Szép pénzt termelt a Gears of War: Judgment

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 9.
  • Biznisz
Link másolása
Tim Sweeney, az Epic Games vezére nemrég interjút adott a Glixel nevű magazinnak, amiben elárulta, a Gears of War mellékága, a Judgment ugyan sokba került, de még így is elég szép bevételt termelt.

Merthogy Sweeney szerint a Judgment akkoriban közel 60 millió dollárnyi fejlesztési költséget emésztett fel, míg maga a játék közel 100 millió dollárt szerzett a kasszáknál. Ahogy az az interjúból is kiderül, ezzel szemben az eredeti trilógia legelső része mindössze 12 millió dollárból jött ki, és valamivel több profitot hozott.

Az Epic Games elnöke korábban azt mondta, a Gears of War 3 büdzséje közel négyszer-ötször volt magasabb az első részénél, ami azt jelenti, hogy az körülbelül 48-60 millió dollárból készülhetett el, és bár a csapat később belevágott a negyedik rész fejlesztésébe is, miután rájöttek, hogy az már közel 100 millió dollárt emésztene fel, inkább eladták a játék jogait a Microsoftnak, ők pedig teljesen másba kezdtek.

Ezt egyébként azzal indokolta az interjúban, hogy az Xbox One és a PlayStation 4 megjelenésével azzal számoltak, hogy minimum megduplázódnak a fejlesztési költségek, a felhasználói bázis viszont nem, így egy olyan járható utat kellett választaniuk, amivel életben tudnak maradni.

5.
5.
DON GONDOCS
Most így újrajátszva, bátran odatenném a 3.ik rész mellé. Bár a hordás részek annyira nem hiányoztak azért még bőven belefért. Aki játszott vele tudja hogy jó, aki nem pótolja. Megéri.
4.
4.
#2: Egyetértek veled, de ha lenne egy céged, ami 2 millió dollár költséggel elérne 25 milliós árbevételt, vagy 100 millióssal talán 120-at, akkor gondolkodás nélkül az első mellett tennéd le a voksod te is.
3.
3.
Uborka2
#2: Ők is pénzből élnek.
2.
2.
kopic
Mekkora nyomoronc fejleszto lett az Epic is...jesszus
1.
1.
Gykrizsi
"Ezt egyébként azzal indokolta az interjúban, hogy az Xbox One és a PlayStation 4 megjelenésével azzal számoltak, hogy minimum megduplázódnak a fejlesztési költségek, a felhasználói bázis viszont nem, így egy olyan járható utat kellett választaniuk, amivel életben tudnak maradni."

Elmentek vackokat készíteni a kínaiaknak. Egyébként még így sem értem, miért fontos ez.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...