HWSW: VR-játékfejlesztő csapatot vett a Google

  • Írta: zoenn
  • 2017. május 12.
  • Biznisz
Link másolása
Felvásárolta a Job Simulator fejlesztőcsapatát a Google: az egyik legsikeresebb VR-játék készítői a keresőóriás szárnyai alatt változatlanul folytatják majd munkájukat - írja a nagytestvérünk, a HWSW.

Újabb cég landolt a Google bevásárlókosarában, a keresőóriás ezúttal egy VR-fejlesztőcéget kebelezett be, méghozzá az Owlchemy Labs csapatát. A vállalat munkássága olyan címekből lehet ismerős, mint a Rick and Morty rajzfilmsorozat alapján készült Virtual Rick-ality vagy a kategóriában rendkívül népszerű Job Simulator, amely sokáig a PlayStation VR szoftverboltjának legtöbbet letöltött játéka volt, továbbá a TechCrunch szerint nem kevesebb mint 3 millió dollár bevételt hozott a csapatnak.


A 2010-ben alapított Owlchemy Labs játékaival folyamatosan igyekszik minden fősodorbeli platformon jelen lenni, azok így a PlayStation VR mellett a HTC Vive és az Oculus termékeire is elérhetők. Az eredetileg négyfős csapat mára 23 tagot számlál és azon kevés cégek közé tartozik, akik sikert tudtak elérni a VR-tartalmak között. A vállalatnak egyébként a korai időszakban a Capital Factory, a Qualcomm Ventures, a Colopl VR Fund, a The Venture Reality Fund és a területen ugyancsak érdekelt HTC adott hátszelet, összesen mintegy 5 millió dolláros befektetéssel.

Kíváncsi vagy az Owlchemy véleményére is? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

1.
1.
MrLentoFan
Végre! Nen hiába ők a nagy Google! Ezt kell csinálni: TARTALMAT gyártani nem pedig újjabb VR eszközt alkotni ami lényegébe semmire sem jó!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...