The Last Jedi - a rendező szerint egyes szám

  • Írta: fojesz
  • 2017. április 17.
  • Cooltúra
Link másolása
Amikor azt hittük, hogy már mindent tisztáztunk, a rendező felborított mindent: Rian Johnson egy interjúban azt mondta, a fordítások ellenére egyetlen jediről van szó a következő Star Wars-film címében.

Amikor kiderült, hogy mi a címe, szintet lépett a teóriagyártás az idén mozikba kerülő Star Wars-film kapcsán. A The Last Jedi alcím elvégre egyes és többes számban is működhet, ráadásul más-más elméletet lehet építeni a két változat köré, így kicsit fellélegeztünk, mikor a különböző fordítások megerősítették, hogy itt bizony nem csak az utolsó jediről, hanem az utolsó jedikről van szó.

Ebbe a békés helyzetbe rondított most bele a film rendezője, Rian Johnson, aki egy interjúban azt mondta, hogy az ő fejében márpedig egyes számban értendő az alcím, az utolsó jedi pedig nem más, mint Luke Skywalker... Viszont azt is megjegyezte gyorsan, hogy vicces, hogy ezen az emberek ennyit rugóznak, mert ő maga nem is elmélkedett ezen igazán, mivel szerinte ez a legkevésbé érdekes kérdés a filmmel kapcsolatban.

Az új Star Wars december 14-én landol a mozikban, az első teasert itt nézhetitek vissza!

18.
18.
Datzy
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy aki erre a kérdésre választ tud adni az a vetítést követően néhány napig közellenség lesz. Micsoda banhammer értéke volt a "han solo died" mondatnak te jó ég. :)
16.
16.
ollie92
Sokak szerint maga Luke lesz az utolsó Jedi. Mivel az új jedi rend megbukott és Kylo Ren átált a sötét oldalra, belátta, hogy a Jediknek nincs jövőjük és nemtudnak egyensúlyt teremteni. Sima szürke jedivé válik és így tanítja majd Reyt is. Így ismerni fogja mind a 2 oldal erejét. Az új poszter és a trailerben hallottak alapján ez a legvalósabb....
15.
15.
hoaw
Örülnék neki, ha "az utolsó jedi" lenne a címe, mert sokkal jobban hangzik.
14.
14.
Amugy vicces mert pont amikor valaki kitalalta, hogy marpedig jedik, akkor meg vitatkozni is lett volna kedvem hogy baromsag a tobbesszam mert az utolso az a kiba..ott utolso darab, de persze angol nyelvtanilag helyes, csak ertelmeben logikatlan a tobb utolso...de aztan nem vitatkoztam, erre tessek...rohej ;-)
13.
13.
Machiavelli
#12: Azért ez tényleg vicces. Vagyis inkább nevetséges, mint vicces. Igaz mondják, hogy a negatív reklám is reklám....
12.
12.
Harkat
Én csak azt nem értem, hogy miért kellet találgatni anno? Nem lett volna egyszerűbb egyből megkérdezni a rendezőt vagy a stúdiót? És akkor nem lett volna ilyen baki.
10.
10.
Gykrizsi
#8: Mindenki többes számban írta le, csak mi nem. Persze aztán mi is átírtuk.
9.
9.
KőbányaKispest
Most vagy Rey-re vagy Luke-ra érti az utolsót. De gondolom mivel Luke lesz az egyik legfontosabb visszatérő és Rey még nem Jedi, mert a kutya nem képezte ki igy szerintem Lukra gondol.
8.
8.
markoci555
legegyszerűbb ha abbahagynák a fordítást és angolul írnák ki a címet, most biztos fogják a fejüket egy hülye k betű miatt :D
7.
7.
Gykrizsi
#5: Miért, mit számít ez. Most eret kéne vágnom a címen? Szerintem egyes szám kéne, mert jobban hangzik
6.
6.
Chrysh
Most már minden SW rész/előtt után ilyen kínos részleteken rugózás fog majd menni? Személy én álomra tudtam hajtani a fejemet annak ellenére, hogy nem voltam biztos az egyes- vagy a többesszámban.
5.
5.
#3: Nagy rajongó lehetsz tényleg :D
3.
3.
Gykrizsi
#2: Hírverés, többet beszélnek a filmről. Az meg azért ne már az ő hibája legyen, hogy pár idióta ezért nem alszik esténként. Nagy rajongó vagyok, de szvsz tök mindegy. Ott van Luke és Rey, ő nem Jedi még, de lehet majd az. Így lehet mindkettő.
2.
2.
Jó nagy gyökér lehet ez a rendező. A Star Wars egy hatalmas név, olyan fanatikusok vannak alatta, hogy már jóformán vallás és akkor ne rugózzanak rajta a fanok. Még engem is érdekelt, pedig különösebben nem vagyok rajongó. Azt meg végképp nem értem, miért várt eddig ezzel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...