Már most a Star Wars jövőjén dolgozik a Disney

  • Írta: Shifty
  • 2017. március 24.
  • Cooltúra
Link másolása
Bob Iger, a Disney vezérigazgatója nemrég elárulta, a Star Wars kilencedik epizódja után sem áll meg az élet, így már most a következő 15 év filmötletein dolgoznak.

Ugyan még az újraindított Star Wars-saga nyolcadik epizódjára, Az utolsó jedire is várnunk kell, nemhogy a vadonatúj trilógia záróakkordjára, de a Disney már most a jövőt tervezi. Merthogy bizony a 2019-ben mozikba küldött kilencedik epizód után is bőven lesz Star Wars témájú film.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója ugyanis nemrég a USC Marshall School of Businessen tartott előadást, ahol elmondta, mostanában kezdtek el arról beszélni, hogy mi történjen majd a Colin Trevorrow rendezésében készülő kilencedik epizód után. Mint mondta, még nagyon korai bármiről is mesélni, de jelenleg is van egy kreatív csapatuk, aminek az a feladata, hogy kitalálják, milyen Star Wars-történeteket meséljenek el a következő másfél évtizedben. 

A Slashfilm csapata meg is jegyzi, hogy Iger nem Star Wars-filmeket, hanem Star Wars-történeteket mondott, ami akár azt is előrevetítheti, hogy a kilencedik résszel végleg búcsút intünk a Skywalker-vonalnak és a jövőben inkább a Zsivány Egyeshez és a készülő Han Solo-filmhez hasonló, önálló történeteket mesél el a Disney. 

12.
12.
delphijos
#4: Egyrészt egyetértenék mert jó lenne , de ugyanakkor mégsincs igazad. Az SW nem Mátyás király meséi, vagy valami mondakör termése. És ha a "'másik oldalról" nézzük, annak aki kitaláta, és akik egy valag pénzt áldoztak rá, joguk van eldönteni mi legyen vele. Harry Potter , Gyűrűk ura, stb... történeteket se talalhat ki és adhat ki akárki. És azért ebben van azért jó is. Mert biztos lehetsz benne hogy nem csak tehetséges emberek élnének a lehetőséggel. Igy, hogy a "fogyasztói" oldalon állsz ( állunk ) persze megértelek, de képzeld el Te találnál ki egy világot, teszem azt népszerű lenne. Nem biztos hogy örülnél ha minden "jöttment" "beleszólna" mi történik benne.

"Minden korábbi században szabadon másolták a művek tartalmát hogy valami újat és jobbat próbáljanak meg belőle kreálni"

Ez sem igaz, ha a szerző ismert volt, akkor sem így ment.... maximum nehezebb volt fellépni ellene. De nem írhattál teszem azt egy d'Artagnan történetet mert tesztett a karakter....
11.
11.
user101
Teljesen mindegy mit csinálnak és viszolyogni fogok, az elvakult fanbojtok és igénytelen tömegek meg megesznek bármilyen gőzölgő szarkupacot... :)))
10.
10.
Lowacska321
Figyelmetekbe ajánlanám az alábbi videót amit a retroshockos kenytheone csinált melyben kifejti, hogy mitôl is lehetne jobb ez a franchise, ha ebbôl egy is teljesülne végre egy jó filmet kaphatnánk.
https://youtu.be/87-Kax6Jwxw
9.
9.
n_csacsi
#2: Az Old Republic jó ötlet, de szerintem abból is csinálnának 9 részt, hiszen az sem egy kicsi korszak. Obi-Wan története se lenne helytálló, mert azt se lennének képesek 2 részbe sűríteni és most nem vettem alapul a róla szóló 12 kötetet. Yoda-Sidious fiatalkora már jobban tetszene, de aminek én igazán örülnék, ha csinálnának egy filmet, ami Wedge Antilles pályafutását követné végig. Nem muszáj mindig fénykardokat meg Erőket beletenni egy filmbe, a Zsivány Egyesben is az a rész tetszett a legjobban, amikor jöttek az X-szárnyúak a pajzshoz és megkezdődött az űrcsata.
8.
8.
s4jtqkac
#4: Pontosan hol van az a határ ahol egy történet köztudatba ivódó kulturális alkotássá avanzsálódik? Szerintem jó ez így, hogy ha kitalálsz valamit és megéled, hogy ekkora dologgá nölje ki magát akkor igenis Te dönthesd el, hogy kik használhatják ezt pénzkeresésre/szórakoztatásra.
7.
7.
ribizly
#6: Ennek lenne létjogosúltsága valóban.
6.
6.
atesz89
Jó volna ha elszakadnának már a Skywalkerektől végre. Azért kicsit sok lesz 9 részen keresztül őket követni. Miért nem lehet új fajokból jediket csinálni, sitheket. Nem fontos sztem hogy ember legyen a főszereplő. Elvileg egy galaxisban megy a sorozat és erre alig vannak űrlények benn, bemennek egy kocsmába ott vannak, de aztán kifújt. Sithek kiképzéséről is megnéznék filmet, mikor elküldik ide oda őket küldetésre, olyat ahol úgy állítják esetleg nem ők a gonoszok hanem csak ők is mennek egy gondolkodás mód irányában, nem egy ilyen sithek bosszúja féle átállós filmet hanem mikor már kezdetektől sith az illető. Yoda fiatal koráról, Sidious fiatalságáról inkább megnéznék egy filmet mint egy Han Soloról , vagy Boba Fettről.Meg ez h trilogia befejezéséhez 5 év kell , ha csinálnak egy sorozatot akkor azt zárják le 3 év alatt vagy ah rész, aztán csináljanak egy spin off-ot majd újra 3 részt. Vagy egy évben 1 spin off meg 1 trilógia rész, viszont itt lehet magam ellen beszélek mert 1 idő után unalmassá válna.
5.
5.
logic5
A sok elvakult rajongóból kiválóan meg lehet élni, még ha ezer bőrt is nyúznak le erről...
4.
4.
mestermagyar
Szerintem rettenetes jövőnek nézünk elébe ha a köztudatba ivódó kulturális alkotások tulajdonképpen a cégeken keresztül örökre tulajdonná tehetők és kisajátíthatók. Rettenetes dolog hogy a köztudatban évtizedek óta élő fogalmakat az ember nem használhatja a kreativitása hasznára a tiszta formájában ha a cég úgy kívánja. Ez olyan lesz 50 év múlva mintha a Mátyás király meséit Habsburgok felvásárolták volna és most claimelnének minden videót amelyik másolni próbálja.

Fanfiction oldalakra szorulnak le azok akik építkezni akarnak valamire, mert brand lett a kultúrából. Minden korábbi században szabadon másolták a művek tartalmát hogy valami újat és jobbat próbáljanak meg belőle kreálni.
3.
3.
tekka
Most pont a terminator jutott erről eszembe.
2.
2.
roli33
Az egyetlen helyes döntés, ha a 9. rész után végre mernek úgy kb. 1000 évet ugrani hátra (pl. Old Republic), vagy akár előre. Új korszak kell!
1.
1.
tekka
Én bírom jöhet,szeretem ha egy régi sorozatot tovább gondolnak kicsit újítanak, lehet sokakat elriasztanak az új részek, de lehet sajnos ezek a változtatások ma már kellenek.De azért a disney figyelmesen nyúl a témához, persze ez mindenkinél más ,én viszont értékelem ,és reménykedek hogy a jó még jobb lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...