-hoz, de akár egy Theoden-hez képest ). Egyszerűen nevetséges és teljességgel hiteltelen. A párbeszédek laposak és tényleg olyan érzésem van mintha a barátok köztöt nézném...
- A látványvilág is nagyon elmarad attól amit ki lehetett volna hozni belőle, ráadásul az egész iszonyatosan el van nagyolva. Arról nem is beszélve, hogy minden karakter olyan hatást kelt, mintha logó bábukkal vették volna fel az egészet egy terepasztalon. Nem tudom, hogy egy a 3D hibája, de a CGI iszonyatosan fals eredményt szült: messziről ordít, hogy nem illenek bele a tájba a karakterek.

Az egyetlen dolog ami tetszett és ami például a Gyűrűk urában iszonyatosan nem működött, az a mágia ereje. Gandalf ezek után egy vásári majomnak tűnik a bohockodásaival... Vártam, hogy végre legyen egy olyan témába illő film, amiben a mágusnak ténylegesen érezhető ereje / hatalma van. Ezt legalább sikerült vissza-adniuk.

Szóval nagyon alacsonyan volt a léc, de azt sem sikerült megugraniuk. Épp a héten néztem meg Uwe Boll féle Bloodrayne-t és sajnos olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, hogy sokkal inkább áll közel hozzá a Warcraft - kezdetek, mint akár a Hobbit, a Gyűrűk ura vagy bármilyen blockbuster címhez. Sajnos ez csak egy jobban sikerült zs++-os fanservice lett... Kár érte !
33.
33.
br1Koo
A stílusa jó, de a történet borzasztóan vontatott és erőltetett. A végére már majdnem felálltam a moziban.. Elképesztő hogy minden klisét beletettek ami csak filmben előfordulhat, a végére már rendesen elegem lett belőle, hogy még mindig néznem kell. A karakterekből egyedül Lothar, meg a sámán volt érdekes, guardian akármennyire is badass, számomra teljesen közömbös volt, ugyanúgy ahogy a fiatal utódja.. ha ott van ott van, ha nincs nincs. Ork hősünket is legszívesebben elküldtem volna barrakkokat kapálni. Ebből sokkal többet is ki lehetett volna hozni véleményem szerint, csak ugyanaz a bajom mint ami a Deadpool-al volt: hiába egy baromi jó cím, amiből valami igazán tököset lehetne kihozni, a tömegnek a jól bejáratott maszlag kell ahhoz, hogy elfogadják az adott brand mozi változatát.
23.
23.
K2 The Highest
#19: Inkább a Mortal Kombat volt :D Meg, ha játékadaptáció és nem vagyunk szigorúak, akkor Deadpool :D Mert ugye a játék előbb volt, mint a film :D
22.
22.
kopic
#19: Főleg, hogy egyik sem játékadaptáció, szóval ezt csúnyán benéztük.
xD
19.
19.
Chrysh
#18: Már megbocsáss, de akkor már inkább a Dragon Ball
18.
18.
kopic
Szerintem Az utolsó léghajlító volt a legjobb filmadaptáció eddig.:D
11.
11.
Extol
Jó film ez. Kínában amúgy azért olyan népszerű mert minden második gyerek goldfarmer bot
10.
10.
Borington
Szerintem bomba siker lesz lemezen, ha még ott lesz benne az a kivágott 40 perc...
8.
8.
Lorthirash
A filmnek egyébként vannak hibái ez tény mondom ezt mint WarCraft fanatikus.
De ugyanakkor vannak erősségei is, sikerült eltalálni a WarCraft feelinget, nagyon hangulatos az egész.
Nekem a történet is teljesen érthető volt mivel ismerem a WarCraft lore-t a kisebb változások igazság szerint nem zavartak.
A film legfőbb hibája az hogy túl rövid és nincs idő arra hogy részletesen bemutassa nekünk Azeroth világát, csupán egy kis részét ismertük meg, meg maga a sztori is a lore egy kis töredéke.
Én nagyon remélem hogy lesz folytatása a sztorinak mert ez még csak a kezdet ahogy a címe is sugallja, és még mindíg úgy gondolom hogy ha odafigyelnek a kritikákra a filmkészítők és a Blizzard akkor olyan fantasy univerzum kerülhet vászonra ami túl mutat az általam is nagyon kedvelt Gyűrűk Urán.
7.
7.
azért messze van még a bevételek vége. tudtommal sok helyen meg mindig megy--
5.
5.
JackBauer
#4: Pont ez a baj, hogy nem lesz plusszos bőven és emiatt a folytatás is kétséges egyelőre.
4.
4.
crytek
#3: Lehet ők egytrilliárd bevételre számítottak,de legalább plusszos lesz bőven.
Megosztó film lett mivel sokan nem ismerik ezt a világot max halottak óla vannak ilyen játékok, így pedig nehéz a mozikba alázni a milliárdos filmeket.
3.
3.
JackBauer
#2: Az a baj, hogy ez még mindig bukás közeli eredmény
2.
2.
crytek
És hol van még a vége... dvd, bluray hegyek + még mindig lesz a mozikban szóval lesz ez még több is.
1.
1.
GODL1KE
Nekem nagyon teteszett, előzményfilmnek nem volt rossz, de ha a warcraft univerzumát nézzük , lehet akár egy pentológia is vagy kilencológia :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...