Véget ért az Evolve támogatása

  • Írta: fojesz
  • 2016. október 26.
  • Gyászhír
Link másolása
Habár a szerverek elérhetőek maradnak egy darabig, a fejlesztők nem támogatják tovább az Evolve-ot. Ezzel lényegében véget ért az aszimmetrikus multiplayert ígérő lövölde pályafutása, a free-to-play modell sem hozott megváltást.

Hiába tűnt ígéretesnek az Evolve játékmenete, a játékosok nem igazán tudták lenyelni, hogy a készítők bődületes mennyiségű DLC-t akartak lenyomni a torkukon. Az agóniának a free-to-play modell vethetett volna a véget, a "második fázis" csakugyan biztatóan indult, azonban ez sem hozott megváltást, a fejlesztők egy blogposztban jelentették be, nem támogatják tovább az Evolve-ot.

A szívhez szóló posztot a Turtle Rock társalapítója, Chris Ashton írta, amelyben kifejtette, a döntést nem ők hozták meg, hanem a kiadásért felelős 2K Games: "Ilyen az AAA-játékfejlesztők élete, akik nem saját maguk finanszírozzák a projektjeiket és nem maguk birtokolják a címeiket."

Ashton szerint a Turtle Rock remélte, hogy folytathatják a második fázis fejlesztését, és konzolokra is elhozhatják azt, de erre már nem lesz lehetőségük. A játék szerverei mindenesetre még elérhetőek maradnak a "belátható jövőben", ők pedig egy utolsó streammel búcsúznak a projekttől, amit október 27-én tartanak a Twitch-csatornájukon.

A Turtle Rock most más játékok felé evez, legutóbb egy VR-címet jelentettek be.

10.
10.
antiqwiz
Amióta F2P azóta játszom vele, majdnem minden nap! Pár napja jött ki hozzá új szörny. Szomorú, hogy ez lett a sorsa, szeretek benne taktikázni, olyan mint a sakk, nincs két ugyanolyan meccs! Még rengeteg karaktert nem volt alkalmam kipróbálni, főleg mivel szörnyel szeretek játszani. Ha leállnak a szerverek, valami más adrenalinbomba után kell hogy nézzek...
9.
9.
hadzsime
Uncsi fogócska, szar harcrendszerrel. Aki egy nyíl követésében vagy négy bolha előli megállás nélküli futkosásban örömét leli, megtalálta, amit keresett.
8.
8.
kopic
Én is letöltöttem, de kb 3 óra játék után semmi nem vonzott arra, hogy visszatérjek. Egy nagy katyvasz volt az egész vagy nem is tudom.
7.
7.
crytek
A fenébe pedig már megszellőztettek egy single részt is sajnálom :(
6.
6.
Edgar26
#5: Teljesen igazad van, én és pár barátom ős vártuk konzolon és valószínűleg nyomtak volna pár hétig legalább. Mert úgy ígérték, hogy jön majd olyan július környéken ha jól emlékszem. Persze csak a pc után, de miért is?
5.
5.
Engem érdekelt volna free to play-ben, sőt, szerintem úgy kellett volna alapból kiadni, vagy hamarabb átváltani rá amikor látták, hogy így nem megy. Meg egyébként nem az alapárával volt baj hanem a rengeteg túlárazott DLC-vel. Valamint PC-re jött csak ingyen, ami megint hülyeség volt, konzolon többen nyúzták volna szerintem, mint azon a platformon, ahol van 6 milliárd másik free to play cucc...
4.
4.
hedzsooo
Mekkora hype ment a megjelenés előtt + közben ezzel a vacakkal kapcsban, ezért sem olvasok már előzeteseket. Pláne, ha látom előre, hogy ez a vmi szinte 100%, hogy ratyi lesz...
3.
3.
mestermagyar
Hihihi ezek azt hitték hogy a szar szoftveren lehet árcsökkentéssel segíteni.
2.
2.
ribizly
Én kipróbáltam, de a tutorial és 2 menet után visítva zártam be. Egész egy értelmetlen vacak. Amíg a L4D egy mestermű (számomra), addig ez csupán egy félremnet rossz vicc. Pedig jónak tűnt elsőre. Ez is a jó példája, hogy miért nem szabad pre-order-elni semmit. ;)
1.
1.
Gykrizsi
Az a gond, hogy hiába mutogatnak a kiadóra (részben jogosan), de lássuk be, még ingyen sem játszottak vele elegen. A játémenet nem volt elég szórakoztató, hogy hosszú időre kössön le valakit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...