No Man's Sky - megérkezett a Foundation Update

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 28.
  • Letöltés
Link másolása
Ahogy a Hello Games megígérte, befutott a No Man's Sky 1.1-es frissítése, a Foundation Update. A számos hibajavítás mellett három új játékmód is élesedett, valamint végre lehetőségünk lesz saját bázis építésére.

Elérhető a No Man's Sky eddig legjelentősebb frissítése, amely olyan nagy lett, hogy még saját nevet is kapott. A Foundation Update hibajavításainak listája eléggé terjedelmes, így linkeljük, csak a főbb változásokat említjük meg.

Az 1.1-es tapasszal három új játékmód is érkezett:

  • A normál mód az eddig is ismert felfedezős mókát takarja.
  • A Creative módban a játékosok korlátok nélkül fedezhetik fel a világegyetemet, miközben egy hatalmas adatbázist építenek.
  • A Survival megváltoztatja a játékot, sokkal nagyobb kihívást nyújt.


A bázisépítési funkcióval moduláris szerkezetű előőrsöket húzhatunk fel bármelyik bolygón, és persze fel is cicomázhatjuk azokat. Az idegen életformák vizsgálata segít felkutatni az új technológiákat. A Terminus Teleporter használatával bármikor felteleportálhatunk egy űrállomásra és vissza a bázisunkra. Később bővíthetjük is menedékünk raktárát. Ha meguntuk az adott planéta klímáját, egyszerűen szedjük szét a bázisunkat komponenseire.

A Foundation Update-tel egy új farmolási rendszer is élesedik, és űrhajóinkat immáron testre is szabhatjuk. Ez utóbbihoz új, speciális nyersanyagot is szerezhetünk.

A látvány terén is történetek változások: a motion blur effekttel erősítik a sebességérzetet, illetve kaptunk némi élsimítást is, a Temporal Anti-Aliasinggal eltávolíthatóak a recés élek. Ezen felül a felhasználói felületet is áttervezték, új indikátorok mutatják a pajzsunk és a létfenntartó rendszerünk változásait. Továbbá az elsődleges erőforrásokat most már konkrét szimbólumok jelzik a pályákon.

16.
16.
Cellator
#11: Nem vettem magamra, igazából a környezetemben hallottam sok csalódottságot. Én is szeretek kivárni. Még az operációs rendszereket csak bizonyos frissítések után cserélem :) Most például a Desperados és Commandos van terítéken, na azokban nem lesz bug :D
14.
14.
godach
#13: Igen, erre gondoltam én is, viszont konzolon hatványozottan több demo van.
Persze, jelen esetben itt ez sem volt (érthetően?) na de tényleg. Előrendelés egy zsákbamacska.
13.
13.
delphijos
Konzolon mondjuk a torrent nem segít, de azért megjelenés után, több forrásból tájékozódva azért szerintem jó eséllyel megmondható hogy kell-e valami az embernek. Azt én sem értem hogy lehet kizárólag a kiadó reklámja, és az alapján hogy mennyit beszélnek róla ilyesmit eldönteni.
12.
12.
Ecneb
#10: Ha már pénzt adok valamiért, főleg annyit, amennyit ők kértek megjelenéskor, szétnéztem hogy érdemes e egyáltalán. Szerencsére nálam torrent maradt és pár óra után töröltem is.
11.
11.
godach
#10: Félre ne érts, nem kioktatásból mondtam én :D
Egyébként, amihez már készülőben bejelentik a Season Pass-t abból általában megvárom én is a GoTY kiadást. PL tűkön ülve várom már a Fallout4.-et is, de majd csak egyben akarom élvezni :D
10.
10.
Cellator
#8: Elég nagy volt a hype körülötte, és nem mindenki olyan körültekintő mint te. A nagy átlag nem olyan lelkiismeretes és veszi meg a játékot egy sikeres torrent letöltés/tesztelés után. Róluk beszéltem, ők a tömeg. Én még nem vettem meg, csak kollégáim sírnak miatta többen. Sajnos mára már nem olyan a játékipar mint anno egy Baldursa Gate, Dungaenon Keepter, Icewind Dale stb (még tudnék sorolni jónéhányat) h amint kibontod, felteszed és megszűnt létezni a tér/idő kontinum. Sajnos nem tesztelik le úgy őket, szűkebb mozgásteret kapnak a stúdiók egy kész játék leadására. (tisztelet a kivételnek: Pillars of Ethernity, Wasteland -de ezek pl Kickstarterek - volt idejük és pénzük időben befejezni) Így nem véletlen van keserű szájíze azoknak, akik már nagyon várták, megvették, de hónapokig nem tudták úgy évezni a játékot, ahogy azt elvárták. Egyébként abszolút igazat adok, mára ki kell próbálni, megvárni a kiegészítőt h kész is legyen, aztán megvenni. ;)
9.
9.
#4: De sajnos van és többször, mint korábban. Persze lehet hogy csak a Pro-n akad...
8.
8.
godach
#6: Átverve? Nézd. Én elhiszem hogy sokan ódzkodnak a torrenttől. Én is mindig, mindenkinek azt ajánlom, hogy vegyen eredetibe játékot. Részben ezért is van az Ajándékkosár, mert ugye nem teheti meg mindig, mindenki magának hogy mindent megvegyen. Na de ha már nincs demó, miért nem kapod le? Megnézed. Ha nem tetszik nem veszed meg, ha meg igen, akkor azért a 2-3 óráért még nem lesz bűntudatod, max csak seedelned kell egy kicsit.
Én nagy reményeket fűztem a játékhoz és istenemre itt volt a pénz a kártyámon, hogy ha úgy van akkor az elsők között veszem meg.
Azonban az a 3-4 óra amit beleöltem, nem győzött meg csak hatalmas csalódást okozott. Örültem, hogy nem vettem meg.
Ellenben a Dying Light, Wolfie vagy akár az Alien Isolation, pár óra játék után törlésre is került, mert szarul éreztem magam, hogy nem vettem meg. Majd ha úgy alakul, már a könyvtár tagja is lesz.

Azonban, a mai világban és amilyen úton halad a játékipar, kiadást és fejlesztést tekintve, az előrendelők, csak egy valakire haragudhatnak. (súgjak kire?) :)
6.
6.
Cellator
#2: Én is így látom. Jobban is jártak volna egy karácsony előtti kiadással (eladási szempontból is), és most nem érezné a játékosok 99%-a azt, hogy át lettek verve.
5.
5.
ADMlN
Multiplayer van már benne? Vagy még mindig tartják maguk ahhoz a bullshithez, hogy van multi csak olyan nagy a játék világa, hogy úgysem találkozol senkivel?
4.
4.
GODL1KE
Végre nincs fps drop.... így már érdekel.
3.
3.
user101
Szerintem nagyon nem ... Messze van még a vége és nem is értem, hogy miért erre koncentrálnak és nem arra, hogy azokat a dolgokat beletegyék, amiket eleve ígértek! Mindegy, de legalább történik valami és amíg ingyen jönnek hozzá a tartalmak addig rendben is van a dolog, mert azért 60 dodoért ez nem kicsit volt drága de továbbra is félkész termék hatását kelti !
2.
2.
mamgu
Az nem létezik, hogy ezt augusztustól idáig összerakták szerintem csak nem készültek el vele a kiadási határidőig, ha a Sony hagyta volna csúszni a kiadási határidőt nem lett volna ilyen csúfos az indulás. Vagy?
1.
1.
Jó kis tapasz. "Minden, aminek alapból is benne kellett volna lennie."
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...