Torment: Tides of Numenera - egymilliárd év múlva

  • Írta: zoenn
  • 2016. augusztus 31.
  • Videó
Link másolása
Noha a kölni rendezvény már egy hete véget ért, az inXile csapata úgy gondolta, most kell kiadni a Torment gamescomos kedvcsinálóját. A videó inkább egyfajta hangulatfokozó - megmutatja, milyen lesz a Föld egymilliárd év múlva.

A Torment: Tides of Numenera legújabb előzetese felhívja a figyelmünket arra, hogy a harc nem az egyetlen lehetőség a problémák megoldására. Bizony, a szerepjátékban a konfliktusok nagy részét dumával is abszolválhatjuk, persze csak akkor, ha karaktereink beszélőkéjére is rágyúrunk a szintlépések során.

Az anyag 2017 elején érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

10.
10.
kekesi
#9: A hárommal csak nagyon felületesen játszottam, talán 30-40 órát pakoltam bele és be se fejeztem, de nemrég megvettem Steam-en a GoTY kiadást és amint befejeztem a New Vega el is kezdem. Viszont nálam eddig pont a New Vegas a nyerő, a hardocre mód, az kidolgozott frakció rendszer, az, hogy lehetnek társaink és bizonyos szinten parancsolhatunk nekik nagyon feldobja az egészet. Illetve a hangulat és a helyszín is jobban tetszik mint a 3-ban. Látványban szerintem egy szinten vannak, a fegyverarzenál is rendben van mindkettőben, az alapsztori pedig mind a három modern Fallout játékban gagyi. Viszont mindegyik részt szeretem a maga módján, még a 4 DLC-it kéne megvenni. Egyébként nekem se szokott több órám lenni Steam-ben, maximum nyaranta, most egyetem mellett kérdéses, még a 10 is, bár ki tudja.

#7 Hát így szép kis lista lett, csak ez alsó hangon is 500 óra enne, ha mindent felfedezek és megnézek még 1000-ig is elmehet... :D Ennyi időm nincs, még ezeken kívül is van 25-30 játék a kívánságlistámon, plusz a Steam könyvtáramban is van egy kupac befejezetlen játék. Úgyhogy, lehet inkább várok vele egy kicsit. Még úgy is csak a Fallout játékokkal játszottam az rpg-k közül, lehet bepótolom még a Skyrim-et és a Witcher 2-3-at. Aztán majd nekiesek valamelyik klasszikus szerepjátéknak is, úgy is időtálló címek.
9.
9.
user101
#5: Játszottál az F3-al vagy csak a Vegas-al ? Nekem a Vegas borzalmas csalódás volt az F3 után, minden téren ... :( Játékélmény, játszhatóság, külcsín, ellenségek, fegyverek, történet... iszonyatos visszalépés... :(

Egyébként bár nekem is maximum 20-30 óra kétheti játékidőt tud a Steam regisztrálni ( nagyon ritka az amikor jobb heteim vannak ) de szinte kizárólag 50-80 órás RPG-ket tolok... ( Divinity2, Rekoning, Borderlands, Fallout, Venetica, Arkham, ME ... stb. )

Imádom, ha komoly történet, kidolgozott npc-k vannak, él a világ és sok a loot :) De ma már én is utálom amikor kisregényeket kell olvasni épp ezért az ilyenek, mint ez, vagy a PoE, Wastenald2 kiesnek. :(
8.
8.
KőbányaKispest
Jó már ezzel az 1 milliárd éves szöveggel elvéreztek. Komolytalan az egész.

Nyilpuska meg kard a kezében.

7.
7.
DarkLord
#5: Ezeknek a játékoknak csak tényleg úgy ülj oda, ha tudod, hogy tudsz rá figyelni és semmilyen más játék nem tereli el a figyelmed. Teljes mértékben az összes nagyszerű cím, amit felsoroltál és természetesen érdemes őket végigjátszani. (Csapd mellé még a BG 1-2, IWD 1-2 meg a Planescape-t, aztán semmire nem marad időd :D, de olyan élménnyel gazdagodsz, amit szerintem még a mai fiatalok is megtudnak élni ugyanúgy, mint mi öregek anno, mikor kijöttek ezek a játékok.).
6.
6.
Yanez
1 milliard ev mulva a Fold szerintem meg mindig kerek lesz, ha addigra nem megy gallyra. Am milyen lesz rajta az elet, ha lesz egyaltalan, az mar mas kerdes!
5.
5.
kekesi
Régóta tetszenek az ilyen rpg-k, de még egybe se mertem belekezdeni, pedig a Fallout 1-2, a Wasteland 2, a Pillars of Eternity, a Tyranny és ez is tetszik, csak így is rengeteg játékot kell még pótolnom. Ezekbe pedig bele tanulni is sokáig tart. Szerintetek megéri belekezdeni valamelyikbe? A Fallout 1-2 még is van GoG-on, lehet New Vegas újrajátszása után elkezdenék az egyiket.
4.
4.
DarkLord
#2: Én is csak úgy tudtam végigjátszani a Pillars of Eternity-t, hogy mindent letöröltem a gépről, ami játék volt rajta és csak azt az egyet hagytam fenn, így nem csábultam el, hogy másba belekezdjek. Igaz így is jól elhúzódott a végigjátszás, mert tényleg ebben a pörgentyű világban ehhez baromi sok szabadidő kellene.

Egy Baldurs Gate idejében meg az ember el volt és napokig csak gyűrte egyfolytában, ha valamit nem nagyon értett az ember kikereste szótárból a kifejezést meg ilyenek és még erre is volt idő :D

Mai fiataloknak se türelme nem lenne ehhez már se ideje (facebook fontosabb :D):
3.
3.
Thor Vath
Kicsit előreugrottak ezzel az egymilliárd évvel feltételezve, hogy akkor még lesznek emberek. Még az egymillió elég necces :D
2.
2.
Juha
Az a baj, hogy marhára felgyorsult a világ (persze lehet nem mindenkinek), régen bőven volt időnk belemerülni egy-egy játékba, hétvégén akár hajnalig. Most én már annak is örülök, ha hetente tudok 2-3 órát játszani, és így nincs semmi késztetés, hogy belemerüljek a részletekbe, utánaolvasgassak a lore-nak stb.
És ha pl. kiveszek egy hét szabit, akkor is bennem van az érzés, hogy "haladjunk, mert nem tudom majd befejezni!"
Ha viszont egy mélyebb sztorival rendelkező játékot egy-két hétig hanyagolsz, akkor nehéz újra felvenni a fonalat, így félbemarad...
Persze lehet csak öregszem, rpg-kre már nincs időm, a gyors reflexet igénylő multis fps/rts már nem izgat (mondjuk abba is bele kellene tanulni=idő), marad a kaland, illetve az EU4/Crusader kings- szerű stratégiai (nem taktikai) játékok... Még az Elite-et megnézem majd egyszer, de azt is csak akkor, ha solo-ban is érdemes, és nem néznek le, ha csak egy héten egyszer ülök le mellé...
1.
1.
DarkLord
Érdekes lehet ez a nagyon távoli jövőben játszódó klasszikus rpg játék. Nagyon sokáig nem készült a régi nagyoknak méltó utódja és talán nem is igényelte annyira ez a fiatal generáció ezt a stílust, de a tavalyi Pillars of Eternity szerintem felvette a kesztyűt és nagyon odatette magát a nagyok mellé minden szempontból.

Meglátjuk ez mit tud hozni majd és szintén sikerül el felnőni az elődökhöz, ahogy azt tette a PoE. Mindenesetre én várom nagyon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...