Berserk - itt vannak az első kedvcsinálók

  • Írta: zoenn
  • 2016. június 23.
  • Videó
Link másolása
Az E3-on derült ki, hogy játékadaptációt kap az egyik legerőszakosabb anime, a Berserk. Akkor még egy teaserrel kellett beérnünk, most viszont befutottak az első képek, valamint a gameplay trailer is.

Viszonylag csendben jelentette be a Koei Tecmo az idei E3-on, hogy játékot készít a népszerű és erőszakos anime, a Berserk alapján. Az 1998-ig futott sorozat a középkori Európában játszódik, és egy igazi dark fantasyvel van dolgunk, ahol nem spórolnak a vérrel. Hőseink különféle szörnyek garmadáját mészárolják le.

A játék hű marad az alapanyaghoz, a Famitsu eheti számának előzetese alapján Guts és Griffith már biztosan játszható karakter lesz. A játékmenet a Dynasty Warriors-szériát idézi - mi mást, elvégre az Omega Force fejleszti -, a téma pedig az erkölcsöt és az emberi természet kérdéskörét feszegeti. De úgyis a non-stop akción lesz a hangsúly, nemde?

A Berserk PS3-ra, PS4-re és PS Vitára érkezik. Egyelőre egy japán dátummal szolgálhatunk: a szigetországban szeptember 21-én jelenik meg a cucc, reméljük, a nyugati verzióra sem kell sokat várnunk.

Képek:

16.
16.
KENKILL
Te jó ég rossz olvasni ami itt Berserk témában folyik. Aki nem tudja mi az azt felhomályosítanám hogy máig az egyik legnépszerűbb franchise japánban és nem véletlenül. Az anime ugyanolyan klasszikus mint a manga, és attól függetlenül milyen lesz a játék, távolabb nem is állhatna azoktól az elborult japán dolgoktól amikről itt beszéltek. Persze töménytelen mennyiségű meztelenkedés meg vér van benne, ez nem egy tündérmese, de emellett rengeteg értéke és mondanivalója van, és első sorban ezek miatt lett népszerű. Akit érdekel annak inkább az animét ajánlanám kezdésnek (a régit).

A játék már más kérdés, valami dark souls áthallású dolognak én is örültem volna de ennyi alapján csak egy agyatlan hack n slash-nek tűnik. Azért még meg kell várni egy rendes gameplayt, kár lenne érte.
15.
15.
Mortis
#14: #6: Olvasgattam Redditen a meztelenkedésről: úgy fest ugyanaz a helyzet, mint a mangák 98%-ban: Minden nő úgy öltözik, mint egy ribanc, mert minél kevesebb és minél vékonyabb a ruhadarab amit visel, annál nagyobb védelmet nyújt. S úgy vettem ki a szavaikból, hogy ezt a Casca-t valami 3 tucatszor megakarják erőszakolni( ezért összetett?). A hossza is elriasztó, szal szerintem inkább maradok a megszokott Attack on Titan-One Punch man vonalon, hogy megkapjam a havi manga fixem.
14.
14.
princeps27
#6: "nem öncélú a meztelenkedés a berserk mangában"....jót röhögtem
13.
13.
Hirosima-chan
#11: Mindenképp, még vagy két évet legalább.
12.
12.
latis666
#5: Aha. Na ezt még nem láttam. Szerintem ha van benne akkor sem olyan mint amire az ember a kislány boszorkányos témánál gondol. De most már megnézem :)
11.
11.
roli33
Máshol olvastam, hogy nálunk nem jön PS3-ra. Igaz ez? Kár, én arra szereztem volna be, PS4 vásárlással még várok.
10.
10.
FiveSalmon69
Talán egy fokkal jobban néz ki mint a DW szokott, de az, hogy az ellenség ilyen szinkronugrásokat végez a csapások után még mindig nagyon gáz. Habár szerintem az első képkockánál érződik, hogy van benne valami Dark Souls hangulat, az első kardsuhintások kiábrándítóak. Úgy látszik ők sem vallják a kevesebb néha több elvét. :) Egyébként én sosem olvastam mangát, kifejezetten a Souls sorozat miatt kezdtem neki a Berserk-nek, és szerintem egy mestermű. Az ilyen csicsás kislányboszorkás téma az ami miatt én is kerültem korábban a japán képregényeket, de a Berserk nem ilyen. Egyészen kiemelkedő, nem csak mint manga, de mint képregény is, és történet szempontjából is nagyon ott van. Megérdemelne egy komolyabb adaptációt, játékot is, filmet is, de gondolom az erőszakossaga akadály lenne a hiteles (és sikeres) megvalósításához. A kulcsjelenetek talán a legdurvább részek benne szóval... Ez a játék meg majd talán megér egy misét ha már eléggé lement az ára..
7.
7.
Yanez
Na egy jó kis véres hekkenszles jöhet is! Persze még az is lehet, hogy nem lesz valami faja játék.
6.
6.
Sun9us
"A játékmenet a Dynasty Warriors-szériát idézi." Erről az ostoba szarról mikor szoknak le a Japánok? Rémunalmas elavult gagyiság, amit a Ps2- vel együtt kellett volna elhagyni. Ha már klónt csinálnak, akkor legalább a Dark Souls-t másolják, ne a full ostoba DW-t.
Másik gratulációm pedig a kép miatt kapják. Casca az egyik leg komplexebb női karakter, akit animében láthatunk, erre egy szál seggben ábrázolják. Tudom, hogy a mai animékben elengedhetetlen a fan service, de egy Berserk ne ebből áljon.
(Rengeteg meztelenkedés van a Berserkben, de az SOHA nem öncélú, mint a
- Jaj elcsúsztam, és premier plánban kivillant a bugyim!
féle retardáltság, mint amik ma mennek.)
5.
5.
Mortis
#4: https://www.gamekapocs.hu/jatek/8656/berserk/nagykep/12203/205866/09
4.
4.
latis666
#2: Egy pali hatalmas karddal aprítja az ellent. Hol látsz te kislány boszorkányokat? Ez egy véres horror. Legalábbis amennyit az anime-ből láttam.
3.
3.
#2: Szerintem érdemes elkezdeni. Sötét hangulatú a cucc, nem kis aranyos, pedig az első pár mangában egy kis tündérszerű, de szerintem hímnemű akármi repked a Gatts mellett :D De nem gáz tőle, inkább néha undorító a vérmennyiség :)
2.
2.
Mortis
Ebben is vannak is ilyen kislány boszorkányok? Azt hittem kicsit komolyabb cucc s régóta gondolkodtam rajta, hogy elkezdjem-e a mangát, de így biztos nem.
1.
1.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...