Játékárusításba kezd a Twitch

  • Írta: Shifty
  • 2017. február 28.
  • Bejelentés
Link másolása
Hamarosan új funkcióval bővül a Twitch, a népszerű streaming-felület ugyanis játékok árusításába vágja a fejszéjét, vagyis a jövőben a Twitch oldalán keresztül is lehetőségünk lesz vásárolni.

A Twitch bejelentése szerint a közösséget nemcsak sima nézők vagy streamerek alkotják, hanem játékfejlesztők is, így időszerűnek látták, hogy lehetőséget biztosítsanak az alkotók számára, hogy a streamek nézése és megosztása mellett játékokat is vásárolhassunk.

A megállapodás értelmében a fejlesztők és a forgalmazók a bevétel 70 százalékát tehetik majd zsebre, és mivel a streamerekkel is megállapodásokat lehet kötni, így a rajtuk keresztül történő vásárlás esetén ők 5 százalékkal lesznek gazdagabbak. A többi értelemszerűen a Twitch kasszáját fogja gyarapítani. 

 

A partnerség egyébként egyelőre csak kisebb apróságokban merül ki, vagyis ha kedvenc streamerünk adása alatt vásároljuk meg a játékot, akkor leginkább csak különböző jelvényeket, kitűzőket, egyéb, leginkább a Twitchen használható cuccokat kapunk. Komolyabb kedvezményekről egyelőre nincsen szó.

A kezedményezés mögé egyelőre nem sok kiadó állt be, de azért így is sikerült felsorakoztatni a Ubisoft, a Telltale Games, a Digital Extremes, a Hi-Rez Studios, a tinyBuild, a Paradox Interactive, a Trion Worlds és a Vlambeer csapatát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...