Így lett stratégia a Might & Magicből

  • Írta: zoenn
  • 2017. január 20.
  • Bejelentés
Link másolása
A harmincéves múltra visszatekintő fantasy RPG-sorozat egy új játék erejéig műfajt vált: a Showdown alcímű spin-off vérbeli taktikai stratégia lesz, amely a PvP-re hegyeződik ki. A korai hozzáférésű verzió már elérhető a Steamen.

A Might & Magic: Showdown egy PvP-re kihegyezett stratégia, melyben a harcok valós időben zajlanak. A korai hozzáférésű változat már elérhető a Steam kínálatában 19,99 dollárért.

Az érdeklődők az első hónapban ingyen hozzáférhetnek a játék egyik szeletéhez: a festőműhelyhez, amely bár nem tartalmaz narratív elemeket, legalább megtapasztalhatjuk, miként kel életre egy asztali játék. A hőseinket ábrázoló gyűjthető figurákat részletekbe menően megfesthetjük. A Showdown teljes verziója egyébként 20 karaktert tartalmaz majd.

A játék egy valós idejű stratégiaként működik. Miután kiválasztottuk a célt, parancsokat adhatunk a hősünknek, vagy beállíthatjuk, hogy a különféle szituációkban hogyan viselkedjenek. A játékban 15 egyjátékos tutorial-misszió található, melyben új hősöket, támadástípusokat és rúnákat nyithatunk meg.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú karakterünk van (tank, közelharcban jártas hős, íjász vagy támogató) harc közben egységként viselkednek. A hősöket akár három lény is kísérheti, akik az arénákban jó szolgálatot tesznek. A játékmenet olyan, mintha az asztali játékok figurái megelevenednének, maga a PvP pedig nem túl bonyolult, kezdők is kipróbálhatják - persze némi tervezést azért igényel a dolog.

7.
7.
hedzsooo
#4: Szerintem az egészet elírhatta 1 picit. :-)))
6.
6.
latis666
Nem volt soha a kedvencem a M&M, de azért jó szerepjáték volt. Ebben a részben a stratégiára váltás még nem zavarna de a játék rész nekem valahogy kevésnek tűnik. A festés viszont szuper remélem valamelyik jobban sikerült Warhammer játékban is be merik vállalni a jövőben.
5.
5.
hoaw
#4: Szerintem az a legnehezebb. Főleg a kiegészítője.
4.
4.
imchristailor
#3: Kis eliras: "egyertelmuen a 2. (!) resze a legjobb" ;)
3.
3.
kastorhun
Ti most a heroesról beszéltek.
Aminek egyértelműen a 3. része a legjobb, a 4. részt a sountrack menti meg, az 5. rész rettentően unalmas, semmilyen, a 6. részt viszont imádom.
Ez pedig az rpgről szól, köze nincs a heroeshoz.
2.
2.
hoaw
Én nagyon szeretem 1-5 részig a sorozatot. A későbbi részekkel nem játszottam.
1.
1.
hedzsooo
Hát nem is tudom... A 4. rész után eléggé esett a színvonala / nekem nem jött már be. Pedig a 4. része sem volt már olyan persze, mint a korábbi részei, de annak az újításait én szórakoztatónak, ötleteseknek találtam.

Azóta inkább csak grafikában próbáltak újítani, ill. játékmenetben is próbáltak összeollózni a korábbi részekből de vhogyan nem igazán megy ott uborkáéknál.
És ugye ez is ott terem náluk, ráadásul nagyon elüt az eddigi játékoktól de azért nem írom még le. Hátha nem lesz rossz kis játék. Hátha.

Azért nem csodálkozom, h sokan kiborultak (az 1kori rajongók táborából), mikor meglátták ennek az előzetesét. Might & Magic címmel éppenséggel én sem pont 1 ilyen játékot vártam volna.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...