Star Citizen - így áll most a fejlesztés

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 20.
  • Hír
Link másolása
A Cloud Imperium Games úgy döntött, hogy mindenki számára elérhetővé teszi a Star Citizen fejlesztési ütemtervét, mivel az utóbbi időben számos bírálat érte a csapatot. A projekt ambiciózus, négy éve készül, és még messze a vége.

Már négy éve készül a Star Citizen közösségi finanszírozásból, és hiába jött össze rá 131 millió dollár, kőbe vésett megjelenési dátuma még nincs. Jelenleg a 2.6-os alfaverziónál járnak a munkálatok, és immáron bárki bepillantást nyerhet a fejlesztési ütemtervbe, miután az alapító, Chris Roberts megunta, hogy folyton emiatt piszkálják a fanyalgók.

Az oldalon láthatjuk, hogy áll most a Star Marine és Arena Commander modulok állapota, és hogy mi a helyzet a játék alatt dolgozó rendszerekkel, a felhasználói felülettel és a Mega Mappel.

Jelenleg négy belső csapat dolgozik az űrszimulátoron, amely 377 főt foglalkoztat összesen - az ütemtervet folyamatosan naprakészen tartják majd.

A negyedik szülinapot maratoni livestreammel ünnepelték a srácok. A lényeget az alábbi videókban meg is örökítették nektek:

36.
36.
Artyom150
Srácok, majdnem 400 ember dolgozik a projecten, heti szinten közölnek le videókat a haladásról, nem szándékozzák abbahagyni, pénz is van rá, akarat is van rá. Egy befuccsolt project az nem ilyen. Az olyan, hogy egyszer csak bekussolnak, mert megállt a fejlesztés. Kész pedig akkor lesz, amikor kész lesz. Van időtök várni, nemde? Foglaljátok le magatokat, játsszatok mással, vegyetek kutyát, csajozzatok be. Amikor ez a játék kész lesz, megszűnik a magánélet, tehát addig éljetek még kicsit. :)
35.
35.
torz_on_borz
#34: Aha ja, na ha ebben nincs semmi újítás akkor az azt jelenti, hogy van már egy valag olyan játék amiben ezek a funkciók megvannak.
Kérem szépen tételesen felsorolni ezeket.

ps: egyedül az Elite az amiben MAJD ezek is meglesznek vagy részben már most megvannak.
33.
33.
krizitomo
tessek kiguglizni a hosszu fejlesztesi ideju jatekokat, starcraft 2, diablo 3 is benne van a 7+ evevel, csak ez a ket jatek egyutt nincs olyan kompexitasu, mint az sc.
az meg, hogy zs kategorias lovoldet kidobnak megintcsak marhasag, persze, a jatek resze, de erdemes annak is utananezni, hogy milyen formaban, mert itt azert szo sincs szimpla dominationrol. sajnos ez a baj, megneznek paran egy 30 mpes videot, es kepesek az egesz jatekot (es barmilyen alkotast) mindenfele hatterismeret nelkul leszolni. nem csak az scre igaz.
31.
31.
Perseus84
#23: Ha teged nem edekel a "jatek" mit pofazol itt? Minek nezed a kommenteket?
Aki befizetett ra tudja h mibe ment bele. Ha befuccsol lottek a zsenek. Ha betrljesul amit igertek akkor rinyaljatok. Ennyi
30.
30.
delphijos
#29: Még szerencse hogy annyi hozzáértő ember van aki pontosan tudja milyen egy játékot a NULLÁRÓL fejleszteni. Ha sokáig tart az a baj, ha hamar kész van de emiatt nem szép , bugos akkor meg összecsapták. Ha egy előző projekt felhasználásával készül, akkor meg csak "átskinezett". Ha nincs elég újítás akkor meg "rókabőr". Engem nem érint mert konzolra nem jön, de ez most tényleg az a játék, ami a "semmiből" jön, tartalmas lesz , és még szép is. Ez bizony időbe telik.
29.
29.
BorisMetod
Még szerencse, hogy ennyi hozzáértő ember van GK-on, különben azt hittem volna, hogy nem lehet fél év alatt összehozni egy ekkora volumenű projektet. Most már tudom, hogy a fejlesztők csak szimplán pénzéhesek és trollkodnak velünk.
28.
28.
Stranger
Ezek a videok kb. a semmit hájpolják szénné. Szerintem ott cseszték el, hogy a rajongók (és a fanyalgók) miatt elkezdték kidobálni ezeket a modulos játszható verziókat. Mára már teljesen elvannak csúszva, fejlesztik a játékot ezerrel, de a háttérben próbálnak valamit összehegeszteni amivel azért most is ellehet játszogatni. Így kidobnak ilyen ZS kategóriás multi lövöldéket amivel csak hátráltatják a fejlődést... Meg minek kell ez a sok promózás? Persze lássa aki befizetett rá, de ez már tényleg túlzás. Majd elkészül 2-3 év múlva, addig húzzák meg magukat...
27.
27.
torz_on_borz
#25: A sok sok hülye ált, amcsi + nyugati emberkék. Engem nem zavar, hogy ezek talicskázzák bele a pénzt. De azért nem feltétlenül emiatt van. CR olyan, hogy amíg nem kerül bele minden amit Ő elképzelt úgy ahogy azt elképzelte addig nem fog megjelenni. Ezt még anno a Freelancernél nem tudta eljátszani mert ott volt egy kiadó aki behúzta a kéziféket. Itt már nincs. Hogy aztán ez mennyire jó vagy sem azt majd az idő eldönti.Pont emiatt nem lesz jó ideig kiadási dátum se.
25.
25.
AlexSchneider
Az van, hogy ameddig ki nem adják a játékot, a fejlesztőcsapatnak van munkája és szedhetik be a pénzt a kiéhezett gamerektől. Nyilván nem fognak sietni a fejlesztéssel, hiszen az ő szempontjukból ez az ideális állapot, nem pedig az, amikor már készen van.

Nem rossz taktika és ameddig sok-sok hülye van, aki adja alájuk a lovat és pénzt, addig működni is fog.
23.
23.
crytek
#22: Engem nem érdekel a "játék" már ha valaha az lesz belőle így nem tudom mi az a frici ,de amit láttam a videoban csak azt tudom elmondani. Minden szaron fetrengve tapsoltak...
22.
22.
torz_on_borz
#21: Nem a lenyíló ajtónak tapsoltak és éljeneztek te szerencsétlen hanem az új Fricinek. Bár gondolom neked tök mindegy, hogy az mi csak trollkodni meg savazni tudj.
21.
21.
crytek
#20: Dehogy nincs benne semmi forradalmi.

A "nagyközönséges" bemutatókon is látni ,hogy egy szimpla lenyíló ajtónak felállva tapsoltak és éjjeneztek.Az ilyeneknek bármit raksz be a seggüket a földhöz verve árják és fizetnek bármiért.
19.
19.
delphijos
Amúgy a W3 is jó sokáig készült, csak nem a "nyilvánosság előtt". Azt el kell fogadni hogy ha azon panaszkodunk hogy nincs újdonság, szar a grafika, csak átszkinezett folytatások meg remasterek jönnek, akkor egy mai szintű , új összetett és szép játék fejlesztése a NULLÁRÓL nem kevés idő, Persze ettől még befuccsolhat a projekt, de ez az igazság.
12.
12.
torz_on_borz
#10: Édes mindegy, hogy milyen a finanszírozása, ezen is tapasztalt szakemberek dolgoznak csak éppen még nekik is nulláról kell az egészet megcsinálniuk ez meg idő. Sok idő. Az értelmesebbje ezt megérti.
11.
11.
_Tappancs_
#8: Viszont, ha minden nem látható mechnaikát kb a nulláról kell kifejleszteni, megírni, akkor érthető , hogy miért nincs kiadva még a játék. Egy assassin's creed, battlefield, codnak is kell legalább 2-3 év úgy, hogy minden technika ki van fejlesztve és sokszor úgy hatnak, mintha egy pályaszerkesztővel és újraskinezéssel dobnák ki az új részt.
Másfelől feltehetőleg lassítja a dolgokat az örökös verzió kiadás is. Egy időben a demók ellen az szólt, hogy túl sok munka van vele, ők meg éve 3 demót nyomnak úgy, hogy az új még béta dolgok ne lehetetlenítsék el teljesen a játékot.

Ha 2 max 3 év múlva se lesz semmi, akkor lehet szerintem sírni. Most hogy jön pl a 3.0 verzió elég sok és nagy változásokat fog hozni. Ha kész a mechanika és működik, akkor lehet gyártani a bolygókat, küldetéseket meg mindent, de amíg nincs kész az alap, mit gyárthatna...?
10.
10.
jani091
Hát...nem tudom. Ha a gyakorlatilag végtelen pénzzel és több évtizedes MMO tapasztalattal bíró Blizzard inkább lelőtte a hasonlóan monumentálisnak ígért TITAN-t mondván, hogy megvalósíthatatlan , akkor mire számítson az ember egy közösségi finanszírozású projekt kapcsán, mint amilyen a Star Citizen?
6.
6.
hedzsooo
Jujj, a kommentek egyre jobbak, már csak 1 kis popcorn kellene ide nekem...
5.
5.
logic5
GYEREKEK! A STORE-T NÉZTE VALAKI??????????? :DDDDDDDD 12000 dodóért is lehet vásárolni hajót... EZ MOST KOMOLY????? Ez a játék kuka, és a fejlesztőket meg felakasztanám
4.
4.
hedzsooo
#3: Én szerintem + a kutyát sem érdekli, ill. a fejlesztőket tuti nem.

Ennél azért én is azt gondoltam hogy hamarabb lesz belőle valami. Frissítéseket már nem töltöm le, a kész produktomot fogom csak letölteni legközelebb beőle..., ami kb. 2 év múlva lesz szerintem. Nem vagyok benne biztos, hogy jövőre már tényleg lesz ebből valami olyan, ami tényleg egyben van és nem csak modulok halmaza. Attól félek, hogy mire kijön, már nem is lesz rá időm igazán, hogy játszak vele, mert pl. addigra akár a Cyberpunk 2077 is kijöhet, ami részemről viszont várósabb sokkal. :)
3.
3.
Chrysh
Én most mondok egy csúnyát:bejelentési dátumot akarok látni hamarosan vagy sz*rok az egész projektre.
2.
2.
crytek
#1: Jaja. Én sem értem a hájpot. De hát ez ilyen.... ha valakik pénzt adnak a semmire akkor miért ne csinálják... Örli acessz is ...simán büntetném az ilyeneket.
1.
1.
anarchoid
Ez az a soha elnemkeszulo projekt amibe ontik a szazmillio dollarokat ugye ? :P

mar reg lesz elite 2 mikor bejelentik , hogy megsem sinaljak meg ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...