HWSW: Saját okostelefont dobna piacra a Google

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 28.
  • Hardver
Link másolása
Még idén piacra dobja saját márkás okostelefonját a Google. A vállalat így sokkal határozottabb utat mutathat az androidos eszközök piacán, a lépés ugyanakkor kockázattal is jár - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Komoly újításra készül a Google az okostelefon-piacon, a keresőóriás most először költöztetheti teljesen saját tervezésű telefonra az Android operációs rendszert. A Telegraph értesülései szerint a vállalat már több szolgáltatóval tárgyal saját márkás okostelefonjának piacra dobásáról, mely még az idei év vége előtt megtörténhet. A lap szerint a lépéssel az Apple-lel szemben erősítené meg pozícióját a Google, követve a riválistól megismert, a hardvert és szoftvert is teljes mértékben lefedő stratégiát.

Már most is vannak telefonok, melyeket születését a Google felügyelte, illetve azok megtervezésében is szerepet játszott. Ezek a kvázi referenciatelefonként szolgáló Nexus-széria modelljei, amelyekre az elmúlt időben több gyártópartner logója is felkerült. Ugyanakkor ezek a vállalatok még ha más eszközeikhez képest elenyésző mértékben is, de rajtahagyják kezük nyomát a készülékeken, több tekintetben keretek közé szorítva a vállalatot - ezek közül a keretek közül törhet ki most a keresőóriás, amennyiben beigazolódik a Telegraph forrásainak ígérete.

Oké, de akkor mi lesz a Nexusokkal? További részletek a HWSW cikkében!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...