Ennyivel szebb a Gran Turismo Sport

Link másolása
A Gran Turismo 6 a PS3 egyik legszebb játéka volt, de vajon mennyit fejlődött hozzá képest az új epizód? Videón hasonlították össze őket, így könnyen megbizonyosodhatunk hogyan sikerült a generációváltás.

Az ígéretek szerint valamikor idén érkezik PS4-re a Gran Turismo Sport, mely a sorozat első epizódja lesz a Sony jelengenerációs konzolján.

Látvány terén már az előző epizódnak, a PS3-as Gran Turismo 6-nak sem volt szégyenkeznivalója, de az erősebb PS4-nek hála sokat szépül majd a játék. Erről most videókon bizonyosodhatunk meg, melyekben a két címet hasonlították össze: ugyanazon a pályán, ugyanazzal az autóval versenyezve, fej-fej mellett keresgélhetjük a különbségeket a két változat között. A grafika mellett a hangokon is sokat fejlesztettek, határozottan jobban szól a Gran Turismo Sport.


73.
73.
Feca1984
Driveclubb 2-öt a népnek. Az szebb és játszhatóbb mint ez valaha is lesz. Ezt hogy lehet szimulátornak nevezni ezt a mocskot.
72.
72.
Zisten
#69: Hagyjuk a Project Cars-t a "hanyatló nyugat ópiumának".
Akkora vacakkal régen játszottam.
71.
71.
delphijos
#68: "és az legalább magyar nyelvel is játszható"

Azért a beta-nak ezt szerintem nem kéne felróni. Bár lehet hogy a véglegesben sem lesz, de egy autós játéknál ezt azért túl lehet élni.
70.
70.
Angelwing
DÚRVA!!! Hol van ehhez képest a GTS? Nézzétek!
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_4271537165&feature=iv&src_vid=wkHE83OjTDM&v=SUI_XNyEfrs#t=7s
69.
69.
Angelwing
Még valami! Ha már a szimulátor szót emlegetjük akkor inkább szimulátor a Project Cars mint a GTSport. Hangok és törés tekintetében is fos a GTS. De azért valszeg megveszem a GTS-t mert tesztelni akarom PS VR-ban is. LOL Ki tudja hátha jobb lesz a végleges változat.
Gran Turismo Sport vs Project CARS :
https://www.youtube.com/watch?v=SIfu2NGEqYo
Gran Turismo Sport vs Project CARS Törésteszt :
https://www.youtube.com/watch?v=GEQ6j3UZBmo&t=76s

68.
68.
Angelwing
Kaptam béta kulcsot a GTS-hez. Hát azt kell mondjam nem dőltem hanyatt tőle. Ez nem szimulátor az tuti, soha nem is volt az, hanem egy nehezebb árkád játék! Csak ráhazudják ezt a titulust szimulátor hogy eladhatóbb legyen. Mondom ezt GT fanként! Megvan a GT6 abban nagyon sok az autó és az legalább magyar nyelvel is játszható.
Szerintem csak EGY! valósághoz közeli szimulátor született és az a Richard Burns Rally! A többi csak mögötte kullog valahol messze!
67.
67.
SES_HUN
Netán Te is tudod ki vagyok vagy csak a véleményed írod le rólam tömören? Mi rossz van abban ha elmondom a véleményem? Én is konzolos vagyok, azon játszom, de ha nem hiszed írd be a PSN keresőbe az ID-m a másik pedig menj rá a profilomra és nézd meg hány hozzászólást írtam eddig az oldalon és mikor regeltem... Konzol hater.... 8 éve nincs PC-m...
Mellesleg ha valakinek van még valami "problémája" velem lehet küldeni privátot mielőtt teljesen szét lesz offolva itt minden....
66.
66.
Duken
#65: Igaza van.By the way te nem StevenSan ikertestvére vagy?... csak mert õ itt az ügyeletes konzol hater.
65.
65.
SES_HUN
#64: Ha Te mondod főnök....
64.
64.
delphijos
#63: "unalmas körözgetés kemény laggal ahogy az összes sony exkluzív címre igaz"

Még hitles is lehettél volna..... kár érte.
63.
63.
SES_HUN
#61: Miért baj ha egy olyan játékot említettem ami szinte ugyanaz mint egy korábbi rész (fizika, grafika)?
Ritkán kommentelek, pont a konfliktusok elkerülése miatt, de ezt a sok hülyeséget nem tudom figyelmen kívül hagyni.
Engem se zavarna a szerkesztő ha nem ba..na ki minden embert akinek más a véleménye mint neki. Norbira vissza térve, igen ismerem, korábbi munkahelyem szponzora volt, nyilván nem puszi pajtások vagyunk, de heti szinten rendszeresen dumáltunk legtöbbször a versenyekről, miután gyári Honda versenyző lett egyre ritkábban futottunk össze,de tudnék mondani mást is amitől sokan jobban meglepődnének.
Igen jól látod, de nekem a szimulátor nem a GT-nél kezdődik,és max egy szimes árkádnak érzem driveclub számomra unalmas volt, de több munka volt benne megjelenéskor mint ebbe a GT-be lesz SZERINTEM unalmas körözgetés kemény laggal ahogy az összes sony exkluzív címre igaz, örülök hogy neked ilyen tapasztalatait vannak, de vezetek 20 éves korom óta vezetek, de ilyen érdekes fizikát még nem tapasztaltam, főleg ha csapatni akarok, az nagyon vicces.
Lehet hogy belőnéd a verdát pár kör után ,de hogy kéne rajta menned 50-100 kört mire egy normális időt mennél az tuti, beallításokon se érzek komoly változásokat.
62.
62.
Csoki80
Nem túl szép. Olyan túlszaturált túlkontrasztozott életszerűtlen a képi világa. Szerintem a való életben ezek a pályák nem ilyen szinesek, csak tessék kiballagni kis hazánk versenypályáira főleg a tűző nyárban ép hogy van zöld. Bár ha a NFS hatás elérése a cél sokat fejlődött a játék :-P
61.
61.
Binder
#58: Igaz...nem többes számban irtad...félreolvastam.
Az viszont, hogy ott mit müvel a főszerkesztő az engem hol érdekel? Nem miatta járok oda...ezt a fanboy baromságot meg hagyjuk már. Mer itt jobb ugye? Itt meg állandóan az egymás szapulása megy...minden hír alatt. A GK köztudottan ilyen sajnos...

GT5? Jesszus baszki...6 évvel ezelőtti dolgokat hozol fel? Hogy jön az ide???
Azóta sok víz lefolyt a dunán...de hamár ezt így felhoztad...2011-ben hol volt a többi autós játék a GT-hez képest? Messze a legszebb volt (ezt én most írtam le először...korábban más írta, nem én)...és akkoriban én még nem is nagyon vezettem...ha ennyire követted munkásságom, tudod hogy kizárólag Drift és Fotóversenyeket szerveztünk...a kormány a végefelé lett meg (G27) és valójában a GT5 végén, de leginkább a GT6-ban indult be a vezetés része számomra.
De a SPC_n mi foglalkoztunk vele a legtöbbet...és nem csak dicsértük...ha ottvoltál ezt tudnod kell...mi szidtuk a legtöbbet. Volt miért.
GT6 G27: https://youtu.be/yVcRV5aOi_o
És hogy ennek mennyi köze van a valósághoz? Összeraktam egy valós körrel:
https://youtu.be/c4W2v73K_Oc

Jelenleg PS4-en a legjobb autós cucc a Driveclub ha mindent figyelembe veszünk...grafika, tartalom, vezetési élmény...
Az Assetto-ban szuper vezetni, szép is, de egyszerűen a PS4-es verzió rohadtul fapados, a privát szoba meg talán sosem készül el. Mondjuk arra a DC esetében is egy évet vártunk. xD
A Dirt Rally is szuper (de az ugye csak egy szelete az autós cuccoknak), viszont akár kontival is játszható...ami nagy szó...mivel az Assetto azzal szinte vezethetetlen.

Ez a Norbis dolog meg...minek kell (tudom....be kellett dobni egy nagy nevet hogy te mondj nagyobbat)...személyesen ismered? Ez mit jelent? Világi haverok vagytok és együtt lógtok, vagy egy versenyen vagy más okból (pl meló) kifolyólag összefutottál vele. Felesleges ezzel dobálózni...én is láttam azt a videót ahol beültették a GT6 elé...erről meg csak annyit hogy ha ugy vesszük, 300 lóerőig szerinte reális...afölött nem...én meg mondjuk pont az utcai autókat szerettem hajtani a GT_ben...pont emiatt szerettem bele anno. Mert a sok autós játékban bennevan a sok menő verda, meg a versenyautók...amiket életem során nagy valószínűséggel sosem lesz alkalmam vezetni. Így nekem aztán hótmindegy mannyire reális vagy irreális.

De valójában amiről itt te beszélsz, az már az, hogy az adott szimulátor, mennyire szimulátor...vagy mennyire nem. És ez már egy végeláthatatlan vita, amit már sokszor elkezdtünk, és sosem jutottunk semmire...a nagyon komoly szimeket is megpróbálták egyszer összevetni, melyik a legjobb...Assetto, RaceRoom, iRacing, rfactor2...és még ők sem jutottak semmire.
Mindegyik másban jó...a GT egyedisége, hogy jó belépő kezdőknek...igen...a GT is szimulátor...a ProjectCars is...az Assetto is...amit kell, azt megtanulhatod benne. A vezetés és a versenyzés alapjait...a GT-ben kicsit könnyedebb formában van mindez kivitelezve, és akár kontival is terelgethető.
Mikor én beültem az Assetto-ba, furcsa módon elsőre tökéletesen tudtam kezelni a dolgokat (próbáltam G29-el és T500-al is)...nem éreztem azt hogy na most aztán el vagyok veszve mert ehhez a GT_nek semmi köze...sőt...továbbmegyek...egyik szimulátor sem adja vissza a valóságot...ellenben jó gyakorolni...ahogyan Norbi is az Assetto-t nyúzta a Nordschleife-s első futama előtt. Ja ha már...én ottvoltam az első Nordos futamán...remélem Te is...:)

Lényeg hogy egyik szimben sem hatnak rád a valóságban létező hatások...így csak egy szeletét kapd meg. De ez egyrészt játék, szórakozás...másrészt sokat lehet belőle tanulni....leginkább a pálya vonalvezetését, fékezési pontokat, ideális íveket, szopatós kanyarkombinációkat...a többit a valóságban kell összerakni...és amugy nagyon jó alapot ad.
Én mikor a Nürbi GP-n vezettem, füligérő szájjal konstatáltam, hogy bizony pontosan ott csúszik meg, pontosan úgy, és pontosan akkorát kell ellenkormányozni mint a GT-ben...és ugyanez volt a Nordschleife-n is...akkor most miről beszélünk?
Tény...nem GT3-as versenyautóval mentem. De a játékban sem csak azokat hajtottam. Sőt. Továbbá ha a seggem alá raknál egy olyan verdát, pár kör alatt azzal is belőném a határokat...ugye nem véletlen a GT Academy sikere...azok a srácok is a fotelből ültek át a versenyautókba...ahogyan a Norbi is anno...

Úgyhiszem itt már nincs mit mondanom...max magamat ismételném...uh én is végeztem. Csoki.
60.
60.
delphijos
Elolvastam a kommenteket. Engem nerm az zavar hogy valakinek nem tetszik a játék, mert ez normális, nem vagyunk egyformák. Engem csak az zavar, amikor valaki nem elégszik meg a "normális" kritikával, és valami "nagyot" akar mondani, és akkor jönnek az olyan kommentek hogy "előző generációs" grafika, meg hasonlók. A 5. meg a 6. rész való igaz hogy számos hibájuk volt, és nem lettek akkora "mérfüldkövek", de azoknál is azt mondani hogy "semmit nem változtak" a 4. részhez képest.... Valaki töltse már be a 4. részt komolyan....

Aztán meg aki azt mondja hogy a HDR-re hogy:

"Semmi egetrengetőt nem kapsz a hdr-től amitől hanyatt kéne vágódni sőt egy rakat játékban inkább kikapcs mert szarabb lesz az egész : pl uc4."

az egész bizítos hogy csak fényképen látott VALÓDI HDR képes UHD tévét ( értsd: 10 bites panellal szerelt tv )

Szóval lehet nem szeretni valamit, de az irreális túlzásoktól nem lesz hitelesebb a kritika, sőt.
58.
58.
SES_HUN
#57: Gt5 idejében mást nem láttam tőled csak "gran turismo így gran turismo úgy",de örülök neki, hogy próbálkozol a többivel is, viszont még mindig nem értem miért nagy szám ez technikailag, mert ennek a jatéknak nevetséges a grafikája, hiába mondod, hogy ez a legszebb játék és talán igazad is van, de azok a grafikai apróságok amitől sokan el vannak ájulva bizony teljesen eltűnnek azoknak akik játszottak az előző részekkel,semmi generációs különbséget nem látok közte, én pl. egy forzán látom a generáció váltást itt abszolút semmit, és igen játszottam a bétával kb. 30 percig bírtam, ha a project cars nem szimulátor akkor ez mitől lenne az?
Ismerem személyesen Michelisz Norbit,ha jól emlékszem akkor felkérték ,hogy tesztelje röviden a gran turismo 6-ot ahol elég egyértelműen azt mondta hogy kb. 300 lóerős autókig egész jól működik a játék, viszont az felett komoly problémák vannak. Neki nem hiszi el senki akkor tényleg az emberek agyával van valami probléma.....
Vissza olvasol akkor láthatod hogy csak egy oldalt említettem amit pont a sony fanboyok miatt kerülök el meg ,nekem is ps-em van, egyszer volt xboxom kb 1,5 évig ,de annyira nevetséges ami azon az oldalon megy a főszerkesztővel az élen...
Nah nem pazarolom tovább mások idejét... "Szegasztok" :D
57.
57.
Binder
Egy kis M6 hangorgia...szerintem a hangokkal is jó úton haladnak...ha valakit érdekel a csatornámon talál több versenyvideót is...online és hotlap is akad...kinek mi tetszik...de akit igazán érdekel az inkább jelentkezze a bétára...mert ezek a videók nem adják vissza eléggé.
https://youtu.be/nPVw1tn7FuM
56.
56.
Binder
Na hogy ne csak a vita legyen...ezt lessétek meg...összedobtam egy panorámát...:D
https://c1.staticflickr.com/5/4168/34388077141_c87ef254cc_o.jpg
54.
54.
Binder
#45: Más oldalakon? Egy oldalon láthatsz mindössze, ahol teszteket is írok ebben a témakörben...amellett itt elég ritkán "szólalok meg"...csak amikor már elképesztő baromságokat hordanak össze az emberek, amivel másokat megtéveszthetnek, csak mert elég vehemensen adják elő, attól még nem lesz igazuk.
Autós fronton bármi jöhet...az árkád címekkel is elszórakozok, The Crew, NFS, Driveclub...de ami igazán leköt, az a szimulátor...a GT, az Assetto, a DirtRally, vagy a ProjectCars...bár utóbbit anyira nem szeretem.
Ha pedig ennyire követed munkásságom a másik oldalon, akkor azt is tudnod kell hogy én nem csak azt "zengem hogy milyen jó a gran turismo", hanem kapja tőlem a hibái miatt is a hideget.

Erről a bétáról is fogok írni egy pársorosat...mert van mit...ráadásul nem feltétlen pozitív hangvételű cikk lesz. Ettől függetlenül, részemről elsőnapos vétel...több okból is...
53.
53.
Zisten
#49: Értem hogy téged az zavar, hogy képileg nem animálták le a sofőr kormányzását 90-90 foknál tovább.
De a VALÓDI KORMÁNYOD attól tovább fordítható és a kocsi kerekei is tovább fordulnak ekkor. Én G29el játszok és tökéleten kormányozható minden kocsi minden pályán...és kezeli a játék a VALÓDI G29 KORMÁNY 900 fokot irányítását, annak ellenére, hogy képileg nem mutatja a sofőrnél.
Az csak egy képi dolog amiről te beszélsz és a kormányzásban nem oszt nem szoroz. Remélem így érthető.
De olyat állítani, hogy csak kontrollerrel játszható... azt azért ne.

UI: (Ja és majd nézz magadba és a személyeskedésért akkor szólj másnak és kérd ki magadnak, ha nem nevezed a másikat "Okoskának". Köszönet! ;) )
51.
51.
Binder
#49: Én értem amit írsz, mert egy egész estét szenteltünk ennek anno, mert valakinek ugyanez volt a problémája...de hidd el nekem, elég régóta játszom szimulátorokkal ahhoz, hogy érezzem ha valami nem jó. A pályákat ismerem, a kezemben van minden kanyar, tudom hol mennyit kell forgatni. A Nürburgring GP-n és a Nordschleife-n is voltszerencsém élőben vezetni, szóval hidd el, amit itt kiforgatsz a G29-eddel, az nem csak hogy megfelel a játékbeli valóságnak, de még a reallife valósággal is egyezik!
Az meg ha te látod a belső nézetben a kormányt, csak annyit jelent, hogy nicns jó helyen a TV_d! :)
Nálam ha úgy megyek, akkor a valódi kormány pont kitakarja a játékbelit. :)
49.
49.
batnor
#46: Személyeskedésből visszavehetsz, szerintem, mivel én próbáltam tudom, hogy nem reagálja le a kormány valós mozgását, tehát innentől a videós bölcselkedésedet megtarthatod. A valós autókat nem vezettem, mert anyagilag nincs rá lehetőségem, de a többi játékban jól működik a kormányzás tehát ha 90 fokot kormányzok a valóságban akkor a játékban animálva és az autó mozgásán is látható ezen mozgás, itt viszont nem ez történik, jó ha csupán 15-20 fokot látok animálva, viszont binder kihagyta azt hogy az autó is csak a csökkentett animálást hajtja végre tehát ezért vélem nem megfelelőnek, mert korábbi gt részekben ez jól ment, csak itt nem. Amennyiben javítják ezt és még sok más apró hibát akkor jó játék is lehet csak ne lenne GT a nevében :)
48.
48.
Zisten
Húhúú! Ennyi hülyeség hogy tudott bezsúfolódni egy hírhez? :D
Egyesek inkább tartották volna magukban, mint hogy kieresztik. XD
46.
46.
Zisten
#38: Hülyének állítod be a másikat közbe AKKORA BAROMSÁGOT írsz le, mint ide a hold meg vissza. :D
Attól mert képileg nem mutatja, hogy az ember eltekeri a kormányt 900-1080 fokban attól a játék támogatja és működik.
Látod, ha hallgattál volna bölcs maradtál volna.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
45.
45.
SES_HUN
#42: Milyen szimulátorokkal játszol? Más oldalon csak azt zenged milyen jó a gran turismo.
Ne érts félre, semmi bajom azzal hogy tetszik neked csak szerintem te más játékkal nem is játszol.
42.
42.
Binder
#38: Hagytam hogy leírd...hátha rájössz magadtól is hogy baromságot írsz...a GT-ben a belső nézetben sosem volt, csak 180 fokig animálva...alapból a DirtRally-ban is így van...ugyanis a kéz animációját nem csinálták meg. Viszont ott megoldást jelent, ha kilövöd a pilótát...ilyen esetben kormánnyal játszva rendesen fog mozogni a belső nézetben a kormány.

A GTS-ben viszont egy dolgot most megvariáltak...ami sokakak zavar...régen azt a 180 foknyi animációt, a valós kormánymozgással totálisan összeszinkronizálták.
Most viszont a 180 foknyi animációra van ráosztva az a 900 fok. Emiatt totál másképp mozog a belső nézetben a perec, mint a valóságban.

De ennek semmi köze a valós irányításhoz. Az a 900 fokot kezeli!
Pontosabban annyit, amennyit az adott autó a valóságban...mert ugye a különféle versenyautóknál, más ez az érték.

Én elsők közt próbáltam ki a játékot, a Nürburgring 24h-n, a londoni bemutató után az elsők közt ültem be rá...vezettem T300-al, G29-el, és kontrollerrel is.
Játszom az összes szimulátorral. A GTS bétájával is nap mint nap. Tudom miről beszélek.

Az Assetto-ban, a Project Cars-ban vagy a DriveClub-ban, tök jó hogy meg van oldva a normális kormányanimáció...nem tudom a GT-ben miért nem csinálják meg...remélem egyszer sikerül nekik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...