E3 2017: Elköltözhet Los Angelesből az expó

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 16.
  • Rendezvény
A kiállítást szervező ESA a helyszínül szolgáló Convention Center felújításáért és átalakításáért lobbizik, ha ez nem jön össze, nem kizárt, hogy elköltözik - és egyúttal a várost is elhagyja - az E3.

A GameSpot beszámolója szerint az ESA vezérigazgatója, Mike Gallagher hintette el egy kerekasztal-beszélgetésen, hogy elköltözhet az E3 a Convention Centerből (és így Los Angelesből), amennyiben az épület felújítása és átalakítása nem történik meg.

Gallagher elsősorban az alapterület kibővítését, valamint a déli és a nyugati csarnokok közötti átjárás kényelmesebbé tételét emelte ki. A költözésre leghamarabb 2020-ban kerülhet sor, a 2018. június 12-14. között esedékes expóra ugyanis már megállapodtak az üzemeltetőkkel, és a 2019-es eseményt is lefixálták.

A helyszínváltás fontos esemény lenne az E3 történetében, a kiállítást ugyanis mindig a Los Angeles-i Convention Centerben tartották meg. Ez alól a 2007-es év volt kivétel egyedül, amikor Santa Monica-i hotelekben csődítették össze az érdeklődőket: akkor az ESA elődje azzal kísérletezett, hogy egy kisebb, szűkebb szakmai rétegnek szóló rendezvényt tart. Durván 10 ezren mehettek be akkor az E3-ra.

Most épp az ellenkező eset motiválja a szervezőket, elvégre idén először a nagyközönség is bejuthatott a kiállításra, így rekord közeli résztvevővel zárt az expó: a 68400 fő 30 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest, és nem sokkal marad el az 1998-as és a 2005-ös 70 ezres csúcstól.

Azt még nem erősítették meg az ESA részéről, hogy jövőre is válthatnak-e jegyet a játékosok az E3-ra. Gallagher szerint most gyűjtik a visszajelzéseket, és tanulság biztosan akad, elvégre a helyszíni beszámolók szerint okozott furcsa helyzeteket a hatalmas tömeg.

1.
lesik20
Jöjjenek Budapestre.

Így is úgy is fölépül az Olimpiai stadionok, legalább hasznát vehetjük őket :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...