Inside - megszabadultak a Denuvótól a fejlesztők

  • Írta: fojesz
  • 2016. november 24.
  • Hír
Link másolása
A Denuvo alkalmazása viszonylag drága, ezért a független fejlesztők közül csak a legnagyobbak, illetve a legmagabiztosabbak engedhetik meg maguknak a bevetését. A Playdead az egyik közülük, ő az Inside-nál használta a megoldást.

Ezért is érdekes, hogy a fejlesztőcsapat a minap kiadott egy új frissítést a játékhoz, amely egyebek mellett a Denuvótól is megszabadította a steames változatot. A lépés annak tükrében nem meglepő, hogy az Inside pár nappal ezelőtt a kizárólag DRM-mentes címeket felvonultató GOG kínálatába is bekerült.

Habár a Playdead nem jelentett be semmi konkrétat a témában, a fenti lépések időzítése valószínűleg azzal magyarázható, hogy ma már többet árt a Denuvo alkalmazása a készítőknek, mint amennyi hasznot hoz. Az efféle megoldásokra sokszor még azok is panaszkodnak, akik egyébként hajlandóak játékot vásárolni, ráadásul az Inside-ot már feltörték, aki ki tudta várni a kalózverziót, abban jó eséllyel már úgysem bízhat a cég.

Az Inside-ról egyébként hat hét sikerült lefejteni a Denuvót, ami rekordidő - ennek ellenére valószínűleg ez a hat hét is kritikus volt az egyébként nagyszerűen sikerült játék eladásai szempontjából.

6.
6.
Heldengeist
#2: "Azt hiszik az ős warezost bármilyen védelem arra sarkallja hogy megvegye."

szvsz engem nem zavar, ha a hatékony védelem mellett sem veszi meg, de szerintem sokkal jobb kimenetel, hogy nem is játssza. Üzleti szempontból persze a védelem így ráfizetés (fizet érte, de nem növeli a bevételt), de az alkotó(k)nak azért rosszul tud esni, hogy a warezolók gyakorlatilag a képébe köpnek több tíz, több száz befektetett munkaóra után.

#5: Ez pedig csak relativizálás, amit csak addig érzel igazoltnak, amíg a szopott f*sz jobbik végén vagy.
5.
5.
aordog
A Torrent nem azt jelenti, hogy az ember nem vesz eredeti dolgokat....de valamire van keret és valamire sajnos nincs.
De miért legyünk a saját életünk ellensége? Vannak ettôl nagyobb bûnözôk is!
4.
4.
logic5
#2: Kivételesen igazat szóltál :D
3.
3.
Grabowsky30+
Ez annyiszor bebizonyosodott már, hogy a warez ellen nem a védelmekkel kell harcolni hanem a minőségi/tartalmas játékokkal! Meg a jó akciókkal! Ami jó azt úgyis megveszik! Ami szar azon meg lehet bármilyen védelem meg kamu bemutató úgyis kiderül és a süllyesztőben végzi!
2.
2.
crytek
#1: "Hiába, ezek az elvakult habzó szájú elmebajnokok, azt hiszik, hogy aki torrentezik, az nem vesz meg semmit..."

+

Azt hiszik az ős warezost bármilyen védelem arra sarkallja hogy megvegye. Semmi értelme nincs a védelemnek.

- Akinek kell úgyis megveszi.
- Akinek drága úgyis vár vele és amikor bundle-s vagy olcsó megveszi
- Aki 500 ftot se ad ki egy nyamvadt játékra (mert ha ingyen letöltheti minek) az mindig is le fog tölteni mindent
1.
1.
PrimYaz00
"aki ki tudta várni a kalózverziót, abban jó eséllyel már úgysem bízhat a cég." Érdekes én letöltöttem a tört verziót, de addig vártam a feltelepítésével, míg megvettük bátyámmal és úgy toltuk végig.
Hiába, ezek az elvakult habzó szájú elmebajnokok, azt hiszik, hogy aki torrentezik, az nem vesz meg semmit...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...