Frissítve: Tényleg készül az új Marvel vs. Capcom

  • Írta: zoenn
  • 2016. december 4.
  • Bejelentés
Link másolása
A szóbeszédek igaznak bizonyultak, tényleg készül az új Marvel vs. Capcom, pontosabb címén a Marvel vs. Capcom Infinite. Az első kedvcsinálójában Mega Man, Ryu és Iron Man csapott össze.

Ahogy az várható volt, a PlayStation Experience-en mutatkozott be a Marvel vs. Capcom Infinite, a sorozat negyedik része. A hihetetlen karakterfelhozatallal bíró bunyós cím 2017 folyamán érkezik.

Az első trailerben Mega Man és Ryu összeáll, hogy legyőzzék Iron Mant, de utóbbi se marad sokáig egyedül, csatlakozik hozzá Captain Marvel is. Az első gameplayt a Capcom Cupon vetítik le.

Emellett az Ultimate Marvel vs. Capcom 3 elérhetővé vált a PS Store-ban PS4-re.

Update! Megérkezett az első játékmenet-videó is, íme:

6.
6.
shatterhand
#4: MvC3
Volt benne online? Nekem ugy remlik ez volt az amit vartam anbakidejen ps3ra,erre kiderult csak offline.
4.
4.
Necreon
#3: Hah, nice one :D.

Egyébként még meglepően letisztult és átlátható az eredeti MvC3-hoz képest. Ott az egész háttér folyamatosan mozgott meg történt benne mindenféle és teljesen összeolvadt egy masszába a játéktér és a háttér, és még ennek tetejébe volt durvábban tele effektekkel az ütések nyomán. Mondjuk az Ultimate MvC3-ban ez már sokat tisztult az álló hátterekkel, amit örülök hogy áthoznak.

Az igazán nagy hír amit a cikk nem közöl, hogy LESZ PC-re, mégpedig steam-hez kötött formában.

Más kérdés hogy hiába jön egyre több verekedős játék PC-re, egyszerűen egyikben sem bízok meg annyira hogy megvegyem. A Street Fighter IV és annak bővítései voltak az első és az utolsó tisztességesen összerakott PC-s verekedős játék, tökéletes framerate-el, netkóddal.

Dead or Alive? Pfft, halálra volt ítélve mert multiplayer nélkül jött ki és hónapokig nem is volt neki. Mindenki tudja hogy ez kb. azért létezik hogy a source film makeresek pornót csináljanak belőle, és kb. ennyire is veszik komolyan.

Mortal Kombat? A 9 máig javítatlan, az X a játéktörténelem leggyalázatosabb, legamatőrebb munkája, és hiába jött ki az XL update és rakta rendbe valamelyest, 40-80 ember ha játszik vele multiban, abból meg nem találsz olyat csak szökőévente akihez csatlakozni is tudsz és nincs probléma.

Street Fighter V? Ha túlteszem magam rajta hogy egy ordenáré lehúzás az egész (köszönöm minden balfasznak aki sarazta a CAPCOM-ot az évente újrakiadással bővített tartalommal, most a játék fele vagy 3 season pass-ra van szétdarabolva, mert nektek ez kellett!), de mellé konkrétan nem tudod testreszabni a billentyűzeted (van WASD, meg asszem GHJVBN és ennyi gomb működik), kvázi játszhatatlan így annak éveket fektetett más kiosztásban a IV generációba, plusz az online "PS4 rasszizmus" a PC-sek ellen megöli a crossplay-t, a ranked hol számol pontokat hol nem, a netkód gányabb mint a IV-é volt pedig az szinte tökéletes volt, egy szar az egész.

Injustice - High Voltage port, talán a legjobb ha az MK9 - MKX-hez mérem, de az online halott, a netkód játszhatatlan, a single pedig nem rossz csak semmi értelme a single-nek.

Street Fighter X Tekken - pay2win mikrotranzakciók, játszhatatlan netkód, kb 10 orosz ha játszik.

Skullgirls - senkit se érdekel PC-n, nincs online scene. Más kérdés hogy a gyomrom se nagyon veszi be a mozgó 2D sprite-os art style-t.

King of Fighters - a XIII retro siker volt, de se nem egy mainstream dolog, se nem játssza senki, se nincs online scene, se senkit nem érdekelnek kb. a karakterei, Ázsiában van piaca inkább... az új meg olyan csendben jelent meg hogy még a fighting game community oldalak is alig említik és senkit se érdekel. Én azt se tudtam hogy megjelent már, pedig követem mi történik az FGC-ben (eventhubs, shoryuken, testyourmight).

Mit lehet várni PC-re?

Injustice 2 - egy potenciálisan baromi jó játék, imádom a DC-t, a verekedős játékokat... aztán ja igen, NetherRealm. PC-hez nem konyítanak, a Warner kiszervezi a portolási munkát. Mi volt eddig ennek az eredménye? Injustice, Mortal Kombat 9, Mortal Kombat X. Azért pislákol a remény, mert a High Voltage kirúgásával az MK XL update hatalmas siker lett, kár hogy halottba életet lehelni nem lehet.

MvC Infinite - CAPCOM. Vajon ezúttal működik-e minden gomb a tetves billentyűzetemen ami az ALAP kontroller mindenkinek ezen a platformon? Vajon a netkód jó lesz-e? Vajon lesz-e cross platform? Vajon mindez elijeszt-e annyi embert ha nincs cross platform, hogy ne legyen kivel játszani online? Vajon mennyire véreztetik ki DLC-kkel, és mennyire lesz túlárazva ahhoz képest az alap? Vajon érdekel-e elég embert PC-n (bár a 10 éve tartó MARVEL hisztéria segít). Hogy vegye meg így elég ember megjelenéskor, hogy a CAPCOM-ot érdekelje hogy támogassa a platformot a jövőben is, mint ahogy nyilvánvalóan ignorálja a PC létezését relase után az SFV esetében?

Tekken 7 - Nincs PC-n hagyománya, gyakorlatilag még semmit nem tudunk róla, ki portolja, milyen netkódra számítsunk, milyen üzleti modellre számítsunk? A fentiek fényében még talán ez áll a legjobban, mert nem tudunk róla semmit...
3.
3.
maktub
Jó lenne, csak túl kevés a fényeffekt...
2.
2.
ilovenancythompson
haramatgyenge egy Dead or Alive hoz képest...
srry
1.
1.
Necreon
Fura, nincs egy hete hogy a CAPCOM tagadta az SFV 2020-ig támogatása kapcsán, hogy addig bármi más verekedős játékkal előjönne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...