No Man's Sky - elpártoltak a PC-s űrkalandorok

  • Írta: Shifty
  • 2016. augusztus 25.
  • Hír
Link másolása
Nem elég, hogy nem indult problémamentesen a No Man's Sky PC-s megjelenése, időközben még a PC-s játékosok is ráuntak a sokszor monoton és egyhangú, kissé céltalannak tűnő kalandozásra.

A SteamSpy statisztikája szerint sok jóra már nem számíthat a PC-s No Man's Sky, hiába dolgozik gőzerővel a Hello Games a kritikus hibák orvoslásán. A premiert követően még közel 212 ezer aktív felhasználója volt a játéknak, két héttel később viszont már csak alig 20 ezer, ami közel 90 százalékos, elképesztően hatalmas visszaesést jelent.

Hogy érzékeltessük, mennyire komoly ez a zuhanás, érdemes megjegyezni, hogy például a rengeteg gonddal küzdő The Division két hónappal a premierje után még mindig "csak" a játékosok 81 százalékát veszítette el.

Természetesen a játékosok csalódottsága érthető, a Hello Games alkotása semmilyen fronton nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ráadásul rengeteg korábbi ígéretből végül nem lett semmi.

Hamarosan mi is ítéletet mondunk, Zoenn tollából érkezik majd játéktesztünk.

192.
192.
zozo76hun
kivancsi vagyok mikor jon a gamekapocs tesztje a jatekrol? fel ev mulva? gondolom a gamestar peldaja miatt ovatosan bannak az nms-el. mert amit a gamestar kapott az nem emberi de meg is erdemeltek.
183.
183.
KőbányaKispest
#179: Fura egy szerzet vagy te.

"Órákat elbírok lenni egy-egy bolygón, hol sivatagban, hol....." - majd szólj, ha meguntad. És ha majd meguntad, rájössz arra, hogy mik a problémák a játékkal.

Nem tudsz objektivan értékelni, mert te pénzt adtál érte. És a sok sok hazugság és tartalomhiány mellett (60 dolláros áron persze) ilyenkor ezek felett szemet hunysz. És megérdemli a hatet. Nézd meg mit igértek be és mi lett belőle. Ha majd meguntad a kis lézer pisztollyal való bányászást, meg sétálgatni a 556-ik szaros bolygón, nézz utána.

182.
182.
zozo76hun
"Vannak problémák, amiket remélhetőleg orvosol a Hello Games. Nekem bejött a cucc, és ebből kifolyólag szerintem nem érdemli meg azt a hate-et, amit kap, főleg akkor nem, amikor a beszólók nagy része (globálisan, nem csak a GK fórumon) nem is játszott vele".

azert nem kell emoge bujni hogy nem jatszott vele, mert attol meg a hianyossagok lathatok (hol a bolygo-mozgas szimulacio? hol a csillag?), a grafika lathato (ronda mint a bun, mik azok a lego-duplo urhajok? ne mond hogy igy kell kineznie 2016-ban egy urallomasnak!), a kereskedes gyenge mint a harmat. es mindezt ESZMELETLEN DRAGAN! ezert buntetni kene!
181.
181.
zozo76hun
#179: mesz bolygorol bolygora es ugyanazt kapod kicsit maskent. azt orulsz hogy mas bolygon vagy. kibaszott sok bolygo van a jatekban, de mint egykaptafa, a paraszt meg orul hogy je, masik bolygon vagyok... erted! megcsinaltak mondjuk 10 bolygot aztan beallitja hogy legyen belole 18millio vagy kvintrilliofaszomsemtudja mennyi. ez nem innovacio, hanem egy szemetlada atveres!
180.
180.
Heldengeist
#174: Tehát el tudja menteni a változásokat? Ez a nagy innováció? Ettől lesz olyan hű de jó játék?
178.
178.
GAMEROD
Ez a játék max 1999 forintot ér ebben az állapotában. Lentebb mondta valaki hogy irigyek vagyunk mert nincs rá 18 ezer forintunk. Hagyjuk már, még másolásvédelem sincs a játékon, online rész sem ami motiválná az embert az eredetire. 18 ezret olyan játékokért adok mint a GTA5, ami 2 év után is leköti az embert.
175.
175.
fearer
Na, mindenki, aki Steam-en vette és nem tetszik neki, mehet refund-olni akár 2 óra játékidő után is: http://www.gamerevolution.com/manifesto/steam-is-accepting-no-mans-sky-refunds-by-users-with-more-than-2-hours-of-playtime-37449
174.
174.
Eddie Krueger
#171: Nyilván ahhoz, hogy 18 csillió csillagrendszer összes bolygóján és holdján nyilvántartsuk az összes kifarmolható fűszál státuszát, akárcsak egy biten, nem kellett semmi újat kitalálni, hisz ekkora adatmennyiség valószínűleg elfér egy floppyn. És akkor nem vettem bele, hogy gránátokkal elég komoly tereprendezést lehet végezni....

Azért legyünk teljesen őszinték: valószínűleg nem fogja a végtelenségig tárolni a változásokat, de 50 óra után még mindig nem jelentek meg újra azok a vasbányák, amiket legelsőként learattam, hogy megjavíthassam az űrladikot.
171.
171.
Heldengeist
#170: El is hiszem, hogy boldog nem leszel tőle, én 5€-t is sajnálnék rá. Ebben nem sok innováció van. Mi lenne az? Procedurálisan generált világgal már a 80-as évek óta jelennek meg időről időre játékok. Például az Elite 1984-ből, és már az sem az első volt. Ez egy erőforrás-megtakarító technológia volt. A többi innováció mi volna?

Tehát ennek a játéknak egy lassan 40 éves technológia a nagy innovációja, cserébe annyi tartalom sincs benne, hogy 3 órányi változatos játékmenetet kiadjon.
165.
165.
DarkLord
Most megint írhatnám, hogy jövőbelátó voltam, mert, mint anno az Evolve-nál is jóval a megjelenés előtt kétségeim voltak és ennek hangot is adtam itt is ugyanezt csináltam (igaz mind a kettő játék esetében kaptam is érte :D de megint csak nekem lett igazam).
158.
158.
Eddie Krueger
Nekem tetszik. Pontosan azt kaptam, amit vártam. Amit viszont nem értek: az emberek általában tisztában vannak, hogy a reklámok 90%-a szemenszedett hazugság, viszont iszonyatosan meg vannak döbbenve, hogy az a fejlesztő, aki el akarja adni neked a termékét, ugyanezt csinálja... No comment... Az, hogy fingjuk nincs mit jelent a "procedurálisan generált világ", csak tetézi a bajt, de erről meg pont nem a fejlesztő tehet.

Az meg, hogy egy századakkora fejlesztőcég így is több handcrafted contentet pakolt bele, mint amennyit összesen az utóbbi pár évben az EA+Activision+Ubisoft triumvirátusnak sikerült a futószalagon gyártott sza... szoftvereibe beletenni, egyenesen elismerendő.

Vannak problémák. Nem kevés. De ha tényleg dolgoznak a javításukon, és utána még több contentet gyártanak hozzá, akkor a jelenlegi 50 belefektetett órám könnyen 4 számjegyűvé válik majd.

Ennyi. Üssetek.
155.
155.
Keczanm
#146: Feltétel nélkül elhisszük, hogy nem vagy csóró!
152.
152.
Tr4nCe
#151: Vagy levenni a storeból, ahogy a Batman esetében volt. Majd fél év múlva vissza tenni majdnem ugyanolyan szarul mielőtt levették, mint a Batman esetében. :D Persze az ára is maradna. Sőt, már csak Season Pass-al együtt vásárolható meg (+40dollárért), amibe ígértek multiplayert, hatalmas űrcsatákkal, kolóniákat, és az első dlc megjelenés is jön hamar: 2028,08.26.
151.
151.
user101
Egyébként a Steam helyében ( persze tudom, hogy ők is érdekeltek az eladásokban, nem is kicsit ) azt mondanám, hogy srácok, ez egy 20 dolcsis early access game! Kezdjétek kampányba, hogy mindenki dönthet, hogy kéri vissza 40-et, vagy megvárja amíg mindent amit ígértek, bemutattatok szépen megcsináltok de nem kell többet fizetni. 20 dollár game, 40 dollár Season Pass... Ez lenne a minimum korrekt eljárás...

Na megyek vissza Csipkerózsika mellé az ágyba ... :D
150.
150.
kisbiflos
#129: A témának nagyon is van hírértéke, hiszen egész életemben nem láttam 10 nap alatt ekkora zuhanást a playerbase-ben, tehát ez egy rekord. Én nem csalódtam, mert az elejétől fogva tudtam, hogy ugyan az lesz mint a Spore, csak negyed annyi tartalommal.
149.
149.
Batman
Nem csoda. Kit érdekel ez az unalmas homokozó?
146.
146.
pkflavio
#129: Felőlem lehet szar a grafika, üres, monoton... Az a baj ezzel a játékkal hogy sokkal több a hibája mint az érdeme. A fejlesztők hazudtak, ez is mi már? Nagyon remélem hogy ez a gárda nem fog többet próbálkozni a játékiparban, gusztustalanul viselkedtek a gamerekkel. Engem csak az sért hogy van képük pl. egy uncharted szintjére beárazni a játékot. Hidd el, nem vagyok csóró megtudnám én venni a 23k-s verzíót is... De ostoba lennék miközben tudom hogy maximum 5k-t ér a játék...
144.
144.
Ecneb
#143: Pont most gondolkozok, hogy megveszel a delux-ot elitből. El lehet szórakozni vele haverokkal akár hónapokig vagy az is monoton egy idő után?
143.
143.
delphijos
#142: "Az indie vacak szerintem teljesen lefedi a játék jelenlegi állapotát, nem értesz egyet?"

Igazából én egyszer sem rgadtatam magam véleményre, még mindíg nem láttam a játékot, A céges laptomon küzdök az Elite-el, de ez nem egy játékos gép. Azt fenntartom hogy ps-en nem túl sok választási lehetőség van, ha az ember ilyesmire vágyik. Én is inkább Elite párti vagyok, nem bánnám ha jönne végre ps-re. De ha feltöltenék tartalommal, szerintem menthető lenne. Megint csak az Elite-t tudom felhozni példának, megjelenéskor abban se rágtam le a körmöm az ízgalomtól, a változatos teendők miatt, bár én szerettem csak kereskedni is. Lassan de biztosan gyűlt a lóvé.
142.
142.
ADMlN
#141: Az indie vacak szerintem teljesen lefedi a játék jelenlegi állapotát, nem értesz egyet?

Amúgy nem tudom mit szívsz, vagy mit haluzol,de egyáltalán nem voltál lehülyézve a DX12 kapcsán. Vitatkoztunk azon, hogy fog-e érni valamit és végül abban maradtunk, hogy majd meglátjuk. Azt meg végképp nem értem, hogy miért kell azt hazudnod, hogy eltűntem, mert ha jól emlékszem mikor legközelebb szóba került téma akkor elismertem hogy tévedtem és igazad volt. De úgy látszik szelektív a memóriád... Mindenesetre ezzel faszán alátámasztottad a te qrva nagy jellemességed...
141.
141.
delphijos
#137: Tökéletesen tisztában vagyok vel hogy mindig Neked kell igazadnak lennie, ha nem vetted volna a fáradtságot hogy "odaszólj" itt is, hozzá se szóltam volna. Amúgy meg keresd meg az ominózus kommentemet amin megy a matek, és nézd meg, hogy még csak nem is az volt a gondom hogy az lett volna a vélemény, hogy nem jó , hanem kizárólag az "indi vacak", "unalmas szar" jelzőket kifogásoltam, mindezeket tesztekre alapozva. Elég vegyesek voltak az akkor elérhető kritikát, kiatartok amellett, hogy ezek a jelzők nem voltak indokoltak, úgy hogy nem személyes tapasztalatokra támaszkodtak. Nem tudom miért kéne bocsánatot kérnem, nem azon volt a vita részemről hogy ez egy jó játék, és most kiderült hogy nem.

Amúgy meg a "jellemességről", meg a "bocsánatot kérésről": Amikor nagystílűen lehülyéztél meg kioktattál a dx12 kapcsán, és a végén kiderült hogy az ONE kb. semmit nem profitál belőle sebességben, nagyvonalúan eltüntél. Elötte kb. 15 kommentben olvashattam hogy milyen hülye vagyok, mert a játékok majd száguldani fognak dx12 alatt. Úgyhogy kb. Te vagy az utolsó aki kioktathat jellemességből.
140.
140.
ADMlN
#138: Szóval offolsz arról, hogy offolna... Szép munka!
Hs valami nem tetszik, nem kötelező elolvasnod. Tudod, csak ugord át...
139.
139.
Rakottkrumpli
Az én véleményem kb másfél óra játék után (még ezt is elpazarolt időnek tartom...)
Ez nem játék, ez nem jó, ez nincs befejezve, az ígéretek nincsenek betartva, élet nincs benne, felfedezés nincs benne, változatosság nincs benne, A kraftolásnak nincs értelme, időt rá pazarolni nem szabad. (röviden és nyelvtanilag helytelenül, de leszarom, mert úgy is mindjárt eltűnik a sok birka szájkaratéjozása közt!)
138.
138.
Ecneb
#137: Ha már szétoffolja mindenki a cikket akkor miért is ne.

Te most vársz valamit? Vagy mi kell ahhoz, hogy ne a saját lényegtelen igazadat bizonygasd/keresd itt mindenki előtt? Komolyan ennyire nincsen semmi dolgod? Minden egyes cikknél amihez "hozzászólsz" személyeskedést csinálsz, offolsz össze-vissza és vitázol annyira lényegtelen dolgokon, hogy az hátborzongató.

Én ezt a játékot vártam, éveken keresztül. Megjelent, csalódtam benne. Szeretnék minden kapcsolódó cikket elolvasni, érdekel más hogy látja a dolgot, de nincs más csak vita mindenhol és mindenhol ott vagy. Könyörgöm fejezd már be!
137.
137.
ADMlN
#133: Már megbocsáss, de menj és nézz hülyének mást...
Augusztus 11.-én közölted, hogy mi jövőbelátó mágusok vagyunk, tessék mazsolázgasd, hogy mely tesztek voltak már elérhetők:
Metacritic

"Te próbálod úgy beállítani mintha én valami nagy fanatikus volnék, akinek szívügye ez a játék, és foggal-körömmel védi."
Hol? Én csak annyit mondtam, hogy mondd meg a negatív elemeknek, hogy mekkora jövőlátó mágusok.

"A nagyon sommás véleményeket tartottam korainak, és az hogy bejött, ezen nem változtat."
Jellemesebb emberek ilyenkor már bocsánatot kértek volna, de sejtettem, hogy itt majd még neked áll feljebb.

"Na mindegy is. Talán tényleg az zavart, hogy itt a GK-n hemzsegnek a hasonló ítéletek, amikor egy megjelenés elött álló játék ( vagy film ) pár képkockája, meg egy teaser után a kommentek között olyanokat olvasok hogy "hát ez jó szar lesz""
Akkor szidjad azokat akik ilyet csinálnak, de ismételten azok megjelenés utáni vélemények voltak, te meg itt úgy csinálsz mintha az első trailert szidtuk volna...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...