86 éves korában elhunyt Bud Spencer

  • Írta: zoenn
  • 2016. június 28.
  • Gyászhír
Link másolása
Életének 86. évében elhunyt Bud Spencer. Az olasz származású színészt nem kell bemutatnunk a magyar közönségnek. Filmjein generációk nőttek fel, rengeteg mosolyt csalva az arcunkra.

Bud Spencer tegnap este békésen távozott el közülünk. Fia a Facebookon erősítette meg a hírt, mondván a színészóriás nem szenvedett, családja mindvégig ott volt az ágyánál.

A magyar közönség nagy kedvence 1929-ben született Nápolyban, polgári neve Carlo Pedersoli volt. Mielőtt filmekben kezdett szerepelni, úszóként és vízilabdázóként szép karriert futott be.

Bud Spencer és Terence Hill filmjeinek igazi kultusza van Magyarországon. Színészi pályafutása 1949-ben kezdődött, de csak a hetvenes években vált világhírűvé. Kezdetben spagettiwesternekben szerepelt, majd jöttek a vígjátékok - haláláig 77 filmben szerepelt. A Piedone-sorozatot, a Kincs, ami nincset, a Bűnvadászokat, a Különben dühbe jövünket vagy a Nincs kettő négy nélkült máig műsorra tűzik nálunk a TV-csatornák, megunhatatlan darabok.

A legenda szoros kapcsolatot ápolt magyar rajongóival, hivatalos honlapja például a mi nyelvünkön is elérhető, legutóbb a Saul fia Oscar-díja kapcsán gratulált nekünk.

Spencer az utóbbi években sokat betegeskedett, de jókedve sosem hagyta el, dalokat írt, amit a látogatóinak gyakorta elő is adott. Terence Hill-lel mindmáig barátok voltak. Társa így reagált a halálhírre: "Nyugodj békében, Bud!"

32.
32.
Freed
Szégyen hogy ide csak ennyi komment érkezett...persze ha egymás fikázásáról vagy az épp konzolháború nyavajáit tárgyalják ott 100 "komi"-nál meg sem áll a számláló...:-/
Béke poraidra Mester!
31.
31.
Freed
30.
30.
felegyi
Egy éjféli Lol meccs előtt ez így betett.... most már csak a puffin adhat erőt és mindent lebíró akaratot :( . Meló után úgy érzem hirtelen, mintha 2 napot dolgoztam volna. Nyugodjék békében Bud mester!
29.
29.
Hirosima-chan
#21: Igen, ez a "nem volt más effektus".
Egyébként leginkább nálunk és a németeknél volt népszerű, a legnagyobb rajongói oldalon is szinte minden komment német nyelvű, néhány magyarral és pár angol nyelvűvel. Saját elondása szerint is ő mintha nem is létezett volna olaszországban, soha semmilyen díjjal nem ismerták el a munkáját pedig a kisgyerekek nagyon szerették:
"Olaszországban én és Terence Hill nem is létezünk, annak ellenére, hogy hatalmas a népszerűségünk a gyerekek és a kamaszok körében. Sose kaptunk egy díjat se, nem hívnak meg a fesztiválokra." ---> forrás: http://www.lastampa.it/2016/06/28/spettacoli/addio-bud-spencer-gigante-buono-del-cinema-zbKHX2z5NTLDosq7CejbFM/pagina.html
A többi olasz portál pedig csak a Brexit és a foci EB után hozza, mégcsak nem is főcím.
Kicsit szívszorító ezt látni de úgy néz ki tényleg igaz : " Senki nem lehet próféta a saját földjén."
Nyugodjék békében.
28.
28.
godach
Igaz a mondás, hogy "mindennek az értékét"....
Úgy éltem le az életem, hogy Ők ketten mindig ott voltak.
Nem volt az a hatalmas rajongás, inkább csendes imádat. Nem vártam a filmjeiket, nem bújtam a műsorújságot, mégis ha véletlen a szemem elé kerültek, képtelen voltam kikapcsolni, amit a mai világban, talán senki más nem tud elérni.
Nagyon sajnálom a távozását, de megnyugtat a tény, hogy sokan szerették és boldog, sikeres életet élt meg, amit így visszagondolva a kellemes órákra, amiket szerzett/szereztek, meg is érdemelt.
Nyugodj Békében Mason ügynök!
27.
27.
RangerFox
#22: És még egy fél év hátra van....
26.
26.
Juha
Én is úgy vagyok vele, hogy rengeteg ismétléssel találkozom kapcsolgatás közben, de ha megláttam Őt vagy T.H.-t, akkor valahogy mindig ottragadtam.

"Én meg sirályul tudok..."

R.I.P.
25.
25.
nagy5
Nyugodjék békében!!!
24.
24.
rossitibi
23.
23.
Aanash
Én a magam részéről alig ismerek olyan színész párost, akik ilyen nagy sikert tudhatnak maguk mögött.
Megunhatatlan filmekkel rendelkeznek:)
22.
22.
giga321
Azt hittem megint kamu hír mert az utobbi években durván sokszor keltették halálhírét. De sajnos nem kamu. Nyugodjon békében. Több generáció nőtt fel a filmjein.

Durván sokan haltak meg ebben az évben eddig. Muhhamad Ali, Anton Yelchin, Alan Rickman, David Bowie, most az öreg Bud.
20.
20.
DON GONDOCS
Az angyalok is esznek babot. Nyugodjék békében. Egy elismerése méltó színésszel megint kevesebb a világ.
19.
19.
FrankBlack
Nyugodj békében, Isten veled Bud. Köszönök mindent...
17.
17.
crytek
Kár érte kiváló ügynök volt..... :(
Az ő (ők) filmjei azok amiket valahogy sosem un meg az ember. Hihetetlen ,hogy a már kb kívülről fújt filmjeik elé 12x is leülök és végignézem őket..
Emlékére csinálhatnának valami díszdobozos filmgyűjteményt...
16.
16.
Norbiii
Nyugodjék békében!
Nagyon sajnálom, egy nagyon jó ember és egy remek színész ment el! :( Imádtam a filmjeit, szinte az összes filmjét láttam! Felejthetetlen filmekben szerepelt, mind külön, mind Terence Hillel!
Sokszor nézem a filmjeit, filmjeiket, most is neki fogok állni, a munkássága, az emléke, ennyit minimum megérdemel!
15.
15.
Yanez
Ez engem is váratlanul ért. Filmjeit soha nem fogom megunni, mert egyszerűen nem lehet. Meg persze azok a vidám nóták benne, megfizethetetlen! Nyugodjék Békében.
14.
14.
zozo76hun
"kar erte, kivalo ugynok volt!" :(
12.
12.
kastorhun
Nem találok szavakat.
Nyugodjék békében. :'(
11.
11.
kopic
Nyugodjék Békében !:'(
Köszönjük a rengeteg felejthetetlen filmet, amit nyujtottal nekunk !
10.
10.
RangerFox
#7: Én is azt láttam először. :)
Szomorú hír ez, nagyon sajnálom. Mindent köszönünk neki!
9.
9.
izolee69
Tudtam, hogy egyszer el fog jonni ez a nap, most megis varatlanul ert (biztam benne, hogy megint csak valami alhir, hisz volt par kamu halalhire az elmult evekben).
Egy biztos, irigylesre melto, tartalmas, hosszu eletet elt, legtobbunk csak abrandozik hasonlorol.
Ettol fuggetlenul mas lesz ugy nezni a filmjeit, hogy tudom, mar nem el.
Mar csak azt kell kitalalnom, hogy mondom el a 11 eves fiamnak, szinte csecsemo kora ota oda van erte, neha egy-egy kedvenc jelenetet ("a pisztacia elfogyott, csokolade nem is volt") egymas utan 10-szer is megnezi es zeng a haz a nevetestol. Ilyen hatast nagyon keves komikus színesz tudott elerni a palyafutasa soran, mint a Spencer-Hill paros.
Egy (szo szerint) nagy emberrel megint kevesebb lett a vilag.
Nyugodj bekeben, Carlo!
8.
8.
feher576
Nyugodjon Békében !

Hatalmas egy Színész volt. Filmjeiben tovább él velünk :)

Köszönjük szépen a sok jó filmet, melyet kaptunk Tőle( és barátjától Terence Hill-től, nagyon nagyok voltak együtt és külön is )
7.
7.
patka21991
Szomorú. :(
Én a nincs kettő négy nélkül filmet láttam tőle először, emlékeim szerint. Azóta is az a kedvenc filmem.
6.
6.
Beniciodeltoro
#1: Emlékszem amikor gyerekek voltunk mi a moziban néztük a Piedóne filmeket, tv-ben még nem volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...