Super Mario Run - inkább letöltésekben erős

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 5.
  • Biznisz
Link másolása
A letöltések számát tekintve nagyon erős a Super Mario Run, azonban hiába jutott el rengeteg játékoshoz az auto-runner platformer, a többség nem hajlandó érte kifizetni a tíz dollárt.

A Wall Street Journal a Newzoo becsléseire hivatkozva írta meg, hogy a Super Mario Run jelenleg 90 millió letöltésnél és 30 millió dollár bevételnél járhat.

Habár a számok külön-külön szépek, ha figyelembe vesszük, hogy az ingyenesen tölthető játékban az egyetlen "mikrotranzakciót" a 10 dolláros teljes tartalom jelenti, már kevésbé rózsás az összkép - ez 3 százalék körüli konverziós arányt sejtet. A Nintendo nem erősítette meg ezeket az adatokat, a legutóbbi hivatalos kommunikáció az 50 millió letöltésről szólt.

A Super Mario Run egyelőre kizárólag iOS-re kapható, de már az androidos verzió érkezésére is fel lehet iratkozni - kíváncsiak vagyunk, hogy addig enged-e a cég a mobilos piacon extrémnek számító árcédulából.

23.
23.
Batman
A nintendo a jatekfejlesztes apple-je. Nagyobb a fustje mint a langja mindennek.
22.
22.
bszunyoghy
De hogy a témához is szóljak: 10 € . Első napos vásárlás volt. A gyermek 2 nap alatt 'kijátszotta'. Tetszett neki. Mindenki boldog. Taps. Függöny le. Jöhet a következő.
21.
21.
bszunyoghy
#10: Angliában nem próbáltam, de Németországban igen: a 15€ -s kártya vásárlási értéke 15 €. Semmi csavar nincs benne.
19.
19.
myrte
Valakinek sok 50.000 Ft-os gyűjtői, valakinek nem. Én még nem tudom, hogy megveszem, de kipróbálni mindenkép kifogás.
18.
18.
aordog
Én kártyával nyomatom ès vannak nagyon durva akciók! A Zelda Ocarina of Time-ot 5 Fontèrt zsebeltem be és a Donkey Kong 64-et is. Decemberben 14 Font volt a Watch Dogs..csak mivel nincs külsô vinyom, így felejtôs volt. Hiába van a 32 GB-os gèpem.
A Super Mario Run biztos jó...most a Rayman adventure-t nyomom táblagèpen a fiammal. Ez ingyen volt ès eszmèletlen! 10 dollárt egy mobilos játèkèrt viszont soknak tartok. Ott van a Walking Dead ingyen vagy a Lara Croft Run. 900 Forint a Lara Croft Go ès a Deux Exe Go is jó árban van!
A 10 dollár egy "normális játèk" kategoria ès nem egy mobilos game. De ha majd óránkènt fogok ennyit keresni, akkor lefogom szedni ennyièrt!
17.
17.
myrte
#16: Ez lehetséges, viszont én abban a helyzetben vagyok, hogy a NES után csak 3DS és WiiU között más Nintendo konzolom nem volt.
16.
16.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#14: Igen csak a minőség is megkopik az idővel és az utobbi időbe nem sok minőségi játékot nyújtott a Nintendo, (akár 3ds akár wiiU-t nézzük) az elmúlt években. Azok a "kimagasló" minőségű és pontszámú, játékok is a régi címek leporolása volt. Ez inkább csak minőségi újrahasznosítás, most akár mint, játékos vagy kritikus szemmel nézzük.
15.
15.
Norbiii
#13: Nem mondtam, hogy ezzel a Nintendo húz le, csak azt, hogy ez a feltöltőkártyás dolog ez így lehúzás, az üzletek is tehetnek rá egy kis hasznot, benne van.

Nekem sem tetszik, hogy úgymond régebbi Nintendo játékok árai még mindig magasabbak, és nem nagyon változnak, de az számomra a Nintendo játékai minőségi játékok!
14.
14.
myrte
#11: Minőséget meg kell fizetni, de igazából egy hobbi se olcsó.
13.
13.
myrte
#10: Hivatalosan nem rég óta van eShop magyarországon EUR árfolyammal. Ezért nem is lehet feltöltő kártyát kapni, kb. egy kivétellel.
Az biztos, hogy nem a Nintendo húz le, mert a külföldi oldalakon a 35 font az 35 fontot jelent. pl: http://www.game.co.uk/en/nintendo-eshop-card-15-154940 Valószínűleg a konzolvilág és társai nem a hazai beszállítóktól szerzi be, így rá jön még az egyéb költés.
12.
12.
Norbiii
#11: Ezzel egyetértek, 5-6 éves játékok ára alig változik, vagy nem változik, de én ettől még szeretem a Nintendo játékait, remek játékokat készítenek, olyanokat, amiket gyermekkoromban imádtam, és a mai napig szeretek. Ráadásul a játékuk nagyon sokszor magas pontozást is kapnak, minőséget tesznek le az asztalra!
11.
11.
Don Mattrick dr Phil Spencer
Csak fogom a fejem itt egyes kommenteken. A Nintendo mindig is ilyen "családbarát" üzletpolitikát folytatott. A nintendo mindig is a fellegekben járt, ha árazásról van szó, minőségtől és évjárattól függetlenül. Meg kell nézni a régebbi címeket, típustól függetlenül, örök áron adják. Majd a Switch árai még ezen is túltesznek. De a sok zombi eztis elfogadja majd.
10.
10.
Norbiii
#8: Feltöltőkártyákról beszéltem, és ez hatalmas lehúzás! Több helyen is néztem, és 9 ezer forintért találtam 9 ezres feltöltőkártyát, amelyből csak 15 fontot lehet felhasználni, ez kb 5400 forintnak felel meg, de ha Ps kártyát veszek 6 ezerért, ott mind a 6 ezret levásárolhatom....
Hogy lehet másképp vásárolni? Mert ha csak bankkártyával akkor az most felejtős!
9.
9.
myrte
#5: Lehet kártyával, valszeg Norbi idegenkedik az ilyentől. Ráadásul biztos rossz helyen is keresi azt a kártyát...
8.
8.
myrte
#4: Milyen feltöltő kártya? Miért nem direktbe vásárolsz az eshopról? Ha 30 font, akkor annyit is fizetek, nem 35 fontot. Még paypalt is lehet használni.
7.
7.
myrte
Nem extrém az árazás. Vannak más ennyibe kerülő játékok, csak mobilon nem ez a mérvadó a sok play to win játék között.
6.
6.
user101
A nintendó az a banda akit ***** ****** ****** ****** ***** -al tudnék jellemezni ellentétben a konkurenciával akik csak **** és a Steam ami love.love.love.love.love :)))))
5.
5.
#4: De a Nintendo shopjában nem lehet bankkártyával fizetni? Mert akkor nem kéne feltöltőkártyával szarakodni, hanem minden annyiba kerülne amennyi (persze külföldi accountnál van némi átváltás de nem sok).
4.
4.
Norbiii
Egy Wii U feltöltőkártya 9 ezer forint, amelyből CSAK 15 fontot lehet levásárolni, ami kb 5400 forintnak felel meg! Elképesztő lehúzás, ugye már itt ki van használva az ember...

Nézegettem a játékokat egy új játék 25-40 font környékén lehet de inkább utóbbi! Ha szeretnék egy 39 fontos játékot venni, akkor ezek szerint HÁROM kártyát kell vegyek 27 ezer forintért, miközben a 39 fontos játék csupán kb 14000 (!!!) forintnak felel meg...! Ráadásul sok 5-10 éves játékoknak is még mindig "szép" áruk van!Pedig vennék kártyát, de így...
Ps-en legalább mind a 6, illetve 15 ezer maxon levásárolható...!
Bocsánat, de ezt le kellett írnom!
2.
2.
fojesz
#1: Jogos, én a Virtual Console-áraktól megyek a falnak. Illetve a Wii U is beleillik ebbe a képbe.
1.
1.
dcba
" kíváncsiak vagyunk, hogy addig enged-e a cég a mobilos piacon extrémnek számító árcédulából."

Nem valoszinu, a Nintendo az a ceg, aki vagy dragan vagy sehogy nem adja oda ami az ove. Erdemes megnezni barmelyik Mario jatek arat, mindegyik egeszen magas.

Amugy en mar regota nem jatszottam mobilon, de ezt most megvettem es nem is bantam meg, igaz az utolso 2 vilagban mar nagyon frusztralo az osszes coint begyujteni, de nem rossz kis jatek. Orulok, h az osszes tobbi szemet ami a mobilos jatekokban benne szokott lenni nincs benne (elfogyott az energia, vegyel gombat, limitalt ideig kaphato karakterek orult aron...)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...