Problémásan rajtolt a PC-s No Man’s Sky

  • Írta: zoenn
  • 2016. augusztus 13.
  • Hír
Link másolása
Tegnap óta érhető el a Hello Games alkotása, de a Steam-felhasználók számos lesújtó kritikával illették a PC-s verziót. Általánosak az összeomlások, a framerate-esések és a stuttering is - a készítők már dolgoznak a javításon.

Nem elég, hogy a PC-s verzió több nappal a konzolos változat után jelent meg, nem is lett tökéletes. A Steam- és a GOG-felhasználók rengeteg hibáról számoltak be: a játék már a betöltőképernyőn vagy akár egy sima Alt+Tab parancs közben is összeomlik, ezenkívül stutteringgel, framerate-esésekkel is összefutottak a játékosok, de más teljesítményproblémák is felütötték a fejüket, miközben a No Man’s Sky 30fps-re korlátozza a sebességet.

A jelek szerint nem számít, hogy milyen beállításokkal futtatjuk a játékot, a hibák ugyanúgy felütik a fejüket - még egy GeForce GTX 980Ti videokártyával szerelt gépen is. Az már mellékes, hogy az élsimítás bekapcsolása már élvezhetetlen 20fps-re csökkenti a framerate-et, ráadásul a billentyűzetkiosztás megváltoztatása sem kerül mentésre.

A Hello Games alapítója, Sean Murray már tud a problémákról, a Twitteren azt javasolta, hogy mindenki telepítse a legújabb AMD- és NVIDIA-drivereket, és azt sem árt tudni, hogy a futtatáshoz OpenGL 4.5 szükséges. Szerinte a legdurvább hibák olyan rendszereken ütötték fel a fejüket, ahol nem telepítették a Visual C++ Redist 2010-et.

Egy első gyorsjavítás már elérhető, de a csapat dolgozik a komolyabb bugok orvoslásán is.

Murray kiemelte, hogy a PC-s változtatott "őrült mennyiségű ember" rohamozta meg a premier utáni első 15 percben. Az első napi csúcs egyszerre 212 620 aktív játékos volt.

86.
86.
zozo76hun
#85: szoval az elejen meg csak csak elviseli az ember, de amikor allandoan azzal is kell szarakodni hogy a lego-duploval fel tudjal emelkedni akarcsak 50m-ert egy ido utan fuszralo, idegesito.
85.
85.
zozo76hun
#84: de az is inventoryt foglal.
84.
84.
Diabolis83
#80: Mellesleg a felszálláshoz elég anyagot 1 perc összeszedni, én a WC_re is hajóval járok.
83.
83.
Diabolis83
#80: Olvasd már el amit írtam...
82.
82.
zozo76hun
81.
81.
Tokodboy
Indie szintu csapattol mit var az ember?????
Egyebkent meg a voxel grafika draga mulatsag.
80.
80.
zozo76hun
ha a bolygon hasznalod a hajot kozlekedesre akkor a thruster=-25℅, szoval azt hogy a hajoval kozlekedsz a kis inventory miatt el lehet felejteni. szinte minden szinten szopat a jatek, es a fizika is borzalmas, tenyleg komolyan gondoltak hogy szetlovod a sziklat es a maradek resze amit nem tart semmi ott marad a levegoben?
79.
79.
Diabolis83
Hmmmmmmmm.... Íme az egy szavas véleményem a játékról.
Belettem hirtelen vagy 5 órát. Ebből egy óra volt, hogy a második monitort (azaz tévét) életre keltsem (opengl hiba volt két megjelenítővel).
Aztán felberregett a game!!!!! A grafikát nem jellemzem, lévén elég ócska a gépem. De a színvilág nem jött be.
Szeretem a craftolós játékokat, de ez inkább séta szimulátor. Hülyét kapok, hogy 3 percenként megtelik az inventory. Utána 10 perc visszafelé mire eladom a cumót. A fejlesztések pedig ezt a kevés helyet veszik még szűkebbre.
A fizika kész röhej. A drónokból késő tartályok tök jól gurulnak. Az oszlopnyi sziklák teteje meg lebeg a levegőben, miután az alját kibányászom. A második leszállásom után pedig load game, mert a hajó beragadt egy sziklába.
Tegnap este ugyan rájöttem, hogy tudok hajót cserélni, de kipróbálni már nem volt kedvem. Talán ma, ha már szabadnapos vagyok. Vagy maradok a Fallout 4 nél.
Szóval a játék csalódás volt, pedig rengeteg lehetőség lenne benne.
78.
78.
PaprikaJancsi
#77: Minecraft legyőzni az End Dragont, itt eljutni a Univerzum közepébe, a Forestben meg mintha valami gyereket kéne megmenteni.
77.
77.
GAMEROD
Újabb tipikus olyan játék, amiben nem tudom mi a cél. Elkezdődött a dolog a Minecraft-al, Forest, Stranded Deep stb... van egyfajta hangulatuk, viszont egyikben sem tudom mit miért csinálok.
74.
74.
godach
#73: Na meg mi ez, hogy "ugatnak"? Kapjál már a fejedhez, kisfijúú. Majd ha én így beszélek veled, akkor talán. Aztán most már lehet haladni, hadd olvassunk a játékról véleményt is. Igen, mástól...
71.
71.
godach
#70: Tényleg betegesen, mintha már magát győzködné a 30+soraival kommentekként.
67.
67.
#66: Olaj a tűzre, nem szabad megkérdőjelezni szentségét.
65.
65.
anarchoid
#63: jah igazad van kicsit finomithattak volnaa vilag generatorukon ... hogy eletszerubb legyenek a dolgok (mondjuk eltok kepzelni olyan eletet ami 60fokon nagy sugarasban letezik ;) de ez mas teszta)
63.
63.
Naridar
Az rendben van, hogy nincsenek gázóriások, de:

- nincsenek atmoszféra nélküli, Merkúr/Hold/Plútó-szerű bolygók
- nincsenek vulkanikus üvegház-bólygók (pl. Vénusz) és egyáltalán semmilyen vulkánok vagy akár vastag atmoszféra.
- azok a bolygók is tele vannak élettel, ahol annak semmi keresnivalója nem lenne ( -30 vagy +80°C, brutális sugárterhelés vagy mérgező levegő), nincsenek valódi élettelen sivatagok vagy jégmezők
- 100°C-nál forróbb vagy -100°C-nál hidegebb bolygót még nem láttam az egyik demót kivéve.
- -60°C-on folyékony víz?! Hagyjuk má'

Az Elite:Dangerous bolygói nekem tetszenek, az a baj, hogy nem lehet szinte semelyikre leszállni. Az NMS-nek ebbe a piaci résbe kellett volna betolakodnia de egy csomó ziccert kihagyott.
60.
60.
Extol
Mit bánom én hogy mennyire sz*r a játék csak indulna el :)))
59.
59.
Dízel
NA! Ezért nem vesznek egyesek játékokat!! Marha jó lenne ha belátnák a fejlesztők/kiadók, hogy a pc-sek elvesztették a hitüket a játékok minőségével kapcsolatban. Megveszek valamit 60euroért és kapok egy optimalizálatlan foshalmazt? Mert amúgy maga a játék jó lenne, de a pc-s portolás valami eszméletlen szabályozatlan. Okádják kifele a mocsok igénytelenséget. Nem tudom ki a hibás a portolásért?! de a végső szó a kiadóé nem? ők mondják azt hogy na mehet ki a játék. A portot kik csinaljak? a fejlesztők vagy egy külsős céget kérnek fel a feladatra?, mind1, de botrány ami megy. BOTRÁNY.
ui: vagy azért csúszott 2 napot a pc-s verzió mert 2 nap pluszba telt átportolni.?! :D akkor nem csodálkozok hogy szar lett. (de ezt csak az én fikcióm).
58.
58.
zozo76hun
azert az elovilag is meger egy miset mert az is ismetlodik bolygorol-bolygora. eleg illuziorombolo hogy ugyanazok (vagy legalabbis nagyjabol) az allatok koborolnak szerte a galaxis megannyi bolygojan.
57.
57.
Lallerxy
Az elite teljesen mas filozofiaju jatek. Tovabba akik hasonloan hozzam megvettek megjeleneskor amennyiben az urcsatakat reszesitettek elonyben bizonyara emlekeznek bountyzas kozben a federal hajok tuzvonalba torteno indokolatlan behajozasiara majd az ezt koveto problemakra. Emlithetnenk a hyperdrivban ragadast is. Az sem volt hibatlan.
Vagy ha mar crash es problemak emlithetnek a diablot amit egyikunk se tudott kiprobalni mert osszezuhantak a szerverek a megjelenes napjan. Megis mindegyik jatek ahogy fejlodott egyre jobb lett. Nade itt osszevissza szarozni barmelyiket. Igy szar ugy szar igy unalmas ugy unalmas. Mitol szar, mitol unalmas. Nincs cel? Aki megnezett legalabb 3x10perc gameplayt a youtubon tudhatta mire kell szamitani.
Inkabb orulni kell annak, hogy nem olyan a jatek mint a valosag mert akkor aztan tenyleg rettentoen unalmas lenne. Se bolygo, se elet es a sok gazbolygo amire leszalni sem lehet.
Draga a jatek? Nem szabad megvenni. Viszont akinek ez egy hianypotlo program attol meg nem lesz idiota. Az elitet a megjelenes napjan megvettem, ma mar ranezni sem tudok, megsem tartom sem magam sem azokat idiotanak akik megvettek vagy azota is jatszanak vele.
56.
56.
simon 555
#52: Szíved joga a véleményed amit elfogadok, de akkor te is fogadd el, hogy én az Elite-ről gondolom azt amit te az NMS-ről...
55.
55.
KeXxX
Nem csupán unalmas és szar a játék, de még késett is a jobb minőség fejében.. :D 2016..
54.
54.
zozo76hun
#40: "De azt nem tagadhatja le semmilyen szemellenzős védője sem a jateknak, hogy tulàrazitt, bugos, hiányos, sekélyes.
Plusz a fov... Az mellett sehogy nem fudok elmenni, hogy max 100"

meg hogy randa mint a bun...
53.
53.
Rockefeller
Pont a napokban próbáltam ki a kerbal űrpogramot. Értem én hogy szimlátor meg minden, de ennyire szar irányitást játékban még nem láttam. Nekem általában van türelmem az ilyenekhez de ehhez nem volt. Ha pénzt adtam volna érte idegbajt kapok.
52.
52.
Mekee85
#49: Ok, nézd én nem győzködni akarlak, leirtam a véleményem, nekem ez egy vicc kategoria, és nem szorakoztatnak a lehetetlen dolgai, minden rendszer alig pár bolygo, minden van élet, mind egy kaptafa, lehetetlenül közel vannak a bolygok, nevetséges a fizikája, és semmi nem motivál hogy kutassak, mert az x. Bolygon is ugyanugy megtalalsz mindent.
Megértem én higy kis studio, mef indie, de épp az ilyenek felébe sem kerülnek ennek.
De aki örömujjongva hagyja lehuzni magát, annak a szive joga.
De majd beszéljünk akkor az egészről ha elmulik az ujdonság varázsa, és valaki is majd belerak 400 orát, mint én elitebe, és bármikor szivesen játszok vele, mert szinte tökéletesen kimeriti az igényeim.
Vannak hiányosságai annak is.
De az külön jo dolog, hogy fejlesztik, szezon passz nem lehuzás, nem kevés ujdonság jött eddig, és még idén jön két nagy ujitás.
Részemről törölve lett a cucc, kiprobáltam, nem jött át, és a véleményem, higy még egy 5$os árcédula mellett sem veszem meg, mert nem kell, és ezek a lehuzos pénzéhes fejlesztőknek én egy fillért nem adok
51.
51.
Extol
Évente talán 1x ha veszek új teljes árú játékot. A gond az hogy Humble-Bundle-ről vettem a kulcsot, így gyanítom, nem térít vissza a Steam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...