Bennfentes kereskedelemmel vádolják a Ubi fejeseit

  • Írta: fojesz
  • 2016. november 15.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft öt vezetőjét is bennfentes kereskedelemmel vádolják, az érintettek nem sokkal a Watch Dogs és a The Crew csúszásának bejelentése előtt szabadultak meg egy adag részvénytől, hogy kevesebbet bukjanak a várható árfolyamesésen.

A Ubisoft 2013. október 15-én jelentette be, hogy elhalasztja a Watch Dogs és a The Crew megjelenését, és ahogy az lenni szokott, a hírek negatívan érintették a cég részvényeinek árfolyamát, azok értéke 25 százalékot esett egész pontosan.

A francia tőzsdefelügyelet szerint a kiadó öt vezetője - köztük a montreali stúdió vezérigazgatója, Yannis Mallat - erről jó előre tudott, és a megelőző hetekben el is adta a Ubisoft-papírjainak egy részét, hogy kevesebbet bukjon. Ez a gyakorlat viszont kimeríti a bennfentes kereskedelem fogalmát, és törvényellenes.

Az ügy még a hónapban folytatódik. Jelen állás szerint az érintettek tagadnak, mondván ők sem tudtak a csúszásokról, a Ubisoft pedig testületileg áll ki az ártatlanságuk mellett.

5.
5.
Őrnagy
Még jobb, ha az illető tesz róla, hogy csússzon a kiadás, és ennek tudatában szabadul meg a részvényeitől. Egyébként így működik a tőzsde.
3.
3.
_NMI_
#2: Igen? Nagyon hasonló dolog vezetett el a legutóbbi gazdasági világválsághoz... nem semmi észjárás, komolyan. Ajánlom figyelmedbe a Krízispont című filmet, hogy legalább hangyafasznyi fogalmad legyen a dolgokról.
2.
2.
markoci555
Szerintem meg teljesen racionális cselekedet, f*szom a jogba...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...