A játékosok többsége szereti a mikrotranzakciókat

  • Írta: fojesz
  • 2016. október 23.
  • Biznisz
Link másolása
Az NPD Group az Egyesült Államokban kérte ki a játékosok véleményét a mikrotranzakciókról. A válaszadók többsége kedveli őket, persze csak akkor, ha nem rombolják a játékélményt.

A mikrotranzakciók alaposan megosztják a játékosokat, legalábbis azt hihettük eddig, de az NPD Group felmérése szerint más a helyzet - legalábbis az Egyesült Államokban.

Az elemzőcég 8893 amerikait kérdezett meg a témában, akiknek a 78 százaléka azt mondta, vásárolna pénzért különböző power-upokat, boostokat és fegyvereket, 77 százalékuk pedig konkrétan kijelentette, szereti, hogy a mikrotranzakciók hogyan tudják fokozni a játék élvezetét. A felmérés szerint inkább a férfiak, azon belül pedig leginkább a tinédzserek költenének mikrotranzakciókra, és a megkérdezettek többsége inkább mikrotranzakciókra fizetne be, mint DLC-kre.

A mikrotranzakciók negatívumai kapcsán a felmérésben résztvevők 16 százaléka mondta azt, hogy a játékokban már eleve benne kellene lenniük ezeknek a tartalmaknak, míg 68 százalékuk tartotta károsnak a pay-to-win játékdizájnt. Az arányokból már kitalálhattátok, hogy ez utóbbi mellett még azok is kiállnak, akik amúgy szeretik a mikrotranzakciókat.

34.
34.
spidey
#33: "Close to half of non-purchasers of microtransactions are not willing to spend any money on them
48 percent felt the content was not worth the extra expense"
Ez teljes ellentétben áll ezzel:
"78 percent of respondents said they would consider spending money to buy microtransactions to get things like weapons and power-ups, among other things."

Minimum sarkítás.
33.
33.
tundrish
Ügyes kis "kutatás":

"[UPDATE] A spokespeson for the NPD Group told GameSpot that questions on the survey asked about portable, PC, and console games, as well as smartphone titles, "but only within the context of those who purchase additional content for the core systems." http://www.gamespot.com/articles/dlc-and-microtransactions-new-study-shows-how-game/1100-6444522/

22.
22.
delphijos
#4: Bocs, de ha olvastad a cikket, akkor láthatód hogy a pay-to-win még azoknak sem tetszik akik amúgy nem bánják a mikrotranzakciókat. Egyébként így vagyok vele én is. Ne érdekel ha pénzért lehet zöld puskát venni (mert nem fogok ) de 100 óra fejlesztést ne lehessen megvenni.
20.
20.
ADMlN
"leginkább a tinédzserek költenének mikrotranzakciókra"
Hát persze, a sok kis takony könnyen költi azt a pénzt, amiért egy percet sem dolgoztak.
19.
19.
Nem szeretem, nem is szoktam fizetni ilyenekért, pazarlásnak érzem.
18.
18.
Mortis
#17: én úgy tudom, hogy azért a gazdasági helyzet odaát sem túl fényes(átlagolva persze). természetesen igaz amit írsz, de nem árt elfelejteni, hogy az amerikai közoktatás igenis jóval alacsonyabb szintű és gyengébb, mint az európai: az sem véletlen, hogy valamelyik évben( azt hiszem 2014) a fizika PHD-sek 100% külföldi állampolgár volt.
amúgymeg a mikrotranzakciókkal is az a baj, mint majdnem minden mással: extrém fokig el lehet vinni, ami már a pofátlansággal egyenlő; de lehet alig észrevehető, ami nem zavar szinte senkit.
17.
17.
Yanez
Azért azt ne felejtsük el, hogy az egyesült államokban nem azért költenek ilyen könnyen az ilyesmikre, mert tinédzserek meg ostobák, hanem mert röhögve megtehetik úgy, hogy anyagilag meg sem érzik. Persze könnyebb az ostobaságra fogni, mintsem megérteni, hogy nem mindenütt annyira szomorú a gazdasági helyzet. Az pedig nagyon más kérdés, hogy kinek éri meg ez a mikrótranzakciósdi, ill kit szórakoztat, kit nem. Engem biztosan hidegen hagy.
16.
16.
Extol
Nem a mikrotranzakciókkal van a gond, hanem a DLC-kre és az epizódokra szétszaggatott játékokkal
15.
15.
KőbányaKispest
Hagy szeresék. Fizessenek csak, nekik is el kell tartani ezeket az embereket. Miből vennének Malibun házat, meg új Ferrarit. Sok hülye, de hát ez ilyen.
14.
14.
piskóta
"leginkább a tinédzserek költenének mikrotranzakciókra" - naná, hogy az emberi faj legostobább képviselői vélekednek így, ebben semmi meglepő nincs. A heti zsebpénzüket könnyen szórják el minden szarra, de ha a pénzért meg kéne dolgozniuk "talán" más lenne a helyzet.
13.
13.
Machiavelli
Jobb volt az amikor mindenki meg vette 10-12-13 ezer forintért a játékot max és utána rá egy olyan fél-egy évre rá jött a kiegészítője 4-5 ezer forintért és azért egy rendes kiegészítőt kapott az ember. Nem 3 fegver skint amik ugyanazok csak átszinezve meg 2 pályát. Nem jó ez így már. DLC, meg season pass meg ilyen pack meg olyan pack. Aztán vagy a játék 2-3 szorosát ráköltöd. Egye meg a sok hülye egymást babbal.
12.
12.
Buggy
A mikró tranzakciónak olyannak kell lennie, mint a rocket leagueben lehessen venni különböző skinet,ha valaki akar. De ne befolyásolja a játékot. Azonban a 60 dolláros játékban szerintem nincs létjogosultsága, ahogy a 60 dolláros season passnak sincs.
11.
11.
Buggy
A mikró tranzakciónak olyannak kell lennie, mint a rocket leagueben lehessen venni különböző skinet,ha valaki akar. De ne befolyásolja a játékot. Azonban a 60 dolláros játékban szerintem nincs létjogosultsága, ahogy a 60 dolláros season passnak sincs.
7.
7.
koviprog
nah megint Amerika. Kérjék ki Brazíliában vagy Orosz országban is, esetleg itt nálunk. is.
4.
4.
dcba
Jellemzo az elpuhult uj generacios gamerekre, h szeretik a pay to win modelt, mivel penzuk van es ettol gamernek erzik magukat, h vesznek egy csomo penzert fejleszteseket meg ruhakat es akkor az online csatateren kemenynek hiszik magukat.

Sztem az efajta IAP a jatekok rakfeneje, de ahogy a cikkbol kiderult kissebbsegben vagyok ezzel a velemennyel.
2.
2.
Nothing
"Megüzentük Brüsszelnek: Akarjuk a pofátlan mikrotranzakciókat!"

Ez tuti kamu. Azért az Amcsikat is csak egy bizonyos fokig "poén" hülyének nézni.
1.
1.
csongor1996
Érdekes.
http://www.game-debate.com/news/21591/up-for-debate-if-you-could-remove-one-thing-from-gaming-today-what-would-it-be
Ezen az oldalon pont azt utálják a legjobban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...