Egy korszak vége: szakít a Porsche és az EA

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 13.
  • Biznisz
Link másolása
Lapértesülések szerint az idei évvel véget ér a Porsche és az Electronic Arts megállapodása, amely alapján a kiadó kizárólagos jogokat élvezett a virtuális Porschék felett.

Az Electronic Arts és a Porsche 2000-ben, a Need for Speed: Porsche 2000 évében állapodott meg először az exkluzivitásról, amely azt eredményezte, hogy a legtöbb autóversenyből hiányoztak, illetve máig hiányoznak a német márka modelljei.

Aki mindenképpen szeretett volna Porschét a játékába, az EA-vel volt kénytelen egyezkedni, a licencdíjat azonban nem meglepő módon csak a legnagyobbak vállalták be. A Microsoft például több Forzájához is kiadott egy fizetős Porsche-csomagot, a Forza Motorsport 6-hoz is készült ilyen.

A változás szeléről több dolog is árulkodott, nemrég az Assetto Corsa készítői bejelentették, hogy jönnek a Porschék a játékba, és a Forza Horizon 3, illetve a Project CARS kapcsán is lehetett hasonló híreket hallani - nem véletlenül.

Ahogy azt a német Speed Maniacs kiderítette, a Porsche és az Electronic Arts szerződése az idei évvel lejár, előbbi pedig úgy döntött, hogy nem újítja meg azt, mert egész egyszerűen nem éri meg neki.

7.
7.
Blazkowicz
Akkor ez az oka annak h végre megjöttek a Porsche-k az assetto corsába :)
5.
5.
McDuff
utólag belegondolva ez elég vicces hogy az EA-re lett bízva anno a Porschékat is szállító autós játékok terjesztése,mert az elmúlt 10 évben a szarabbnál szarabb NFS-sekkel nem nagyon lett kasszarobbantás, viszont arra jó volt hogy elvegye a lehetőséget az egyre ígéretesebb és feltörekvőbb autós játékok elől, amik meg is lettek említve a hírben ugye.
persze értem én, akkoriban az NFS volt a király, alig létezett más, de gondolom mostanában már Porschééknél is húzták a strigulákat hogy hány nap van még hátra hogy lejárjon az szar :DD
az a szerencse hogy más gyártó nem követte őket!
3.
3.
Heldengeist
Nem tudom, mennyit fizettek anno a Porschénak, de kétlem, hogy hosszútávon megérte.
2.
2.
GAMEROD
Nagy kedvencem volt a Porsche Unleashed, mondjuk utólag hogy ilyen baltával faragott autót neveztek Porsche-nak egy játékban nem is értem az ilyen szerződéseket.
1.
1.
Gykrizsi
Végre, köszönöm Istenem! Nem hittem hogy eljön ez a nap.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...