HWSW: Jövőre érkeznek az androidos Nokiák

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 6.
  • Hardver
Link másolása
Lezárta a Nokia brand akvizícióját a HMD Global és a FIH Mobile, a cégek lassan el is készülnek a jövőre piacra kerülő első modellekkel. A közönség várhatóan a 2017-es MWC-n láthatja őket - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Hamarosan visszatérnek a Nokia márkanévvel fémjelzett okostelefonok a piacra, miután a HMD Global és a Foxconn leányvállalata, a FIH Mobile a Microsofttal együttműködve lezárták az ismert brand akvizícióját. A megállapodás értelmében a Nokia név használatához kapcsolódó jogok a finn márka feltámasztásán dolgozó, ugyancsak finn HMD Globalhoz kerülnek, a FIH Mobile pedig a gyártásért felel majd, miután a redmondi cégtől megkapja a Microsoft Mobile Vietnam részleget, a Hanoiban található gyárral együtt. Az akvizíció során a két cég összesen 350 millió dollárt fizetett ki a Microsoftnak.

A felvásárlás sikeres lezárását követően a két cég már jövőre kiadhatja az első Nokia márkás okostelefonokat és táblagépeket, amelyek fejlesztésében az eredeti finn Nokia is részt vesz, illetve szellemi tulajdonainak felhasználásáért jogdíjban is részesül minden eladott termék után. A három vállalat a következő évek során szoros együttműködésben dolgozik majd az okostelefon-piacon, miután immár mindhárom birtokol a másik kettő számára kritikus fontosságú erőforrásokat, illetve szellemi tulajdont. Azt a HMD már elárulta, hogy a triótól androidos eszközökre lehet számítani, már 2017-ben. A márka kedvelőinek jó hír, hogy a tervek szerint a Nokia határozza majd meg a készülékek számos fontos paraméterét, beleszól majd a formatervbe, a teljesítménybe és a telefonok, táblagépek egyedi funkcióiba is.

Mire számíthatunk a készülékektől? További részletek a HWSW cikkében!

9.
9.
br1Koo
#7: +1
Végre találkozok valakivel a kommentszekcióban aki tisztában van mi is az az apple. Én remélem azért, hogy visszatalálnak a gyökerekhez és nem samsung féle copy sorba állnak, hanem kökeményen odabasznak a sony-nak.
8.
8.
leviske
És mitől lesz ez olyan különleges, mint anno az igazi Nokia volt? Kínában/Tajvanban gyártott készülékeket most is lehet tucatjával kapni. Amennyiben meg ezek közül is túlárazva akar vásárolni az ember, csak vesz egy Apple-t.
7.
7.
dzsiádzsó
Nokia kalap sz@r volt már, pixel hibás telefonnal csak náluk találkoztam, pedig pár ocsmány kínai szörny is járt már a kezembe, ez már rég nem az a színvonal ami az N95 volt, amit úgy imádtam és legalább akkora kultusza volt, mint a sz@ros applenak, csak a Nokia adott is valamit a pénzedért, nem egy sznob faszjankó életérzést, hanem technikát.
6.
6.
Sakee
#5: Franciáknál nem is lehet ha jól tudom biciklizni de vezetni sem fülbe dugott cuccokkal ( fej fül-hallgató) pont ezekért..... Viszont ellenben ha valaki süket,kaphat jogsit.... na akkor ki legyen az okos?
5.
5.
Extol
Tiszta horror belegondolni hogy az apró gyerek ugyanúgy közlekedik mint a rossz példát mutató felnőttek, belebújva a kijelzőbe netán fülhallgatóval, kizárva a külvilágot akár közlekedés közben is, életveszély. Mi családunkban is akad ilyen zakkant öngyilkosjelölt. Rajtam múlna betiltanám az összes telefont még az utcáról is, nemcsak a gépkocsikból. Tegnapi hír volt hogy jól elítélték a tagot aki össze eresztett Németországban két vasúti szerelvényt mert ő a telefonon játszadozott, csak amiatt 80+ halott volt. Ez az igazi 21 századi természetes szelekció
4.
4.
Extol
Minek ez a sok vacak telefon? Épp tegnap láttam hogy már a 9-10 éves gyereket is belepakolták a reklámba hogy a fa alatt várja az okostelefonját... Mi a fenének? Az iskolában van vonalas telefon, a kisgyermek amúgy sem mehet egymaga sehová. Minek akkor neki? Egyértelmű, gyermek-presztízs termék ez, remek üzlet a szolgáltatóknak és gyártóknak. Mocskos bagázs, ezeket a semmirekellőket is ugyanúgy elő lehetne venni mint azokat akik alkoholt adnak gyerek kezébe. Ez legalább annyira nem való oda, mint a mi időnkben a tamagocsi.
3.
3.
vanpear
#2: A telefongyártó részleg az MS-nél maradt. Csak a márkanevet kapták "vissza". Nehéz lesz ezen a piacon újat mutatni. De nagyon jó olvasni, hogy nincsenek elszállva. Csak pénz kérdése minden.
2.
2.
Harrison_Wells
Ö... Nem úgy volt hogy Microsoft márkás Lumiák lesznek s nyomulnak?!?
1.
1.
br1Koo
Helyes, remélem jó kis masinákat gyártanak majd, mert kell vennem egy új telefont. Make NOKIA Great Again!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...