Így fut a The Last Guardian

  • Írta: zoenn
  • 2016. december 6.
  • Videó
Link másolása
Ma jelent meg a várva-várt The Last Guardian, és ezzel párhuzamosan a Digital Foundry górcső alá vette a játék teljesítményét. Hiába van 4K-tévéd és PS4 Pród, a legsimább framerate-tel az 1080p-s módban találkozhatsz.

A The Last Guardian nem az a játék, melyben a framerate-problémáknak komoly tétje lenne, elvégre ráérősen kalandozunk a fiúval és Tricóval, nincs benne intenzív akció. Ettől függetlenül, a sebesség még ingadozik, még 1080p-s felbontás mellett is. Az eredeti PS4-en is szép képe van a játéknak, az élsimítás jó, a durva élek minimálisak.

Annak ellenére, hogy a fényeffektek látványosak, a textúrák felbontása elég alacsony. A Digital Foundry elemzése alapján a motion blur effekt már-már "Pixar-szintű". A játék természetesen támogatja a PS4 Prót, de 4K felbontás mellett elég zajos a kép, ráadásul a framerate akár 20 fps-re is leeshet.

A viszonylag stabil 30 fps eléréséhez az 1080p-s módot kell aktiválnunk az új konzolon.

18.
18.
Balazska4
#14: Szégyelld magad hogy így beszélsz és azt várod ezek után hogy komolyan is vegyenek.Aki szereti ezt a játékot valóban másodlagos lesz neki a látvány de az tény hogy a saját dizájnhoz mérten is elavult teknológiát használ.
14.
14.
br1Koo
13.
13.
crashpipi
Na, akkor csak nem lett bukó ez. :) Örülnék, ha bekerülne a 12 játék közé, de végül kimarad, akkor is rápróbálok.
Külön öröm, hogy Pro-n legalább 1080p-ben stabil.
11.
11.
Macifasz
Első benyomások...a látvány, a hangulat, az atmoszféra, a cukiságfaktor remek. De a kamerakezelés és az irányíthatóság...hát...közel kritikán aluli. :-/ Eleve megvariálták a gombkiosztást és ami a játékok 99%-nál az ugrás (sima + a mászást közbeni), az itt a gugolás (valamint az ereszkedés, elengedés mászás közben), és erre nagggggggggggyon nehezen tud ráállni az agyam. :-D Főleg, hogy amikor egy sziklán csüngök, reflexerűen megnyomom az addig megszokott ugrást, hogy feljebb mehessek, erre elengedi a platformot a kis srác és lezuhan. :-D Nem értem mi értelme volt megvariálni ezt. A másik, hogy a kamera néha olyan helyzeteket vesz fel, és úgy helyezkedik, hogyha belekezdesz egy-egy alcióba, semmit nem látsz és addig-addig addig kell forgatnod, amíg végre, nagy nehezen látsz valamit. De előtte persze vagy háromszor le kell esned és előlről kell kezdened a műveletet. :-D
Szóval összességében jó ez, csak sajna bosszantóan frusztráló az irányítása és már most látom, hogy a játék előrehaladtával, amikor majd jönnek a nehezebb és összetettebb ügyességi részek, ez csak rosszabb lesz. FPS csökkenést én még nem tapasztaltam, de még nagyon az elején vagyok (kb. másfél órám van benne).


10.
10.
Darksiders84
Szerintem akit érdekel ne foglalkozzon a lejáratos meg mondom én hogy mekkora gyenge ez a játéknak se nevezhető látomás mert vannak páran ugyebár akik csak negatívoskodnak attól még más lehet jól eljátszogat vele. Én várom most kiköltekeztem magam majd karácsonyra olcsóbban beszerzem mert biztos lesz akinek úgyse jön be.
9.
9.
felegyi
Akkora hatalmás különbség nincs grafikailag a 4 és a Pro között, hogy lecseréljem ez alapján (ami még ma is egy "húzócím" lehetne vagy PS4 debutkor lehetett volna)! PS3-as szintű grafon nem lepődtem meg, mivel anno sem a külcsín fogta meg a 3-at hanem hogy gyenge a hardvere az AI-hoz ami ezek szerint még a PS4-nek is cumi egy patch erejéig!
7.
7.
KopyAti
Mondjuk ha ez igaz, akkor várok egy Pro patch-re, merthátugye' miért is vettem Pro-t? Hát nem 1080p-miatt! Nem baj addig is megy le az ára használtan! Sajnálom, mert első napos vétel lett volna!
6.
6.
Angelwing
#3: néztem gameplayt szerintem nagyon jó a játék, de hát nem vagyunk egyformák mindenkinek nem tetszhet. ne is játszál vele mert mások azt hazudták hogy szar! higgél csak másoknak és soha de soha ne hagyatkozz a saját izlésedre! LOL MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
5.
5.
kamgecam
#3: Egyszerû vagy mint a faék.
4.
4.
Angelwing
egy tesztre nagyon kiváncsi leszek a történet miatt. grafika annyira nem fontos!
3.
3.
Ez egy fizetett hirdetés, vagy mi? Csokimázzal vonjuk be a szart? Az egész internet attól hangos, hogy technóban mennyire szar az egész játék, sokkal közelebb a 20 fps-hez, mint a 30hoz. Grafika PS3-szintű, javaslom, kicsit bújjátok a NeoGAF-t, aztán írjátok át a fenti Sony-promóciót!

2.
2.
DBJoe
Jó munkához idő kell...
1.
1.
DarkLord
8 óra alatt végig lehet pörgetni az azért nem egy hosszú móka, egyenlőre pihenő állásban leszek a játék kapcsán. (Mekkora kibaszás lenne az előrendelőkkel, ha bedobnák a 12 játék közé féláron az akciójukba :D)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...